bartnik Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 70% asfalt 30% teren w tej sytuacji odradzam Kwest-a z moich doświadczeń to opona wyłącznie na asfalt/beton na sypkim szybko traci przyczepność w końcu to prawie slick - rowki są tylko do odprowadzania wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chsklika Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 w tej sytuacji odradzam Kwest-a z moich doświadczeń to opona wyłącznie na asfalt/beton na sypkim szybko traci przyczepność w końcu to prawie slick - rowki są tylko do odprowadzania wody Hej No to jest oczywiste:-) odniosłem sie tam do opony Continental... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKrns Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 ktoś z was używa sakw Crosso? bo zastanawiam sie nad kupnem bagażnika i szukam takiego, który będzie kompatybilny i z sakwami wspomnianej firmy i z Naszym Kandsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picassor Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam, Zdecydowałem się na zakup Kands Maestro 2014 , został mi tylko dylemat z wyborem koloru ramy... widziałem kilka zamieszczonych zdjęć z rama w kolorze białym , mógłbym prosić drodzy forumowicze o zamieszczenie "real" zdjęć z ramą w kolorze czarnym i grafitowym, pomogło by mi to podjąć decyzje, może jakieś rady z waszej strony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Przejrzyj temat jest dużo rowerów w obu tych kolorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chsklika Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ponawiam pytanie czy ktoś używał opon Continental Cyclocross Speed? 700x42C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Załóżmy ze te seryjne opony zostawię na zapas bo w sumie bez sensu wymieniać na Kendy - to czy np w podane wyżej preferencje 70/30 moge wybrać Continental Cyclocross Speed 700x42C? Czytałem ze na asfalcie całkiem niezłe opory toczenia, a rownież w lekkim terenie sie sprawdzają! Drutowa 42zł - idealna cena dla Mnie W jakim sklepie znalazłeś taka cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Używa ktoś z Was którejś z tych toreb? http://author.pl/akcesoria/torby-i-sakwy/r213n http://author.pl/akcesoria/torby-i-sakwy/r241n Jak tak proszę o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauricius Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam, Szybkie pytanie - nowe opony smart samy 2.1 wiec nowe detki tylko jakie - czy zawór auto 40mm bedzie okej na nasze obrecze stożkowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 @ chsklika Jeśli już planujesz sobie zmienić ogumienie spróbuj spobie odpowiedzieć w jakim kierunku chciałbyś pójść. Czy w stronę uterenowienia go...poprzez załozenie grubszego bierznika, albo wręcz ogumienia 29er, ale to będzie pociągało za soba obciążenie go i zauważalne spowolnienie w jeżdżeniu. Ja się przygłądam w kierunku uterenowienia. Nie na 100%, ale coś bardziej w kierunku jazdy po drogach polnych, zwiru, no powiedzmy, 30% asfaltu. Z ostatnich 20 stron wątku widziałem pomysły na Geax Saguaro 29x2.2/2.0, Serious Smart Sam 2.0/2.1 i Schwalbe Land Cruiser 28x1.6. Tylko te ostatnie to chyba zadne uterenowienie? Co jeszcze warto wziąć pod uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam, Szybkie pytanie - nowe opony smart samy 2.1 wiec nowe detki tylko jakie - czy zawór auto 40mm bedzie okej na nasze obrecze stożkowe? z własnego doświadczenia, im dłuższy zawór tym mniej nerwów i niepotrzebnego rzucania mięsem (przynajmniej w moim przypadku) ja używam tylko 48mm i to jest moim zdaniem najwygodniejsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauricius Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 A możesz jeszcze napisać jakiej firmy masz dętki z takim zaworem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 w tej chwili kendy a do grubasów używałem continentali i schwalbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Wszytko zakupione. Majster gotowy wyruszyć ku nowej przygodzie. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Gruby99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iwan89 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Podobnie jak kolega Gruby99 skompletowałem już wszystko, więc również fotka ode mnie: Pełny spis części: Marka KANDS Model MAESTRO Rama KANDS ALU HYDROFORMING TUBE 21' Widelec SR-SUNTOUR NVX Koła 28" DWUKOMOROWE WZM. Opony Schwalbe 700x35C (1,38 cala) (max. 6.5 bar) Hamulce SACCON V-brake Korba SHIMANO FC-M311 48/38/28 L175 Pedały Shimano SPD XT PD-M540 Suport NECO MASZYNOWY Manetki SHIMANO ALIVIO ST-M410 Przerzutka T. SHIMANO ALIVIO RD-M430 Przerzutka P SHIMANO ALIVIO FD-M412 Kaseta SHIMANO HG-41 8 RZĘDOWA Sztyca ZOOM ALUMINIOWA Siodełko VADER Mostek ZOOM ALUMINIOWY AHEAD Kierownica ZOOM PROFILOWANA Gripy ESI Chunky 130mm Oświetlenie P SIGMA LIGHSTER Oświetlenie T MACTRONIC WALLE Licznik Kellys KCC09 Akcesoria Sakwa podsiodłowa, Koszyk na bidon Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Iwan89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ma83 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Widzę, że coraz więcej Kandsów 2014 znalazło swoich posiadaczy, stąd moje pytanie czy kupował ktoś od użytkownika romexsport1 na allegro? Link do aukcji: http://allegro.pl/kands-maestro-treking-alu-alivio-suntor-okazja-i4126836912.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauricius Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 W poniedziałek dotarł do mnie KM z tego sklepu. Generalnie polecam się dogadać poza allegro, zaoszczędzisz na wysyłce i błotniki w gratisie dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) @ iwan89 Śliczna bestia. Szczególnie na tych poleconych przeze mnie oponach Schwalbe KOJAK wygląda na[prawdę kozacko. Oponki dotarte...SPD 540 zamontowane...jak się teraz sprawuje...? Widzę, że coraz więcej Kandsów 2014 znalazło swoich posiadaczy, stąd moje pytanie czy kupował ktoś od użytkownika romexsport1 na allegro? Link do aukcji: http://allegro.pl/kands-maestro-treking-alu-alivio-suntor-okazja-i4126836912.html Wskazany przez Ciebie Kands Maestro pochodzi z kolekcji 2013. Iwan89 podobnie jak ja i paru innych użytkowników postawiliśmy na sprawdzony model na klamkomanetkach Alivio. 2014 ma klamkomanetki Acera... W poniedziałek dotarł do mnie KM z tego sklepu. Generalnie polecam się dogadać poza allegro, zaoszczędzisz na wysyłce i błotniki w gratisie dostaniesz. Cenna uwaga, którą należy często podkreślać. Zakup po za allegro ze sprawdzonego sklepu nie niesie za sobą ryzyka. A zawsze cena może być lepsza. warto zapytać się wprost sprzedawcy...do czego zachęcam każdego zainteresowanego tym modelem. Ale proponowałbym drogę telefoniczną bądź mailową, raczej ostatecznie poprzez formularz kontaktowy allegro. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) ma83, dnia 16 Kwie 2014 - 2:09 PM, napisał: Widzę, że coraz więcej Kandsów 2014 znalazło swoich posiadaczy, stąd moje pytanie czy kupował ktoś od użytkownika romexsport1 na allegro? Link do aukcji: http://allegro.pl/ka...4126836912.html Wskazany przez Ciebie Kands Maestro pochodzi z kolekcji 2013. Iwan89 podobnie jak ja i paru innych użytkowników postawiliśmy na sprawdzony model na klamkomanetkach Alivio. 2014 ma klamkomanetki Acera... @, eeeee.... chyba coś Ci się pomyliło. Wskazana aukcja oferuje Maestro a.d. 2014 Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skills Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 W poniedziałek dotarł do mnie KM z tego sklepu. Generalnie polecam się dogadać poza allegro, zaoszczędzisz na wysyłce i błotniki w gratisie dostaniesz. Z tego co widzę jest to nowy model ze starym siodełkiem z wersji 2013? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauricius Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Model z 2014 (czarneszprychy i piasty, manetki Acera i faktycznie siodełko Vadera). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) @, eeeee.... chyba coś Ci się pomyliło. Wskazana aukcja oferuje Maestro a.d. 2014 Patryku...oj chyba nie... To, że link wskazywał na aukcję na model 2014, to treść wypowiedzi kolegi @ ma83 pod zdjęciem Kandsa @ iwana89 z modelu 2013 - oraz nadanie mu statusu + wyraźnie na to wskazuje. Ja to przynajmniej tak odebrałem. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez PiotrowskiGD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iwan89 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Śliczna bestia. Szczególnie na tych poleconych przeze mnie oponach Schwalbe KOJAK wygląda na[prawdę kozacko. Oponki dotarte...SPD 540 zamontowane...jak się teraz sprawuje...? Dzięki! Jest na pewno szybciej Zmiana SPD + Opony była praktycznie za jednym zamachem, także efekt się skumulował. Ale naprawdę fajnie się śmiga i z tego co widzę w takich warunkach w jakich jeżdżę czyli miasto + szosa to jestem zadowolony, lekkie krawężniki im nie straszne na 6,5 barach(przynajmniej na razie), choć wiadomo zwalniam i podnoszę wtedy tyłek. Czuć też lepszą przyczepność. Ogólnie upgrade jak najbardziej na + tak samo SPD, jest więcej mocy. Niemniej sporo kilometrów przede mną żeby się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skills Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Model z 2014 (czarneszprychy i piasty, manetki Acera i faktycznie siodełko Vadera). Oprócz tego przerzutki przednie z 2013: Przód: Alivio FD-412 Model 2014: Przód: Alivio FD-431 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauricius Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Ale za to amorek ze skokiem 100mm hehehe a tak poważnie ten opis na aukcji jest z innego roweru chyba... Kupiłem rower na tej aukcji i dostałem z przerzutkami z przodu Alivio FD-431 wiec to na 100% model z 2014 tylko opis jest z innego roweru, modelu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi