qbaepp11 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Najprawdopodobniej je zdemontuje i będzie po problemie I wylądowały na półce Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez qbaepp11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie wiem jak teraz ale w zeszłym sezonie można było, bez żadnej dopłaty, wybrać błotniki pełne zamiast tych co macie. Ja tak zrobiłem, bo od początku tamte mi się nie podobały oraz wg. mnie nie spełniają one swojej roli, ponieważ nie zakrywają koła, więc woda będzie się z pod nich lała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKrns Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) No to i mój Kands na niedzielnej wycieczce Mój rowerek przejechał już ze mną 1150km, co mogę o nim powiedzieć? Jak na razie żadnych awarii jedyne co mnie denerwuje, to napęd, a własciwie łańcuch który po nasmarowaniu chodzi cicho przez jakieś 100km, po których dobrze byłoby go znów przesmarować, ale może za bardzo wrażliwy jestem Na siodełku przetrwałem dwa 150km wypady, również gripy mi nie przeszkadzają - ta guma wbrew pozorom jest miękka i pewnie za 2-3 miesiace, bedą już na tyle zniszczone, że je wymienię. Cały czas zastanawiam się nad mostkiem, ale z drugiej strony ta wygodna pozycja też ma swoje zalety W planach dołożenie bagażnika i kupno sakw, bo jazda z plecakiem, przy wyższy temperaturach będzie mordęgą ;P Nie sądziłem, że przejade na tych CSTkach 1kkm i nie będę musiał wymieniać dętki, za to duży plus mam wrażenie, że te opony są wykonane ze stosunkowo miękkiej gumy, co na szosie sprawia, że nie mają jakiegoś super toczenia - chce je wymienić na Schwable, ale jakoś też nie mam sumienia 'wyrzucać' opon, które na razie nie zawodzą Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez KarolKrns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yurek55 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Tak wygląda mój rower z nową torbą Kellys. Mieści sie w niej: dętka, multi-tool, kombinerki, zestaw do łatania dętki, szmata do rąk. W tle budynek, gdzie mieścił się IPN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jandzon Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 @chsklika, @PiotrowskiGD Można prosić o szczegóły ceny na PW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie sądziłem, że przejade na tych CSTkach 1kkm i nie będę musiał wymieniać dętki, za to duży plus mam wrażenie, że te opony są wykonane ze stosunkowo miękkiej gumy, co na szosie sprawia, że nie mają jakiegoś super toczenia Opony rzeczywiście są miękkie, stąd świetnie się u mnie sprawdzają na drogach asfaltowych i dobrych ścieżkach rowerowych. Ale i polne drogi utwardzone nie są dla nich problemem, IN PLUS są to opony kierunkowe A na miękkość gumy w tych opomkach może zaradzić tylko wysokie ciśnienie w oponach. Tak wygląda mój rower z nową torbą Kellys. Mieści sie w niej: dętka, multi-tool, kombinerki, zestaw do łatania dętki, szmata do rąk. W tle budynek, gdzie mieścił się IPN To zdjęcie z banerem w tle o treści "PAMIĘĆ"....raczej nieprzypadkowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 @@KarolKrns,Widzę, że też używasz butelki po Oshee jako bidonu Jakiego koszyka używasz i jak się sprawuje? Próbowałem Kellysa, ale tak słabo tą butelkę trzymał, że zmieniłem go na antyczny stalowy wygrzebany w piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 a ja do prawie Majstra hydrauliki zamierzam zaimpementowac. br 445 lub QUAD+TARCZA 203 MM ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igoor1983 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 czy ktos kto sie troche zna na rowerach odpowie mi czy faktycznie warto doplacac pona 100 zl do nowego modelu (ponad 100 bo w 2013 o stowke tanszym sa jeszcze "gratisy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie sądziłem, że przejade na tych CSTkach 1kkm i nie będę musiał wymieniać dętki, za to duży plus Te opony są pancerne, nie wiem ile razy przejechałem przez szkło pozostawione przez świętujący lumpenproletariat Ostateczny test wytrzymałości zdały gdy najechałem bokiem tylnej opony na coś takiego: Guma zajęczała nieziemsko ale dała radę @@ZbyszekZmysichKiszek W Himalaje się wybierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misieksdz Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 U mnie opony świetnie chroniły dętki przez około 2kkm, teraz od początku roku złapałem już 3 kapcie Na plus jest zużycie bieżnika- praktycznie zerowe. Jak tak dalej pójdzie to te opony przeżyją rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 BikerLight, w moim rowerowym za 129 pln mozna kupic te heble plus adaptery i tarcze 203mm. calosc za 149 pln. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chsklika Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 BikerLight, w moim rowerowym za 129 pln mozna kupic te heble plus adaptery i tarcze 203mm. calosc za 149 pln. . . Na Alledrogo podobna cena... Co to za hamulce? Warto czy nie? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 sam nie jestem pewien. teraz mam shimani br 445. tyl blokuje kolo ale przod to spowalniacz. jeszcze kombinuje czy oddac ten przedni do serwisu czy szukac nowego. o tym quad'zie znalazlem tylko info , ze na DOT 3-4 jest pedzony. i jakies w miare pochlebne opinie na Bike Board, w wersii anlo, znalazlem. za nimi przemawia to, iz w zestawie jest tarcza i adapter. zacisk jest tak jak br445 2-tloczkowy. waham sie czy je brac czy wydac 2 setki na br615... dodam, ze biorac quad'a, duza tarcze 7 lub 8 cali, wrzucilbym do Majstra na przod, natomiast sam hebel poszedlby do 2 roweru, Northtec'a . jest jeszcze opcja nr 3, shimano pojdzie na odpowietrzanie-serwis i po powrocie zmienie klocki na polmetaliki. cena serwisu plus klocki na 2 kola to okolo 120pln. czyli w granicach quad'a. niby banalna decyzja a jakos zdecydowac sie nie moge na 1 z 3 opcji. pohwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Cały czas się zastawiam Zbychu co Ty za jazdę uprawiasz na majstrze, że tarczówki Ci potrzebne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 gnam bez opamietania przed siebie, zdjawszy uprzednio proteze wzroku. a bez niej slabo widze, i by uniknac zderzen czolowych z materia wieksza-ciezsza-gestsza ode mnie stawiam na mocne heble... i waze setke. niczym swinka na rzez pradem pedzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 tak, to by wiele tłumaczyło, głupie pytanie z mojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 wytlumaczeniem jest to, zem slepawy czy to , iz za swinia mnie bierzesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 nie wdaję się w zbędne szczegóły a staram się rozpatrywać problem całościowo, w szerszym ujęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxers123 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 @chsklika, @PiotrowskiGD Można prosić o szczegóły ceny na PW? Jeżeli można to też poproszę o szczegóły na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 U mnie opony świetnie chroniły dętki przez około 2kkm, teraz od początku roku złapałem już 3 kapcie Sprawdź dłonią wnętrze opony czy nic jej nie spenetrowało. Ewentualnie opaska na obręczy się "złachała". w moim rowerowym za 129 pln mozna kupic te heble plus adaptery i tarcze 203mm. calosc za 149 pln. . . To jest dobra cena, nawet bardzo dobra jak za hydrauliki. Dla porównania za swoje fałki Avida dałem ok.120 zeta i trza było ściągać "zza gór". W kraju węglem i łupkiem stojącym dałbym tyle samo... ale za komplet na jedno koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jandzon Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Wytrzyma ten majster chłopa ok. 110 kg? Byłem kilka dni temu w sklepie i sprzedawca powiedział, że koła mogą nie dać rady przy takim obciążeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKrns Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 @@KarolKrns,Widzę, że też używasz butelki po Oshee jako bidonu Jakiego koszyka używasz i jak się sprawuje? Próbowałem Kellysa, ale tak słabo tą butelkę trzymał, że zmieniłem go na antyczny stalowy wygrzebany w piwnicy Dokładnie, mistrzowska butelka A koszyk to jakis noname, kupiony w pobliskim sklepie rowerowym. Jeśli chodzi o jego 'budowe' to wygląda niemal dokładnie tak jak ten - http://allegro.pl/author-koszyk-na-bidon-abc-16-bialy-cr-i4049158634.html brakuje tylko oznakowania producenta Butelka po Oshee siedzi w nim stabilnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby99 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Nowy Kands 2104 już stoi sobie w garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) @@KarolKrns: Wszystko jasne Górna część Twojego koszyka jest dużo sensowniej wyprofilowana, niż u mnie. Mam dokładnie taki: Koszyk Kellys. Jak widać nie ma szans, żeby dobrze trzymał. Chce ktoś kupić dwa koszyki Kellys? Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Shiryu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi