rowerykands Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 No to mamy zapowiedź znaczących podwyżek i raczej te "kilka istotnych zmian" nie będzie się na nie przekładać;/ Poczekamy zobaczymy Proszę się nie obawiać ceny na pewno drastycznie nie pójdą w górę. Miejmy nadzieję, że ten sezon będzie jeszcze długo trwał i puki co pogoda zachęca do wycieczek rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) puki arghhh pÓki no chyba ze masz jakies puki w samochodzie Edytowane 7 Września 2013 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rades Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 hmmm.... czyli co? Zmiana polityki cenowej polegać będzie na podwyższeniu sugerowanej ceny detalicznej żeby ładnie na czerwono przekreślić i użyć magicznego słowa promocja..... Sukcesu pijarowego nie wróżę, sprzedaż też nie podskoczy, marka też nie zyska.... już bardziej na wyobraźnie działa opis który często na allegro widzę czyli coś w stylu że rower o podobnych parametrach kosztuje ok 2000. Bo to uczciwe postawienie sprawy gwarantujące równą sprzedaż a nie tylko posezonowy booommmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerykands Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 arghhh pÓki no chyba ze masz jakies puki w samochodzie Dzięki za zwrócenie uwagi, póki co w samochodzie nie ma puków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 tez mnie raza te ,,obnizki'' cenowe. moim zdaniem jest to wprowadzanie kupujacych w blad. zreszta takie praktyki spotyka sie na kazdym kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 A może firma Trans-Rower przy projektowaniu nowego roweru podjęła współpracę z obecnymi użytkownikami na wzór Velo/Accent producenta swojej flagowej ramy Peak 29", którą projektowano własnie we współpracy z użytkownikami i biorąc pod uwagę ich uwagi. Myślę, że mogłoby to zaowocować fajnym rowerem. Ale to tylko takie moje pobożne życzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 @@rowerykands Moja propozycja - dajcie lepszą sztycę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 moj typ: gripy sztyca ze stabilnym jarzmem full metalowe pedaly lepsze hample (chocby najtansze-ale szimano a nie h-marketowy saccon czy alhonga) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) Sztyca do wymiany - najlepiej coś z dwoma śrubami chwyty - dajcie nawet najtańsze piankowce, i tak będą lepsze niż aktualnie montowane gofry Regulowany mostek - dużo użytkowników Lazaro czy nawet Meastro narzeka na ten element Dodałbym też najtańsze odblaski przód i tył Zmieniłbym też linki hamulce/przerzutki na coś lepszego Edytowane 7 Września 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Hehe niestety wasze zyczenia doprowadzą do ceny rzędu 2000 PLN. TransRower porowadzi politykę jak z komputerami w marketach, tam dawali na świeczniku fajny procesor i grafikę z dużą ilością ramu na beznadziejnej płycie głównej i resztą bebechów. TransRower wprowadził niezłą ramę (i to jest główna jego zaleta), ajko takie przerzutki i resztę najtańszego rzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 cena kandsow, jak co roku, wzrosnie o 10 %. tak przypuszczam. ps. swietnie tegoroczna jesien sie zapowiada. pogoda nader rowerowa jest, wiec na siodla marsz ! pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Obliczcie sobie teraz wymianę tych części na Wasze życzenia i oszacujcie cenę Integrala lub Maestro. 1500-1600zł W życiu nikt na niego nie spojrzy w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 (edytowane) ty liczysz po cenach detalicznych - dla producentów sa inne Edytowane 9 Września 2013 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 A w jakiej cenie kupujesz rower ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek1987 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witam, posiadam rower Kands Maestro 2012 wiec napisze co nieco w tym temacie W 201o roku kupilem rower mtb gdyz jezdzilem nie tylko na szosie ale takze po piaszczystych drogach itp. Rower kosztowal 700 zl, po 1000 km posypal sie suport, a po 1500 oberwala sie korba (jakis chinski metal ;p). Jednym slowem tragedia. W 2012 roku w maju wybor padl na Kands Maestro, szukalem roweru za okolo 1000 zl no i za kandsa zaplacilem bodajze 1150 zl, zalezalo mi na blokowanym amortyzatorze z uwagi na 95% jazdy po asfalcie, a na kolarzowke nie bylo mnie stac, a nie chcialem kupowac starego uzywanego roweru. Przejechalem tym rowerem ok. 6500 km i zlego slowa powiedziec nie moge. Jedyne co wymienilem bo to lewy pedał bo złamała sie ta aluminiowa obwódka. Wymienilem chwyty bo te fabryczne byly tragiczne, nawet w rekawiczkach bolaly dlonie, dolozylem roki, wymienilem tez widelec na sztywny aluminiowy zeby zyskac ok. 1kg, a amora i tak caly czas mialem na blokadzie. Opony fabryczne tez poszly w odstawke i zalozylem vittoria zaffiro 25c slick, jakby ktos z Was chcial zmieniac na takie szosowe opony to radze odrazu zalozyc drugi fartuch na obrecz albo wymienic na mocniejszy, bo ten fabryczny nie wytrzymuje cisnienia powyzej 6 bar. Przynajmniej u mnie tak bylo, i kilka gum podziurawionych przez szprychy. W tym rowerze wymienie jeszcze tylko mostek na taki o mniejszym koncie no a przed wiosna 2014 planuje rower sprzedac i kupic szose. Rower polecam kazdemu, za taka cene nic lepszego nie znajdziecie, a rower sam w sobie jest super, dobrze wykonany, fajna rama, ciekawie sie prezentuje, jak jeszcze mialem fabryczny bialy widelec to dwa razy mialem sytuacje ze ktos nieznajomy chcial sobie na nim zdjecie zrobic Rower spokojnie wytrzymuje predkosci w okolicach 60 - 70 kmh. Na prostej na tych szosowych oponach spokojnie rozpedzam go do 40-45 kmh, a wytrenowany jestem srednio, na trasie 60 km (plaska, kilka drobnych podjazdow) osiagam srednia predkosc 29-30 kmh wiec mysle ze calkiem niezle. Ktos dobrze wytrenowany spokojnie zrobi tym rowerem 30-33 kmh na odcinku 100 km Jakby ktos byl zainteresowany to w okolicach grudnia bede chcial rower sprzedac z uwagi na przesiadke na szose, a pieniadze ze sprzedazy beda potrzebne na spd i kask szosowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 zaraz zaczna sie wyprzedarze rocznika 2013 a ja juz mam 2 rowery... a chcialoby sie cos nowego poczuc miedzy nogami....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) ... a chcialoby sie cos nowego poczuc miedzy nogami....... To moze jakas nowa laska by sie przydala Edytowane 10 Września 2013 przez makog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 na gwaltu-rety ! ps. moglaby byc nowa lub nie za stara. laska. z Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Panowie, czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć że ten hak przerzutki: http://allegro.pl/hak-przerzutki-kellys-giant-author-kross-scott-itp-i3512896974.html to nasz hak? Niby wszystko się zgadza, ale na zdjęciu jest litera H, a na haku który dziś zdemontowałem JH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Najlepiej będzie jak napiszesz do Bf_bike albo Kandsa. Ja pisałem do bf w sprawie średnicy zacisku sztycy i w try miga dostałem odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 No napiszę, choć oprócz symbolu są łudząco podobne. Jaka jest średnica zacisku sztycy, z ciekawości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) 31,8 A te literki w oznaczeniu mogą jednak wynikać z różnic w obu egzemplarzach, chociaż cholera wie P.S. Kierownica już przyszła, zacisk idzie a mostek nadal nie wybrany Edytowane 10 Września 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) 31,8 powiadasz? O, przydatne info, powolutku się mój zacisk wyrabia Czarny akcent na mostku pasuje do czanego paska na siodle, leżą na osi symetrii... Oczywiście powyższego nie napisałem, się w tej kwestii nie wypowiadam , au revoir Edytowane 10 Września 2013 przez BikerLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 10 Września 2013 Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Co prawda nowej kierownicy nie montowałem w obecnym mostku ale to chyba nie będzie dobrze wyglądać Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 11 Września 2013 Udostępnij Napisano 11 Września 2013 No to kierownica zamontowana, zacisk też. Rower stracił kolejne "oszałamiające" 92 gramy Tak jak przypuszczałem - biała kierownica + czarny mostek = równa się paskudztwo nie do zaakceptowania Trzeba czym prędzej coś kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi