Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zależy, o którym siodełku piszesz, bo były/są montowane dwa rodzaje.

Ja na białą dechę na dystansach do 20 km nie narzekałem, później robiło się niewygodnie - jeżdżę bez pampersa.

Napisano

Zależy, o którym siodełku piszesz, bo były/są montowane dwa rodzaje.

Ja na białą dechę na dystansach do 20 km nie narzekałem, później robiło się niewygodnie - jeżdżę bez pampersa.

Jakie 2 rodzaje? Były białe i czarne ale to te samo siodełko? Chyba że się mylę. Ja mam właśnie te białe z pseudo skóry która już się przeciera i odbarwia, na dodatek się jeszcze wykrzywiło i tyłek mi leci na bok.

Napisano (edytowane)

Nie piszę o dwóch kolorach a dwóch rodzajach siodełek a nawet trzech. Różni sprzedawcy montują różne modele siodełek.

Pierwszy model jest taki jak Ty masz a drugi model to ten - http://allegro.pl/super-siodelko-anatomiczne-vader-i-super-cena-i3509416327.html a trzeci to ten http://allegro.pl/siodelko-selle-monte-grappa-lucky-wloskie-okazja-i3337890748.html

Moje ani się nie odbarwaiało ani nie zniszczyło - nadal wygląda jak nowe

Edytowane przez Piehursson
Napisano

A no widzisz, tam gdzie kupowałem miałem do wyboru białe i czarne ale to było to samo. Jeżeli chodzi o komfort to standardowo do 40 km mimo pampersa jest ok, potem już się robi nie przyjemnie. Na przyszły sezon może coś z WTB wybiore, powinno być trwalsze.

Napisano

A ja zapytam jeszcze jak wasze 4 litery współgrają z fabrycznym Majstrowym Vaderem?

Całkiem nieźle, po tygodniu zadek się przyzwyczaja, a dalej to już jak na Italii :laugh: Chociaż w obu katowanych egzemplarzach powycierały się napisy.

Pampers fajna rzecz, coolmax to cienizna i można się zniechęcić, ale już coś ze średniej półki i wio ;)

Napisano

Ja mam siodełko nr 2 z postu Piehurssona i nie narzekam, przy czym najdłużej jeździłem 3,5h jednego dnia.

Napisano (edytowane)

@@BikerLight

No ja chyba się zraziłem :) Kupiłem papmperszczaka za circa 40 złociszy w decu i po dwóch jazdach oddałem, jeździło się gorzej niż z pampersem :) Póki co daję radę i pampers nie jest mi potrzebny, może w przyszłym roku :) A jak się sprawdza Twój zestaw z Puszczykowa? :)

Teraz skupiam się na zakupie jakiegoś sensownego drogowego oświetlenia.

Napisano

@

W tej samej cenie zakupiłem szorty rowerowe z coolmaxem i niestety po 25 - 30km zaczyna się lipa. Z Puszczykowa to pewnie o Nowatex chodzi?

No fajne są ciuszki komfort bardzo przyzwoity, jakość również (w końcu made in Wielkopolska :laugh:) z tym że troszkę już za chłodno się robi by w nich jeździć.

Ze światełek - z przodu u mnie latarka taktyczna C8, tej nie polecam w teren zabudowany, trzeba mocno kombinować by nie oślepiała. Z tyłu mruga Wallie, i naprawdę polecam, zapewnia pełną widoczność i pokazuje pozycję z naprawdę daleka. Tiry czują respekt :icon_mrgreen:

Napisano

Si si, Nowatex.... mam ich prawie pod nosem a jakoś ciężko dojechać ;)

Tylnym oswietleniem sobie nie zawracam gitary bo tam to już niemal mała choinka bożonarodzeniowa ale o przód właśnie chodzi. Nie chcę kupować latarki, która będzie wypalać siatkówki wszystkim jadącym z naprzeciwka (sam jak widzę rowerzystów z takimi "lampeczkami" wo najchętniej bym ich wychłostał, pół biedy gdy jestem na nogach lub na rowerze ale gdy prowadzę auto taka lampka po oczach robi niezłe kuku) ale niestety w rozsądnych pieniądzach dobrej lampki, która będzie świecić daleko, szeroko i nie będzie oślepiać kupić się chyba nie da.

Napisano

No, jest jak mówisz, jak ktoś da po gałkach pełną mocą to wypływają na wierzch :w00t: Ja jeżdżę na min. mocy i dodatkowo kieruję snop w dół, by nie oślepiać, ale jeśli znajdę kiedyś minutę wolnego czasu zmajstruję pewnie coś takiego:

http://www.forumrowerowe.org/topic/131217-oslonka-do-latarki-wlasnego-wykonania/

Na razie w lesie pełna iluminacja, na drogach od frontu mam w zasadzie światło pozycyjne.

Dedykowane oświetlenie rowerowe to faktycznie bonanza dla producentów, jak zresztą wszystko z przydomkiem "rowerowe" ;)

Napisano (edytowane)

Kurde jak widze przednią lampkę Cat-Eye za ~ 2,5 tysiąca złotych to nie wiem czy śmiać się czy płakać ;) Przy tej lampce Roxim RX5 w cenie ~ 200 zł to pryszczacho... choć i tak ciężkie do przełknięcia i nie powalające jakością światełka.

Napisano

z czystym sumieniem moge polecić accent derry 50 zł jak ktoś nie chce szaleć z kasą / można bez pampersa jeździć  dużo wygodniejsze od standardowego miałem tego czarnego vadera a im wiecej na nim jeżdżę tym bardziej się tyłek dostosowuje .Dzisiaj jadę po spinkę do rowerowego .Zrobię szejka moze jakieś min wielkości drobinki dostały się do ogniw łańcucha co w normalny sposób nie da się usunąć a nawet nie widać gołym okiem . Czy można naftę zastąpić np parafiną ?

Napisano (edytowane)

Najpewniej i tanio będzie z benzyną ekstrakcyjną

Poza spinką nie zapomnij kupić skuwacza jeśli jeszcze nie posiadasz ;)

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

siodlo vader viper - za mala sztywnosc skorupy - caly czas wkurzajaco sprezynuje

co do lampy przedniej, na kierze mam dwie

1 na oswietlone ulice pozycyjna z decathlonu (ta mocowana na zintegrowanej gumce)

2 w teren magicshine mj-872 wiekszosc jezdze na 1/4 lub 1/2 mocy, rzadko na 3/4 i praktycznie nigdy na 4/4

Napisano

Najpewniej i tanio będzie z benzyną ekstrakcyjną

Poza spinką nie zapomnij kupić skuwacza jeśli jeszcze nie posiadasz ;)

Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2

nafta coś 7 zł za 500ml kosztowała w takim sklepie z chemią coś drogo stwierdziłem że doczekam do pon i kupię w markecie budowlanym  a pech chciał że rowerowy był akurat dziś zamknięty mieszkam w małej mieścinie .zaopatrzę się w pon .Coś mnie podkusiło wieczorem by użyć  starego smaru łożyskowego nasmarowałem niewielką ilością  nałożyłem na  piastę od środka i dzisiaj przy  jeździe pozostałe biegi lepiej pracują przełożenia 2/5,4,3  już nie wydają tego odgłosu jakby wszystko miało się rozlecieć i to charczenie ocieranie .

.Następnym razem będzie szejk łańcucha  :)

Napisano (edytowane)

Czytałem wczoraj testy kilku lampek, między innymi Twojego modelu no i fakt, światełko miażdży ale jak dla mnie cena jest zaporowa :) Poza tym wydaje mi się, że jednak w commutingu - 1/2 miasto, 1/2 asfalty pozamiejskie - tego typu lampka się nie sprawdzi.

Napisano (edytowane)

jezdze rowerem do pracy, co oznacza za pazdziernik-listopad wracam w kompletnych ciemnosciach

przez las , wiec zakup mial mocne uzasadnienie

najlepsze ze w Norwegii widzialem ja w super promocji -30% ZA 1499NOK czyli jakies 800 PLN :sick::wallbash::blink::confused::down:

a ja dalem chyba 420pln na alledrogo

teraz jest fajna oferta 450 ale za aku 6600mAh

ja mam 4200 chyba

Edytowane przez bartnik
Napisano

jezdze rowerem do pracy, co oznacza za pazdziernik-listopad wracam w kompletnych ciemnosciach

Ja też pod tym kątem szukam oświetlenia. Mam do pracy w jedną stronę 18km z czego mniej niż połowa stricte w mieście a reszta na poza miejskich ulicach w tym kilka kilometrów asfaltem przez las. Chętnie kupiłbym jakąs latarkę ale priorytetem dla mnie jest nie wypalanie gałek ocznych innym użytkownikom drogi. Sam jestem kierowcą i jak pisałem wcześniej za używanie tego typu oświetlenia na drogach publicznych skazywałbym najchętniej na chłostę ;) 

Napisano

dlatego magic swieci tylko w lesie ,gdzie po ciemku nikt sie nie szlaja

na drogach uzywam decathlonowki

a nad daszkiem do magica tez juz wczesniej myslalem

tylko ze cos prostszego niz konstrukcja z blachy:

gumka i kawalek bialego plastiku - takiego jak na okladki do dokumentow -szybko i skutecznie

Napisano

dlatego magic swieci tylko w lesie ,gdzie po ciemku nikt sie nie szlaja na drogach uzywam decathlonowki

i słusznie :) ale decathlonówka to mizerota i nadaje się jak chyba wcześniej wspomniałeś tylko jako lampka pozycyjna a nie oświetleniowa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...