kalasanty Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - jaka końcówka sezonu? Przecież dopiero zaczął się sierpień. Czyli mamy jeszcze sierpień, wrzesień i październik. Ja czekam szczególnie na wrzesień i październik, kiedy już nie będzie tych męczących upałów, bo póki co między 11-18 chowam się w domu. W swoim Maestro zmieniłem klocki - chyba polecę to każdemu na starcie. Skończyło się piszczenie i hamowanie jak w Ikarusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Sezon dla większości zaczyna się w marcu. Przelicz.... Jak hamule piszczą na suchym to są po prostu źle ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdz Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Mam problem z amorkiem w tym rowerze, ze dwa razy go przełączyłem od nowości i za trzecim razem chyba zrobiłem to jakoś niefortunnie bo się zepsuł ten "wskaźnik" pokazujący czerwoną jedynkę lub zielone zero. Mogę przekręcić blokadę i usztywnić lub rozluźnić amortyzator, ale wskaźnik pokazuje co chce. Tak jakby ta tarczka się odkleiła i kręciła razem z tym przełącznikiem. Da się to jakoś samemu naprawić, odkręcić czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) @@kalasanty, na rynku rowerowym to już końcówka sezonu @@BikerLight, masz gdzieś jakiegoś tutka jak poprawnie ustawić klocki? nie mogę sobie poradzić z przednimi po wymianie na 3-CC. czytałem o sposobie na groszówkę, o ustawianiu pod kątem ale ni chuchu Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalasanty Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Przeliczyłem - wobec tego zostało jeszcze trochę czasu. I nie, nie były źle ustawione - skuteczność hamowania poprawiła się, zniknęło piszczenie (mogłem czyścić obręcz i klocki, mogłem ustawiać je przed każdą jazdą, po wizycie w serwisie również problem nie zniknął.) Mam wrażenie, że większość nowych jest traktowana w sposób bardzo oschły, a każdy z większym stażem - jak dobry ziomek. To aż tak zamknięte jest środowisko właścicieli Kandsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) To aż tak zamknięte jest środowisko właścicieli Kandsa? sekta a tak seryjnie to chyba jakiś przewrażliwiony jesteś Da się to jakoś samemu naprawić, odkręcić czy coś? Try it Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalasanty Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Be my master... sekta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdz Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Try it jakieś wskazówki co zrobić? mam podważyć czymś tę "zakrętkę" czy co, nie chcę tego uszkodzić tak że w ogóle przestań działać albo odpadnie mi pół przełącznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) @@kamdz, http://preview.srsuntour-cycling.com/customGates/scripts/download.php?filename=explosions2011%2FSF11-NVX-P-700C-75%2C80-%281%29.PDF Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) @Piehursson To jest dobra playlista V Brake od A do Z i kompetentny koleś... lecz po angielsku i facet jest Amerykaninem z gatunku tych entuzjastycznych... tym niemniej wartość merytoryczna jest bardo wysoka: Hihi ubiegłeś mnie z 3D exploded view @kalasanty Minęło pięć miechów, zostało trzy. 5>3. Sekta? Oschłość? Przeciwnie, im nas Kandsiarzy więcej tym lepiej i to z wielu różnych powodów. To oficjalne: Witamy w Naszej serdecznej rodzinie A teraz przepraszam bo czas złożyć gumowego kurczaka w ofierze... Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez BikerLight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 lecz po angielsku i facet jest Amerykaninem z gatunku tych entuzjastycznych... boszzzz nie trawię gościa widziałem kilka jego filmików i mierził mnie nieprzeciętnie ale postaram sie przebrnąć dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Wiem wiem mam tak samo ... ale remontuję rower siorze na wolnobiegu i klinie. Dżizas akurat u niego jest kopalnia informacji na ten temat + kompletny kompetentny tutek o V Brake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thatis Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Panowie jest pytanie warto jeszcze kupowac w tym sezonie nowego kandsa, poczekać na jakies pare zł obnizki czy poczekac do marca? ciagłe losowe wydarzenia mnie przeciagły z zakupem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fso Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja kupiłem dwa dni temu i uważam, że dobrze zrobiłem. Ale to tylko moje zdanie. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez fso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 kup, masz jeszcze przynajmniej 3 miesiace jazdy w tym roku. chociaz, ja jezdrze przez caly rok. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 kupuj, jeśli pogoda dopisze to jeszcze sporo czasu będzie można spędzić na dwóch kółkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wnoto Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Obawiam się ze w tym roku nie będzie obniżek dla rowerów z przedziału 600-2000 zł. A przy najmniej niewiele. Sporo osób kupuje rowery generalnie zrbił się spory ruch i moda. W tamtym roku (a raczej 2 lata temu) Kross jescze miał dobre ceny w tym roku już podnieśli. To samo bedzie u innych dostawców. Ciekaw jestem ile kosztowałby taki Kands gdyby go samodzielnie złożyć ? (przy zastosowaniu rabatów z jakiegoś sklepu, hurtowni itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Wyjdzie drożej nawet przy upuście bo nikt Ci nie da kosmicznych rabatów na części do jednego roweru, więc gra nie warta świeczki... chyba, że zależy Ci na spersonalizowaniu swojego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) trudno się z tym nie zgodzić z ciekawości... co jest inwestycją obok roweru? coś co nie jest bezpośrednio przyczepione do roweru lub nie służy do jego eksploatacji sprowokowałeś mnie tym Wolę sobie za te pieniądze wymienić w rowerze to czy tamto Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) pisząc to czy tamto miałem na myśli - klonkry, które aktualnie wymieniam czyli kokpit, siodełko etc. czyli części bezpośrednio powiązane z samym rowerem jak i z jakością jego użytkowania poza tym rozwijając temat uważam, że nawet rzeczy, które nie są jak to piszesz "przyczepione" do roweru sa inwestycją w rower. Np strój, który poprawia komfort przemieszczania się z punktu A do punktu B lub plecak, który przydaje się na dłuższe wypady etc. Zatem w mojej opinii wszystko co służy w sposób pośredni lub bezpośredni do przemieszczania się na dwóch kółkach jest inwestycją "w" rower, jest to tylko kwestia priorytetów i aktualnych potrzeb... ufff Za tydzień wybieram się na urlop i w tej chwili priorytetem dla mnie jest zakup bagażnika bazowego i uchwytów rowerowych. Dla mnie to też jest inwestycja w rower Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Piehursson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) udzielam ci rozgrzeszenia (SEKTA ) z twojej wypowiedzi coś wynikało ale wróciłeś na ścieżkę prawdy idź i nie grzesz więcej Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 nigdy z niej nie zszedłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) to była 'myślo-zbrodnia' już się zrodziła w twym umyśle, choć jeszcze tego nie dotrzegłeś ----------------------------- "Big Brother is watching you" Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez bartnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Panowie jest pytanie warto jeszcze kupowac w tym sezonie nowego kandsa, poczekać na jakies pare zł obnizki czy poczekac do marca? ciagłe losowe wydarzenia mnie przeciagły z zakupem :? Watbie, aby byly obnizki, porostu znika z rynku, a z wiosny beda drozsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Nie wiem jak można liczyć na obniżkę roweru który kosztuje 600zł niż 'markowa' konkurencja , poprostu się wyprzeda i na następny rok pojawi się 'nowy' model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi