Skocz do zawartości

[Rower] Kands Maestro 2013 - test etapowany

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - jaka końcówka sezonu?

Przecież dopiero zaczął się sierpień. Czyli mamy jeszcze sierpień, wrzesień i październik. Ja czekam szczególnie na wrzesień i październik, kiedy już nie będzie tych męczących upałów, bo póki co między 11-18 chowam się w domu. ;)

W swoim Maestro zmieniłem klocki - chyba polecę to każdemu na starcie. Skończyło się piszczenie i hamowanie jak w Ikarusie. ;)

Mam problem z amorkiem w tym rowerze, ze dwa razy go przełączyłem od nowości i za trzecim razem chyba zrobiłem to jakoś niefortunnie bo się zepsuł ten "wskaźnik" pokazujący czerwoną jedynkę lub zielone zero. Mogę przekręcić blokadę i usztywnić lub rozluźnić amortyzator, ale wskaźnik pokazuje co chce. Tak jakby ta tarczka się odkleiła i kręciła razem z tym przełącznikiem. Da się to jakoś samemu naprawić, odkręcić czy coś? 

@@kalasanty,  na rynku rowerowym to już końcówka sezonu :)

@@BikerLight, masz gdzieś jakiegoś tutka jak poprawnie ustawić klocki? nie mogę sobie poradzić z przednimi po wymianie na 3-CC. czytałem o sposobie na groszówkę, o ustawianiu pod kątem ale ni chuchu

Edytowane przez Piehursson

Przeliczyłem - wobec tego zostało jeszcze trochę czasu.

I nie, nie były źle ustawione - skuteczność hamowania poprawiła się, zniknęło piszczenie (mogłem czyścić obręcz i klocki, mogłem ustawiać je przed każdą jazdą, po wizycie w serwisie również problem nie zniknął.)

Mam wrażenie, że większość nowych jest traktowana w sposób bardzo oschły, a każdy z większym stażem - jak dobry ziomek. To aż tak zamknięte jest środowisko właścicieli Kandsa?

@Piehursson

To jest dobra playlista V Brake od A do Z i kompetentny koleś... lecz po angielsku i facet jest Amerykaninem z gatunku tych entuzjastycznych... tym niemniej wartość merytoryczna jest bardo wysoka:

Hihi ubiegłeś mnie z 3D exploded view :icon_lol:

@kalasanty

Minęło pięć miechów, zostało trzy. 5>3. Sekta? Oschłość? Przeciwnie, im nas Kandsiarzy więcej tym lepiej i to z wielu różnych powodów. ;) To oficjalne: Witamy w Naszej serdecznej rodzinie :002:

A teraz przepraszam bo czas złożyć gumowego kurczaka w ofierze...

Edytowane przez BikerLight

Obawiam się ze w tym roku nie będzie obniżek dla rowerów z przedziału 600-2000 zł. A przy najmniej niewiele. Sporo osób kupuje rowery generalnie zrbił się spory ruch i moda.

W tamtym roku (a raczej 2 lata temu) Kross jescze miał dobre ceny w tym roku już podnieśli.

To samo bedzie u innych dostawców.

Ciekaw jestem ile kosztowałby taki Kands gdyby go samodzielnie złożyć ? (przy zastosowaniu rabatów z jakiegoś sklepu, hurtowni itp)

trudno się z tym nie zgodzić :) z ciekawości... co jest inwestycją obok roweru? ;)

coś co nie jest bezpośrednio przyczepione do roweru lub nie służy do jego eksploatacji :P

sprowokowałeś mnie tym

Wolę sobie za te pieniądze wymienić w rowerze to czy tamto ;)

Edytowane przez bartnik

pisząc to czy tamto miałem na myśli - klonkry, które aktualnie wymieniam czyli kokpit, siodełko etc. czyli części bezpośrednio powiązane z samym rowerem jak i z jakością jego użytkowania ;)

poza tym rozwijając temat uważam, że nawet rzeczy, które nie są jak to piszesz "przyczepione" do roweru sa inwestycją w rower. Np strój, który poprawia komfort przemieszczania się z punktu A do punktu B lub plecak, który przydaje się na dłuższe wypady etc. Zatem w mojej opinii wszystko co służy w sposób pośredni lub bezpośredni do przemieszczania się na dwóch kółkach jest inwestycją "w" rower, jest to tylko kwestia priorytetów i aktualnych potrzeb... ufff ;)

Za tydzień wybieram się na urlop i w tej chwili priorytetem dla mnie jest zakup bagażnika bazowego i uchwytów rowerowych. Dla mnie to też jest inwestycja w rower :)

Edytowane przez Piehursson

Panowie jest pytanie warto jeszcze kupowac w tym sezonie  nowego kandsa, poczekać na jakies pare zł obnizki czy poczekac do marca? ciagłe  losowe wydarzenia mnie przeciagły z zakupem :?

Watbie, aby byly obnizki, porostu znika z rynku, a z wiosny beda drozsze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...