Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

najlepsze jest to, że to co kupiłem jako Maestro damka teraz występuje jako Lazaro damka . co za BeZeDura

Lazaro i Maestro w wersji damskiej występowały i występują równolegle :) 

Napisano

jakbym nie sprawdził - to bym nie pisał - ten Lazaro ma 26 cali

Okazuje się że Integral ma inne kołą - trochę namieszali - bez sensu

najlepsze jest to, że to co kupiłem jako Maestro damka teraz występuje jako Lazaro damka . co za BeZeDura

To model chyba z ubiegłego roku i ma wyraźnie uboższy osprzęt (Tourney itp.) a do tego góral ;)  stąd i koła 26".

Pomiędzy Integralem a Maestro (crossy) sam się wahałem, w sprzedaży akurat nie było blokowanych amorów - jeżdżę Kandsem.

Napisano (edytowane)

to powoli zaczynam kumać.

Kands Maestro=Lazaro Integral

Kands Energy=Lazaro Evolution

Edytowane przez bartnik
Napisano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników roweru Kands Maestro!

W piątek zamówiłem ten rower na allegro, więc czekam z niecierpliwością kiedy dojdzie przesyłka.

W międzyczasie chce zamówić kilka rzeczy, które będą mi potrzebne do roweru: akcesoria, narzędzia, części zapasowe.

Wszystko wydaje mi się proste, ale mam jeden problem. Chciałbym dokupić amortyzowaną sztycę podsiodłową, ale nie wiem jakiej ma ona być średnicy :icon_confused:

Pomożecie?

Napisano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników roweru Kands Maestro!

W piątek zamówiłem ten rower na allegro, więc czekam z niecierpliwością kiedy dojdzie przesyłka.

W międzyczasie chce zamówić kilka rzeczy, które będą mi potrzebne do roweru: akcesoria, narzędzia, części zapasowe.

Wszystko wydaje mi się proste, ale mam jeden problem. Chciałbym dokupić amortyzowaną sztycę podsiodłową, ale nie wiem jakiej ma ona być średnicy :icon_confused:

Pomożecie?

27,2 ale jak chcesz zakupić jakiegoś amortyzowanego Zooma czy coś w ten deseń to sobie odpuść, szkoda kasy na atrapę.

Napisano

27,2 ale jak chcesz zakupić jakiegoś amortyzowanego Zooma czy coś w ten deseń to sobie odpuść, szkoda kasy na atrapę.

Właśnie na Zooma patrzyłem ze względu na to, że nie drogi. Może polecisz mi coś sensownego?

Dzięki :icon_cool:

Napisano

Generalnie to polecił bym sztycę Suntour NEX, tym bardziej że cena fajna (ok. 90zł). Tyle że jak na złość nie ma nic na 27,2 a sam już poluję parę tygodni. A jak są to w cenach paskarskich.

Jest jeszcze Suntour NVX za jakieś 250zł  i tu już są rozmiary 27,2. Z tym że cena znacznie wyższa a różnica w technologii niewielka, obie są na pantografie.

Napisano

SCUD - już wcześniej było - cena - mmmmmmmmm, ale malowanie :/ - no i ta pa"SCUD"na nalepka marketowca :wallbash:

PS. Ja jestem na etapie wyboru sprzedawcy oraz potwierdzenia dostępności: męskiej 21"  oraz damki 19".

WNIOSEK - żona dała się przekonać na rowery w mieszkaniu i jak się uda - to będzie wczesny :033:

ps. Byłem dziś w pewnym sklepie (sztuk 2) i w jednym żonka się do Unibike Flash'a i Vipera "przymierzała" - to lekki błysk w oku widać było - a i sprzedawca (w sumie nie poinformowany, że Nam chodzi tylko o wzrokową przymiarkę rozmiarów ;) i o marce KANDS) podchodził z realiami. Jednak w drugim - na pytanie o dostępność KANDSA - o mało się nie udusił - stwierdzając "Jakbym miał - to nie miałbym firmy, bo to marketowiec" oczywiście piejąc z zachwytu nad MERIDĄ 5V (jaki to NIEZNISZCZALNY WEHIKUŁ).

((śmiem twierdzić, że jakby miał Kandsy - to i ludzi więcej - bo ruch na alledro niesamowity, ale to takie moje gdybanie))

Ja się będę starać wyrwać KANDSY Maestro i mam nadzieję, że się nie zawiodę - bo wtedy to mnie żona udusi/zamorduje - niepotrzebne skreślić.

Lazaro i Maestro w wersji damskiej występowały i występują równolegle :)

Zgadza się.

Trzeba dodać również, że rozmiarami ram są identyczne (17" i 19") - co przy jednakowym "ułożeniu" linek i pancerzy oznacza jedynie zmienioną nalepkę.

Damka z Lazaro ma dodatkowo białe malowanie.

To jedyne co "różni" te dwa modele (na stan mojej wiedzy na dzień dzisiejszy).

Napisano (edytowane)

nie tylko naklejką ale i samym jej kształtem się różnią. Sytuacja analogiczna do wydania męskiego tego roweru.

do tego dochodzi amortyzator,

Edytowane przez Piehursson
Napisano

Regulacja hamulców czy przerzutek jest prosta jak budowa cepa ;) O ile w moim Maesto musiałem dokonać tylko kosmetycznych poprawek o tyle w Lazaro mojej żony musiałem praktycznie rzecz biorąc stawiać od zera i hamulce i przerzutki a robiłem to pierwszy raz :) Także nie bój nic. Nie daj zarobić serwisowi, sam przy okazji się czegoś nauczysz a za zaoszczędzone pieniądze albo uszczęśliwisz swój rower jakimś nowym gadżetem albo uszczęśliwisz siebie ;)

Identycznie myślę ...

tu znajdziesz pomocne osoby co Cię wspomogą w tym.

Napisano (edytowane)

Prawa klamkomanetka powiedziała wczoraj że mnie nie lubi :yucky: . A ja na to że pojedzie do bf_bike. Zobaczymy co dalej. Się nie najeżdżę w tym sezonie.

Edytowane przez BikerLight
Napisano

Ja dziś zamówiłem 2 rowery i ..... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Niestety dla żony idealnego rozmiaru nie było (znaczy były, ale u konkurencji, a ja głupi uparłem się aby był od jednego - co dało niezły bonusik) - ogólnie boom i zainteresowanie sprawiły, że rynek wchłania te rowery i czasami ciężko ten idealny rower dostać "na już".

Do tego dorzuciłem sobie Sigmę 16.12 - a żonka...na razie chyba obejdzie się smakiem, bo twierdzi, że licznik jest Jej nie potrzebny "do szczęścia".

Po Waszych opisach - "ciekawie" jest jak się łapie cyklozę - u mnie może być tragicznie - bo "co dwie głowy..."

Ok. Dosyć tego marudzenia - trzeba czekać cierpliwie - a to najgorsze czasami.

Napisano

Mam i ja :woot:

Rower dotarł wczoraj i od razu po małej przejażdżce wielki banan na twarzy.

Co tu więcej pisać. Idę jeździć!!!

Napisano (edytowane)

nic tylko kupować po sporej eksploatacji wybił miesiąc zrobiłem tyś km ( 2x prawie 200 km dzień to się nabiło )po drogach wszystko gra bez większych problemów ,w razie jakby ktoś miał wątpliwości co do siodełka valder seddler (standardowe dostałem ) to polecam za naprawdę nie dużą kasę accenta derry 50 zł   duzo wygodniejsze(jest odrębny temat na tym forum ogólnie dużo osób polecało ) wiadomo że  tyłek to kwestia  indywidualna ale skoro tyle osób się przekonało to musi coś w tym być .niektórzy pisali o grippach gofrach że wkurzają no fakt po długiej trasie wkurzają ja zamiast zmieniać zakupiłem rękawiczki i komfort dużo wiekszy  ale  jak kto woli oczywiście to są tylko moje doświadczenia

i tak przy okazji to dzięki za takie fora jak tutaj bo właśnie przez opinie tutaj zasugerowałem się by udać się w stronę kandsa  :)

Teraz rozważam spd ale nigdy nie jezdziłem tak i trochę się boję nie tego że się zapomnę że je mam ale bardziej że będzie sytuacja do zatrzymania się nagła i jakimś cudem but się nie wypnie i gleba :(  jezdzi ktoś w spd na maestro ?

Edytowane przez Thomas124
Napisano

Ja planowałem zakup ale wstrzymuję się być może do przyszłego sezonu. Primo - pedały które są w zestawie w połączeniu z butami, w których jeżdżę spisują się znakomicie. Secundo zestaw pedały+buty to niemały wydatek. Wolę sobie za te pieniądze wymienić w rowerze to czy tamto ;) 

Napisano

SPD - to jest inna jakość jazdy.

polecam wątki na ten temat w 'napędzie'

a "gleba spd" ?

każdy (prawie) musi kilka zaliczyć - ja ze 3x zanim w głowie mi się przestawiło

ale teraz wypinam się zawsze kiedy potrzebuję

i moim zdaniem SPD to jest inwestycja jak najbardziej "w rower" a nie obok roweru

Napisano

SPD - to jest inna jakość jazdy.

i moim zdaniem SPD to jest inwestycja jak najbardziej "w rower" a nie obok roweru

trudno się z tym nie zgodzić :) z ciekawości... co jest inwestycją obok roweru? ;)

Napisano

@Piehursson

Widziałem używane Egg Beatery + nakładki platformowe za bardo przyzwoitą cenę na forum. Sam miałem chrapkę ale z powodu kolejnej awarii jestem uziemiony a sezon powoli się kończy. Generalnie po dwóch miechach jazdy na Kandsie chciałem mu przekazać max mocy którą dysponuję... SPD mają potencjał :)

Napisano (edytowane)

nakładki nie wchodzą w grę... jak spd to spd ;) egg beatery nawet jeśli są w "dobrej cenie" to ta cena i tak jest za wysoka :D Cranki ładne są ale wolę coś tańszego od szimano :) poza tym sezon ma się powoli ku końcowi, choć nie dla wszystkich i mam nadzieję, że uda mi się zmobilizować do jego przedłużenia. Może właśnie skoro mamy schyłek sezonu uda się coś wyrwać na wyprzedażowej promocyji  :whistling:

Edytowane przez Piehursson
Napisano

Ja dziś zamówiłem 2 rowery i ..... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Do tego dorzuciłem sobie Sigmę 16.12 - a żonka...na razie chyba obejdzie się smakiem, bo twierdzi, że licznik jest Jej nie potrzebny "do szczęścia".

No narsicie sie zdecydowales na rowerki :D. Kup i dla zony licznik chociazby najprostszy http://www.bikeman.pl/licznik-rowerowy-sigma-speedmaster-5000-p-749.html dobrze widziec ile rowerk ma przebiegu, na potrzeby serwisowe i konserwacyjne !!

Napisano (edytowane)

nakładki nie wchodzą w grę... jak spd to spd ;) egg beatery nawet jeśli są w "dobrej cenie" to ta cena i tak jest za wysoka :D Cranki ładne są ale wolę coś tańszego od szimano :) poza tym sezon ma się powoli ku końcowi, choć nie dla wszystkich i mam nadzieję, że uda mi się zmobilizować do jego przedłużenia. Może właśnie skoro mamy schyłek sezonu uda się coś wyrwać na wyprzedażowej promocyji  :whistling:

Ja te nakładki traktuję jako coś co pozwoli zrealizować scenariusz "wziąłem prysznic teraz zakupię grahamki na śniadanie " (albo na odwrót) bez ubierania pełnego rynsztunku :laugh:

Edytowane przez BikerLight
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...