Skocz do zawartości

[Rower] Kands Maestro 2013 - test etapowany

Rekomendowane odpowiedzi

ja dodam jeszcze że ten rowerek można na fajnego trekinga zrobić bagażnik aluminowy i smigać w dalekie trasy . Testu rower już jakiś czas ok 700 km nabite ostatnio zrobiłem trasy 100 ,150 i niedawno prawie 200 km jednego dnia  po takiej trasie słychać potem taki mały stukot zgrzyty przy zmianie biegów ale to pewnie przez eksploatacje sprzętu moze trzeba coś dokręcić nasmarować opony dobrze ciśnienie trzymają po za tym wszystko gra .Ogólnie to rower sobie szanuje jeżdże po dobrych drogach asfaltowy przeważnie . Dorzucam kolenjy pozytyw 

na pewno przyda się ludziom którzy zastanawiają się jaki kiedyś ja kupić nie kupić ten rower

Edytowane przez Thomas124

@@BikerLight,

nie ma czego :)

w najbliższym czasie do wymiany idą:

pedały na SPD - tylko kurde nie wiem jakie buty do nich dobrać

sztyca

chwyty

rozmyślam nad wymianą kokpitu (poza oczywiście kierowniczką od Zbyszka)

pancerze też pójdą weg

opony na szosę

chyba czas się leczyć, mnie też dopadła cykloza 

Edytowane przez Piehursson

bardziej myślałem nad czymś na sztywnej podeszwie a konkretnie nad modelem Exustar E-SM324, czynnikiem dość istotnym w tym przypadku jest ich cena. Z drugiej jednak strony ciekaw jestem jak w praktyce sprawdza się zapięcie tylko na rzepy, bez klamry. Może lepiej wstrzymać się i poczekać na obniżki i łyknąć coś z wyższej półki za dobre pieniądze... :whistling: 

chyba czas się leczyć, mnie też dopadła cykloza 

Heheh nie ciebie jednego, wierz mi, z moje zakupionego w zeszlym roku nowego rowerku to juz bardzo niewiele zostalo z orginalu (rama, blotniki, kierownica, oswietlenie) pozatym wszystko inne powymieniane :D, co prawda moj rowerek to nie Kands ale to tak na marginesie Twojej choroby :P

Edytowane przez makog

bardziej myślałem nad czymś na sztywnej podeszwie

Ja mam mt41 - wcześniejsze robione na tej samej podeszwie, można rzec
przed-tuningowa wersja.  podeszwa się niewiele ugina - na tyle, żeby jeszcze normalnie chodzić.

Te exustary wyglądają na bardziej sportowe -nie masz wyjścia - musisz przed kupnem przymierzyć :P

Cykloza rzeczywiście straszną chorobą jest. Główny objaw to dren portfela połączony z rejestracją w miriadzie przeróżnych sklepów internetowych, gorączkowym wyszukiwaniem wszelkich okruchów technicznej wiedzy i wizytą roweru na stojaku w razie najmniejszego szmeru i szelestu. Choroba przenosi się poprzez kontakty z innymi zarażonymi, obserwacji wypasionych bicykli i wizytach na forum.

Nieoczekiwanym objawem ubocznym jest przerost łydy i wzorcowe kardio. :icon_lol:

prawda, prawda :)

słuchajta, w związku z wymianą siodełka planuję wymienić sztycę i zacisk na kolor biały. Niestety znaleźć coś taniego w takim kolorze jest ciężko, jest albo Zoom za ~ 50 zł albo Smica za ~ 75 peelenów. Bardziej się skłaniam ku Smicy tyle, że ta sztyca jest z offsetem. Ktoś miał z takową do czynienia (chodzi o offset)? Mam  jedną obawę w związku z tym offsetem. Aktualnie sztyce 350mm mam wyciągniętą pod sam ogranicznik. Czy offset nie powoduje, że gdy siodełko jest trochę bardziej przesunięte ku tyłowi i tym samym siły działające na sztycę są trochę większe (dźwignia) a co za tym idzie 350 mm wyciągnięte na maska staje się już trochę ryzykowne? Niestety białe sztyce 400mm chodzą najtaniej w granicach 120 zł a na tą chwilę nie wydam tyle na tą przyjemność. 

mam pytanie jak kupię rękawiczki rowerowe to nie będą tak bardzo odczuwalne te gofry ? nie ma katastrofy jakiejś ale podczas bardzo długiej trasy nieco dają się we znaki .jeśli tak to jakie polecacie . szkoda ze nie wziąłem te z crivita dobra cena firma ok ale było minęło w lidlu. Jedyne przeciw to obawa przed poceniem się dłoni w takich rękawiczkach ;/

Edytowane przez Thomas124

sztyca jest z offsetem

jeżeli sztyca ma offset- to zostało to uwzględnione . Po to jest właśnie kreska maksymalnego wysunięcia.

Nie bojaj się o nic. Chyba, że ...

Czy to Smica Pro ? ta wylajtowana?

Ja jeżdżę na takiej ale bez offsetu (czarnej) - specjalnie takiej szukałem.

Ale z tego , co pamiętam, nie było nic o jakichś ograniczeniach wagi,

więc i w offsetowej jeżeli ktoś nie waży 100+ kg nie powinno się nic złego dziać.

Witam serdecznie Wszystkich!

Postanowiłem zarejestrować się na tym forum, gdyż szukałem jakiegoś fajnego roweru do 1500zł crossowego. Jestem absolutnym laikiem, więc chłone wiedze jak leci od jakiegoś tygodnia, i czytając ten wątek postanowiłem nabyć tego kands'a. Rowerek kupiony na rowerykands.pl, dzisiaj. Jak przyjdzie zdam relację, mam nadzieję, że będzie ok, bo nie mam doświadczenia w regulacjach itp, chociaż nastawiam się, że pewnie jakieś będę musiał poczynić czytając relację innych.

Będę chyba też godnym kronikarzem wytrzymałości roweru, gdyż waga ma ~100kg (zresztą ma to być moja broń w walce z nadwagą ;) ) więc Ci co się wahają z zakupem a ziemia trzyma ich tak samo mocno jak mnie, mogą liczyć na raport z wytrzymałości;)

No nic, pozdrawiam i do następnego posta!

Chyba znalazłem winowajcę.

Okazał się nim lewy pedał. Po ich wykręceniu, oczyszczeniu i nasmarowaniu jeden właśnie rzęzi. W ten charakterystyczny sposób, co regularny obrót.

Mimo to napęd jakoś nadal "dziwnie" hałasuje. Choć może tak powinno być i w tym przypadku to norma?

Witam serdecznie Wszystkich!

Postanowiłem zarejestrować się na tym forum, gdyż szukałem jakiegoś fajnego roweru do 1500zł crossowego. Jestem absolutnym laikiem, więc chłone wiedze jak leci od jakiegoś tygodnia, i czytając ten wątek postanowiłem nabyć tego kands'a. Rowerek kupiony na rowerykands.pl, dzisiaj. Jak przyjdzie zdam relację, mam nadzieję, że będzie ok, bo nie mam doświadczenia w regulacjach itp, chociaż nastawiam się, że pewnie jakieś będę musiał poczynić czytając relację innych.

Będę chyba też godnym kronikarzem wytrzymałości roweru, gdyż waga ma ~100kg (zresztą ma to być moja broń w walce z nadwagą ;) ) więc Ci co się wahają z zakupem a ziemia trzyma ich tak samo mocno jak mnie, mogą liczyć na raport z wytrzymałości;)

No nic, pozdrawiam i do następnego posta!

Witaj w klubie ;)

Mojego maestro też kupiłem na http://www.rowerykands.pl. Rower przyszedł do mnie solidnie zapakowany, przerzutki i hamulce były idealnie wyregulowane. Zatem mogę polecić ten sklep.

Rower spisuje się świetnie i jestem z niego bardzo zadowolony, polecam wszystkim tego kandyska ;)

dorzucę ciekawą tabelę rozmiarów ram /wzrost jest nieco inna niż pozostałe standardy na necie np według nich 180cm rama 21 jest dla mnie za duża a według strony kandsa wszystko ok .myślę że tym powinniśmy się sugerować bo to konkretnie dotyczy rowerów kands tylko ich dane podane przez producenta http://rowerykands.pl/content/4-jaki-wybrac-rozmiar-ramy-   .dla wszystkich co mają wątpliwości

dorzucę ciekawą tabelę rozmiarów ram /wzrost jest nieco inna niż pozostałe standardy na necie np według nich 180cm rama 21 jest dla mnie za duża a według strony kandsa wszystko ok .myślę że tym powinniśmy się sugerować bo to konkretnie dotyczy rowerów kands tylko ich dane podane przez producenta http://rowerykands.pl/content/4-jaki-wybrac-rozmiar-ramy-   .dla wszystkich co mają wątpliwości

http://rowerykands.pl/content/4-jaki-wybrac-rozmiar-ramy-   działający link ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...