zyziu29 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Witam. Przymierzam się do kupna amortyzatora do 300 zł i mam dylemat pomiędzy XCR LO a Omega TNL. Kupiłbym Raidona ale nie mam tyle kasy. Słyszałem pozytywne opinie o XCR i myślę żeby go kupić ,ale w podobnej cenie jest Omega. O Omega słyszałem że jest to szajs ,ale może RST się poprawił i zaczął robić lepsze amorki. Jeździł ktoś może na tych amorkach? Jeżeli tak to prosiłbym o opinie. Co lepiej wybrać XCR czy Omegę? http://allegro.pl/amortyzator-rst-omega-tnl-100mm-v-brake-czarny-i3286955245.html http://allegro.pl/suntour-xcr-l-o-100-v-b-disc-amortyzator-srebrny-i3292595449.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Lepiej weź XCRa, który ma golenie 30mm. Będzie sztywniejszy i wolniej złapie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Omega też ma golenie 30 mm. Coś mnie korci do tej Omegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajak123 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 patrząc na omege to mam takie wrażenie,że troche taki robiony na dt swiss a może używany raidon? czy tylko nowe amory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Na moje oko Omega z wyglądu wydaje się być solidna. Mógłby być też używany amor ,ale koniecznie z pivotami . Maksymalnie do 300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajak123 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 z tych dwóch słyszałem raczej pochlebniejsze opinnie jednak o xcr jeśli może być używany to wstrzymaj się troche bo pewnie bede sprzedawał raidona o przebiegu jakis 700km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 W widelcu za 300zł na bak sie "anoda" czyli czarna powłoka zetrze z goleni i będzie brzydal. Jednak, Omega ma lepszy tłumik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon90 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Lepiej poczekaj miesiąc lub dwa dozbieraj parę zł i kup coś z czego będziesz zadowolony, takie jest moje zdanie oczywiście zrobisz jak zechcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziu29 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Może poczekam te 2 miesiące i kupie Raidona. Aktualnie mam Spinnera za 100 zł ,który pękł na podkowie. Da się na tym jeździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 N I E ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NonPhixion Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Odgrzeje trochę kotleta, ale mam u siebie w rowerze RST Omega TnL 100mm z rocznika modelowego 2009 w czarnym macie. Jeżdżę głównie po asfalcie, ale zdarzają się też łąki i pola :-) Średnio rocznie przejeżdżam od 2.000 do 5.000 kilometrów więc amortyzator ma przejechane plus minus 15.000 kilometrów. Nie odczuwam dyskomfortu, luzów i jakiś niepokojących objawów. Jeżeli chodzi o amortyzator w tym przedziale cenowym to ze swojej strony subiektywnie patrząc mogę go polecić. Jedynie brakuje mi blokady skoku na kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.