OskarKabat Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Witam. Mam zamiar składać lekkie koła do retro wozidła. Waga 90-95 kg. Obszar jazdy to miasto, więc czasem zjedzie się delikatnie z krawężnika, czasem jakiś wybój/mała nierówność jezdni też się trafi. Mam następujące opcje na tył: Mavic GP4 - tu wiem że jego wytrzymałość jest wystarczająca. około 410g/36h Mavic Super Champion - waga w okolicach 350g, 28 dziur, fajna sprawa Mavic SSC - ta obręcz to podobno jedna z lepszych z tamtego okresu. leciutko pond 400g./ 32h Która z tych obręczy się sprawdzi na tyle najlepiej? W necie ciężko o jakies opinie o tak starych obreczach. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Nie znam tych obreczy ale 350g i 28 na tyle, przy Twojej wadze, bedzie oznaczac czeste ich centrowanie. GP4 zaliczana jest do heavy duty, do tego 36h, w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrasek Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 SSC to, z tego co mi wiadomo, najwyższe modele Mavica. Sam używam MA-40 i zdecydowanie mogę polecić. Nie mogę powiedzieć co ile centruję bo nie sprawdzałem ale wiem tyle że mało się krzywią. Z tego co czytałem to GP-4 mają podobną wytrzymałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.