Skocz do zawartości

[bloki] dziwne luzy/stuki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

śmigam ostatnimi czasy na 2 kompletach pedał i 2 kompletów butów

-starsze -->pedały m536, buty m151 bloki sh52

-nowsze -->pedały 520     buty 088   bloki sh51

no i teraz skupię się na opisaniu problemu, podczas jazdy w komplecie na blokach sh51 i pedałach 520 odczuwam luz podczas ciągnięcia do góry, któremu towarzyszy stuk/kliknięcie. Sprężyny ściągnięte prawie na amen, tak więc trzymają mocno. Problem nie występuje gdy używam na tych samych pedałach butów z blokami sh52.

czyżby problem był w tym że jedne bloki są jednokierunkowego wypięcia a drugie wielokierunkowego?

Problem niby nie jest uciążliwy, ale działa stresująco, gdy cisnę podjazd na 110% a tu takie dźwięki spod nóg niczym wyłamywania bloków

aa wyprzedzając wasze porady-blok dokręcony bardzo solidnie, brak piasku i zanieczyszczeń na gwintach.

A jaki przebieg mają bloki? Miałem u siebie to samo. Z czasem nawet but sam się wypinał mimo mocno skręconej sprężyny co było dość niebezpieczne. Wymieniłem bloki na nowe i po problemie. Różnica była ogromna - mniejszy luz, zarówno na boki, jak i góra-dół właśnie. Tylko stare bloki jeździły ze mną chyba z 10 000 km. Aha, pedały to Shimanowskie 520-tki, buty Scott Comp, bloki nie wiem jakie (te standardowe dołączane do 520-tek, chyba 51) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...