MMMAAACCC7 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Witam śmigam ostatnimi czasy na 2 kompletach pedał i 2 kompletów butów -starsze -->pedały m536, buty m151 bloki sh52 -nowsze -->pedały 520 buty 088 bloki sh51 no i teraz skupię się na opisaniu problemu, podczas jazdy w komplecie na blokach sh51 i pedałach 520 odczuwam luz podczas ciągnięcia do góry, któremu towarzyszy stuk/kliknięcie. Sprężyny ściągnięte prawie na amen, tak więc trzymają mocno. Problem nie występuje gdy używam na tych samych pedałach butów z blokami sh52. czyżby problem był w tym że jedne bloki są jednokierunkowego wypięcia a drugie wielokierunkowego? Problem niby nie jest uciążliwy, ale działa stresująco, gdy cisnę podjazd na 110% a tu takie dźwięki spod nóg niczym wyłamywania bloków aa wyprzedzając wasze porady-blok dokręcony bardzo solidnie, brak piasku i zanieczyszczeń na gwintach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajak123 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 miałem dokładnie to samo na pedałach 520 bloki seryjne które były dodane do gejów:) próbowałem naprawde różnych sposobów i nic... zmiana na egg beater'y i cisza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraczi Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Mam prawie identyczny zestaw m520, m087 i te same bloki. Identyczny problem i chyba nic się nie da z tym zrobić Wszystko skręcone na maxa, wyczyszczone i dalej gdzieś tam mają luz. Buty i bloki z przebiegiem 2100 km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A jaki przebieg mają bloki? Miałem u siebie to samo. Z czasem nawet but sam się wypinał mimo mocno skręconej sprężyny co było dość niebezpieczne. Wymieniłem bloki na nowe i po problemie. Różnica była ogromna - mniejszy luz, zarówno na boki, jak i góra-dół właśnie. Tylko stare bloki jeździły ze mną chyba z 10 000 km. Aha, pedały to Shimanowskie 520-tki, buty Scott Comp, bloki nie wiem jakie (te standardowe dołączane do 520-tek, chyba 51) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 całość nowa, bloki, buty pedały, blachy, śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Szimanochy faktycznie jakiś tam lekki luz mają, no i lubią trzeszczeć i stukać. Na początku się tym przejmowałem, teraz nawet na to nie zawracam uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.