Przemas589 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Planuje w najbliższym miesiącu wymienić amortyzator w kross hexagon V3. Zoom który tam jest już nie daje rady. Chce kupić nowego ale się nie znam i chciałbym wiedzieć co wziąć. Cena max 500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Epicon. Masz dużo informacji o nim na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas589 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 jeżdżę głównie w FR i słyszałem, że epicon łapie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Fajnie że hexagon to wersja do FR. Prędzej rama Ci pęknie niż zdążysz wykorzystać amor. Po za tym za tą cenę nie ma raczej dobrych amorów do FR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 jeżdżę głównie w FR i słyszałem, że epicon łapie luzy. :woot: Hexagonem? To nie bałeś się że Zoom się połamie a boisz się o Epicona który o lata świetlne wyprzedza tego Zooma? Za 500 niemasz raczej wyboru. A tak bez jaj,....... to jak na poważnie myślisz o FR to nie ten rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Lepiej zapytajcie jakie ma hamulce, bo jeszcze kupi i będzie hamował nogami. Chyba nie ma zoomów pod tarcze (a może są?) więc raczej nie kupisz epicona. Pozostaje ci kupić używany z piwotami, albo XCR lub Raidon x3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Czyli na 90 % ma V-ki bo w zoomach chyba nie ma mocowania pod tarczowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas589 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Rama jest dosyć mocna w tym sezonie chce wymienić amorka bo już mnie ręce bolą. W przyszłym sezonie chcę wymienić ramę i latać porządnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Jeśli chcesz coś polatać i się przy okazji nie zabić to wsadź tam Drop Offa jedno półkowego i będzie OK. Amortyzator spokojnie do 500zł znajdziesz przy okazji na miękką oś więc nie będziesz musiał wymieniać koła. Skok jest regulowany między 130-150 więc rama powinna wytrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 chcesz latać porządnie to odrazy zarezerwuj sobie ortopedę i wykup miejsce na cmentarzu, tak na wszelki wypadek Albo zamiast cmentarza ramę i widelec to tego przeznaczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 W zoomach sa mocowanie na tarcze Zapewniam was. Mialem i wiem to z autopsji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Rama jest dosyć mocna w tym sezonie chce wymienić amorka bo już mnie ręce bolą. W przyszłym sezonie chcę wymienić ramę i latać porządnie. Taa.... Bo koła, hamulce i całą resztę masz odpowiednie do FR? przy okazji na miękką oś więc nie będziesz musiał wymieniać koła. No i będzie miał mocną ramę (może) z przyzwoitym widelcem na kołach z plasteliny o hamulcach nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A niedługo okaże się, że to całe FR to zwykłe XC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Pewnie tak, bo inaczej to ten rower już dawno by padł. I nie piszę tego żeby szydzić z kolegi tylko może troszkę w ramach jakiegoś uświadomienia ewentualnych konsekwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas589 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A niedługo okaże się, że to całe FR to zwykłe XC. to nie jest XC można to jedynie nazwać lajtowe FR. Jeżeli ktoś był w Koronowie na grabinie to wie o co chodzi. Amorka wymieniam, ponieważ zaczął dobijać a tak daleko nie zajadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rezox Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Jeśli nie zależy ci na powietrznym weź XCR, skoro dotychczas jeździłeś na zoomie to będziesz zadowolony. http://allegro.pl/sr-suntour-xcr-rl-blokada-skoku-model-2012-pivoty-i3277003415.html Albo takie coś:http://allegro.pl/rock-shox-dart-3-z-blokada-skoku-wyprzedaz-wawa-i3302259564.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 No tak i to ma być amor do FR czy najszybsza droga do szpitala? Panowie może najpierw się zdecydujmy co to ma być, czy jakaś sciema czy faktycznie rozmawiamy o FR. Jeśli ma być tanio i FAKTYCZNIE FR to wegług mnie Duro to absolutne minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jeśli ma być tanio i FAKTYCZNIE FR to wegług mnie Duro to absolutne minimum. Dlatego zaproponowałem Drop Offa Cena podobna a sprzęt lepszy. Tak jak przedmówcy wspomnieli faktycznie może to nie być zbyt sztywne rozwiązanie choć jeśli Duro daje radę to Drop Off tym bardziej. Możesz też dozbierać parę złotych i kupić za jakieś 400zł Drop Offa na sztywną oś i do tego koło (za 150zł kupisz już coś dobrego). Czepiacie się ale od czegoś trzeba zacząć, ja też na początku jeździłem bez hamulców i żyję Takie czasy nastały że większość młodych ludzi nie ma tyle kasy by od razu kupić cały rower za parę tysi dlatego trzeba sobie jakoś radzić i po trochu dążyć do celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Oczywiście kolego, masz rację tylko trzeba pamiętać o niedoskonałościach swojego sprzętu i się za bardzo nie zapędzać bo można sobie zrobić duże kuku a potem to tylko wózek. A jak czytam jak to kolega będzie "latał" na tym podstawowym modelu kółek Krossa to mi troszkę skóra cierpnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas589 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 A jak czytam jak to kolega będzie "latał" na tym podstawowym modelu kółek Krossa to mi troszkę skóra cierpnie. Spokojnie koła jakoś się trzymają, dziś poszły tylko 3 szprychy poszły także luzik. Koło jest już zrobione z powrotem. Zastanawiam się nad rock shox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Tylko trzy czy aż trzy Własnie o to chodzi że kiedyś się złoży pod Tobą. A jaki model konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas589 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 myślałem nad modelem dart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Kolego czego nie chcesz przy wyborze amortyzatora kierować się wybraną dyscypliną? Dart nie jest amortyzatorem do FR . Chyba że nie ma to być FR tylko XC, zdecyduj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas589 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 To ma być do lekkiego FR (czyt. chopy mniej więcej metrowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba4 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Jeśli nic jeszcze nie kupiłeś to możesz spróbować powalczyć o tego: http://allegro.pl/marzocchi-drop-off-2-150-mm-bcm-i3316212714.html Do tego koło inne będziesz potrzebował ale do 500zł się spokojnie wyrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.