kamasiema1 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Siemka wszystkim poszukuję hamulca tarczowego na tył.Ważę 90kg więc przyda się duża siła hamowania . Jestem amatorem jeżdżącym na Iron Horse 7 point 7 w fr . Do tej pory jeździłem na hamulcach tektro , jednak po 1 wypadzie na lepsze trasy '''zagotował się'' Mam na ten hamulec 250 zł (może być więcej jeżeli jest tarcza w zestawie ) Myślałem nad elixirami 3 lub 5, lub juicy 7 . Jednak wpadł mi w oko http://allegro.pl/hamulec-shimano-slx-m675-tyl-nowy-bcm-i3302393081.html jak myślicie opłaca się jeśli bym je wylicytował za 250 zł ? Czy jednak szukać czegoś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 http://www.virtualbike.pl/pl/p/Hamulec-tarczowy-Shimano-SLX-675-zestaw-tyl/112 choć na tył deore w zupełności wystarczy moim zdaniem. A jak gotujesz hamulec to tarcze 200 zakładaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avalanche Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Ja w swojej historii miałem poprzedniego slxa i br-m535 deore i byłem bardzo zadowolony, serwis prosty, brak luzów na klamce i dawały rade w terenie. W tym sezonie udało mi się dorwać hayesa prime expert za 3 stówki ale bez tarczy i te hamulec naprawdę daje rade i się nie gotuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansua Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Mam takie hample, jak z tej aukcji. Moim zdaniem możesz brać spokojnie, bardzo dobre wykonanie i siła. Moje nie puchły na mrozie. Na tył można spokojnie dać i nowe Deore. SLX-y mają specyficzną klamkę o dosyć dziwnej pracy, mi to odpowiada w pełni i szybko się przyzwyczaiłem. Nowe shimano to b.dobre hample (od deore w górę), nie są specjalnie lekkie, ale jak odpowiada Ci bardzo krótka klamka to super wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 ale jak odpowiada Ci bardzo krótka klamka to super wybór. Fakt klamka jest naprawdę krótka co przy manetkach typu gripshift wymaga ... no cóż, kompromisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamasiema1 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 A takie pytanko miał ktoś z was prównanie elixirow 5 i slx -ów ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.