Matrix2312 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Witam, czy w epiconie LOD 100mm 2012 r można zmienić skok na 120mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Można, należy go rozebrać, i przesunąć o jedną dziurkę mocowanie sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Tak zakres 80-100-120-140mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 http://preview.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=tv.home&postingID=108&sid=1 Znajdź filmik pod tytułem: Convert travel of Axon & Epicon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix2312 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ok dzięki, pytałem się gdyż kupuje epicona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom6 Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam wszystkich użytkowników. Przymierzam się do zakupu Epicona i znalazłem taką aukcję http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-epicon-lod-bialy-80-120mm-i3330013040.html Moje wątpliwości wzbudził opis, a mianowicie brak informacji w specyfikacji o regulacji odbicia, która w tym modelu występuje oraz "amortyzator posiada regulację naprężenia wstępnego w prawej komorze ( olej )". Czy naprężenie wstępne nie jest ustawiane poprzez odpowiednie ciśnienie powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Witam wszystkich użytkowników. Przymierzam się do zakupu Epicona i znalazłem taką aukcję http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-epicon-lod-bialy-80-120mm-i3330013040.html Moje wątpliwości wzbudził opis, a mianowicie brak informacji w specyfikacji o regulacji odbicia, która w tym modelu występuje oraz "amortyzator posiada regulację naprężenia wstępnego w prawej komorze ( olej )". Czy naprężenie wstępne nie jest ustawiane poprzez odpowiednie ciśnienie powietrza? Popatrz na tytuł aukcji i na opis , w tytule jest epicon LOD a w opisie LO Może odpuść u tego kupującego , sam chyba nie wie co sprzedaje albo się tylko pomylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Poza tym cena wcale nie jest atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K3RMIT Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Zamawiałem ostatnio koledze epicona właśnie od tego sprzedawcy z ta różnica ze wersje rld i było z nim wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom6 Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedzi. Kupiłem, mam nadzieję, że to tylko błąd w opisie. Cena może i nieatrakcyjna, ale taniej już raczej nie będzie. Końcówka rocznika 2011, u dystrybutora już ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Witam wszystkich użytkowników. Przymierzam się do zakupu Epicona i znalazłem taką aukcję http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-epicon-lod-bialy-80-120mm-i3330013040.html Moje wątpliwości wzbudził opis, a mianowicie brak informacji w specyfikacji o regulacji odbicia, która w tym modelu występuje oraz "amortyzator posiada regulację naprężenia wstępnego w prawej komorze ( olej )". Czy naprężenie wstępne nie jest ustawiane poprzez odpowiednie ciśnienie powietrza? Rególacia naprężenia wstępnego z lewej strony za pomocą ciśnienia powietrza , więc pompka do rąk i pompuj a na prawej jest tylko blokada skoku wiem bo taki mam Edytowane 22 Czerwca 2013 przez NIEDZWIADEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 To jeszcze zajrzyj, co masz na spodzie prawej goleni. Jedyne Epicony LO, czyli bez regulacji tłumienia powrotu to rok 2008. W żadnym innym roku Suntour nie wypuszczał Epicona z tak ograniczonym tłumikiem. Tak więc egzemplarz z aukcji to model SF8-Epicon-LO, jakieś OEMowe niewiadomoco, albo ktoś zwyczajnie nie przyłożył się do opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEDZWIADEK Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 racja jest jeszcze ten dzyndzelek na dole zapomniałem bo raz ustawiłem i nie kręcę nim od tamtej pory. sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi