Skocz do zawartości

[naped] zmiana napedu

lukasar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Posiadam Authora Basica SX ale zajechalem caly naped, lacznie z przerzutkami i teraz chce wszystko zmienic wiec prosze o rade, czy wybralem dobre czesci a moze lepiej zamienic na inne, im taniej tym lepiej :)

Suport: (posiadalem VP Comp. monoblok, musze do kumpla jechac wyjac bo nie wiem jaka szerokosc :) )

FSA Power Pro BB 9400 al

Shimano 105 BB 5500

Shimano BB-ES 30

Shimano Deore ES 30

Korba:

Shimano Deore FC M540

FCM 4601

Przerzutka Tył:

Shimano Deore LX FD M580

RD M510 SGS

RD M511 SGS

Kaseta:

Deore LX CS-m580

Deore CSHG509132

Deore LX CS M508

Manetki:

SL M511 2006

Klamki:

Deore LX BL-M571

Chce jak najszybciej wszystko kupic i zalozyc bym mogl z powrotem zaczac jezdzic :) z gory dzieki za pomoc

Edit: przeznaczenie XC

Ja proponowałbym p. tył X7 oraz manetki trigger X7. Wprawdzie droższe, ale naprawdę warto dołożyć. Ewentualnie jeżeli nie przeszkadzają Ci manetki obrotowe możesz kupić gripshift'y , są tańsze od triggerów

Manetki deore które zaproponowałeś nie są raczej zbyt wytrzymałe. Mój brat ma podobne (rocznik 2005) i po jednym sezonie (przebieg ok 2500 km) są do wymiany - tylna już nie trybi. Zatem jeżeli chcesz shimano to lepiej weź coś z wyższej półki.

Reszta napędu OK

Problemme jest to ze nie mam na to za duzo pieniedzy (w 600 plnach musze sie zmiescic), a na rowerze jezdze glownie po bezdrozach i miescie (raczej dynamicznie)... w wakacje zrobilbym pewnie z 4kkm... do lekkosci duzej wagi nie przwyiazuje bo i tak sie z nikim nie scigam tylko z czeasem, a najwyzej troche wiewcej enegrgii wloze... tylko ze jazda na rowerze to kiedys byla moja pasja (przez 4 lata pod rzad po 7k km rocznie), a pozniej kontuzja i sie poprostu stesknilem :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...