lukasar Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam... Posiadam Authora Basica SX ale zajechalem caly naped, lacznie z przerzutkami i teraz chce wszystko zmienic wiec prosze o rade, czy wybralem dobre czesci a moze lepiej zamienic na inne, im taniej tym lepiej Suport: (posiadalem VP Comp. monoblok, musze do kumpla jechac wyjac bo nie wiem jaka szerokosc ) FSA Power Pro BB 9400 al Shimano 105 BB 5500 Shimano BB-ES 30 Shimano Deore ES 30 Korba: Shimano Deore FC M540 FCM 4601 Przerzutka Tył: Shimano Deore LX FD M580 RD M510 SGS RD M511 SGS Kaseta: Deore LX CS-m580 Deore CSHG509132 Deore LX CS M508 Manetki: SL M511 2006 Klamki: Deore LX BL-M571 Chce jak najszybciej wszystko kupic i zalozyc bym mogl z powrotem zaczac jezdzic z gory dzieki za pomoc Edit: przeznaczenie XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provoke Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 tak wazne jak jezdzisz, i ile chcesz na to przeznaczyc bo jest duzo mozliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Przerzutkę weź lepiej z normalną sprężyną a nie odwrotną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 11 Maja 2006 Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja proponowałbym p. tył X7 oraz manetki trigger X7. Wprawdzie droższe, ale naprawdę warto dołożyć. Ewentualnie jeżeli nie przeszkadzają Ci manetki obrotowe możesz kupić gripshift'y , są tańsze od triggerów Manetki deore które zaproponowałeś nie są raczej zbyt wytrzymałe. Mój brat ma podobne (rocznik 2005) i po jednym sezonie (przebieg ok 2500 km) są do wymiany - tylna już nie trybi. Zatem jeżeli chcesz shimano to lepiej weź coś z wyższej półki. Reszta napędu OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasar Napisano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Problemme jest to ze nie mam na to za duzo pieniedzy (w 600 plnach musze sie zmiescic), a na rowerze jezdze glownie po bezdrozach i miescie (raczej dynamicznie)... w wakacje zrobilbym pewnie z 4kkm... do lekkosci duzej wagi nie przwyiazuje bo i tak sie z nikim nie scigam tylko z czeasem, a najwyzej troche wiewcej enegrgii wloze... tylko ze jazda na rowerze to kiedys byla moja pasja (przez 4 lata pod rzad po 7k km rocznie), a pozniej kontuzja i sie poprostu stesknilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.