Skocz do zawartości

[Rama] Jak usunąć nitonakrętki?

Cragmite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otóż w mojej ramie mam dwa miejsca na koszyk/pompkę, czyli 4 gwinty pod śruby. Tzn. kiedyś były 4 gwinty pod śruby, bo obecnie są 3 - jeden wypadł, gdy jeździłem na jakichś wybojach, zostawiając otwór w ramie, a jeszcze inny jest tak wytarty w środku, że mogę umieścić w nim śrubę i ją wyjąć bez wkręcania/wykręcania. Ale do rzeczy:

Muszę pozbyć się jakoś tego wytartego gwintu (a najlepiej wszystkich trzech, żeby jakoś to wyglądało), aby móc kupić nowe nitonakrętki i osadzić je w otworach. O ile z osadzaniem nie powinno być problemów (chyba każdy szanujący się warsztat posiada nitownicę do nitonakrętek), to za Chiny nie wiem jak pozbyć się obecnych gwintów nie uszkadzając ani nie szpecąc przy tym ramy.

Liczę na Waszą pomoc i propozycje, oczywiście bezpieczne dla ramy. :)

Pozdrawiam!

Rozciąłem te nitonakrętki brzeszczotem, zgniotłem kombinerkami i wyrwałem górną połowę każdej - druga połowa wpadła do ramy, ale udało się wyciągnąć przez otwór na suport. Teraz pozostało tylko zmierzyć suwmiarką otwór i kupić nowe nitonakrętki.

Aha, jeszcze jedno małe pytanko, jako że wyrzuciłem śruby od koszyka - ile mm mają w standardzie te śruby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...