MTBowiec97 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Witam wszystkich . Czy ten pancerz przerzutki http://www.rowerek.pl/index.php?products=product&prod_id=576 może posłużyć jako pancerz hamulca tarczowego mechanicznego ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 z tego co wiem istnieje 1 mm różnicy w średnicy między linkami 1mm różnicy jest między średnicą zewnętrzną pancerzy - 4mm przerzutowy i 5mm hamulcowy Linki hamulcowe są nieznacznie grubsze i faktycznie może być problem z swobodnym ruchem w pancerzu 4mm. Nie kombinuj tylko kup pancerz dedykowany pod hamulce - 5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Średnica to tam mały pikuś. Budowa pancerza przerzutkowego różni się od budowy pancerza hamulcowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Pancerz przerzutkowy ze względu na swoją budowę nie nadaje się do użycia w hamulcach - wzdłużnie ułożone druty zbrojenia przy ściskaniu wychodzą z wnętrza, dlatego pancerz hamulcowy ma konstrukcję spiralną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBowiec97 Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Oki, dzięki za pomoc i wyjaśnienie .I ja nic nie kombinuję, tylko chciałem się dowiedzieć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.