Franiuu Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Witam! Otóż posypała mi się podkładka falista z zaworu między komorą pozytywną i negatywną. Chodzi mi o tą, która jest pod pierścieniem Segera, Znalazłem już w internecie rozmiar takiej podkładki. Wiem, że ma to być fi 10mm, lecz nie posiadam żadnych innych danych. Mam w związku z tym pytanie. Czy podkładka z linku będzie odpowiednia? http://allegro.pl/sr-10-podkladka-falista-nierdzewna-din137b-10sz-i3310643798.htm EDIT: Przypomniałem sobie, że podkładka, która tam była była przecięta. Naprowadziło mnie to na podkładki sprężynujące. Jeżeli dobrze kombinuję, to jeżeli ma mieć 10mm, to podkładka M10 będzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Podkładkę już mam - jest dostępna w zestawie serwisowym. Wymieniłem przy okazji uszczelki. Jednak nie jestem do końca pewny, czy złożyłem wszystko jak trzeba. Oglądałem manual na yt, jednak, moja komora powietrzna jest zbudowana inaczej - jest zamknięta w wewnętrznej rurze. Na PDFie serwisowym RS na zdjęciu widać, jak serwisant wyciąga z tego górnego plastiku zabezpieczonego Segerem oring. Ja mam o tyle problem, że tam nie bardzo jest gdzie założyć oring - nie ma żadnej krawędzi, na której mógłby się oprzeć i zostać na swoim miejscu. Ponadto wydaje mi się, że tam powinien być luz, aby mogła swobodnie pracować podkładka falista pod Segerem. Gdy wkładałem jeden (w miarę pasujący oring), wszystko było ciasno spasowane i górny plastik nie poruszał się, przez co dziurki były ciągle otwarte. Zestaw serwisowy dostałem ze starszej Tory, jednak to co najważniejsze - podkładka, jest ta sama. Nie jestem pewien, czy wszystkie uszczelki są te same. Te które pasowały wymieniłem. A więc... Jak to powinno być z tym oringiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.