kitof26 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Witam Macie jakieś domowe sposoby na zdarcie kleju po naklejce z obręczy ?
tomiz1 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Rozumiem chodzi Ci o pozostałości kleju. Dobrze sobie z tym radzi spirytus. Benzyna też daje radę.
Tofi Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Benzyna ekstrakcyjna - dostaniesz w każdym chemicznym. Polewasz, czekasz kilka chwil na przereagowanie kleju i ścierasz ścierką nasączoną w benzynie ekstrakcyjnej. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2013 Razem z lakierem Jak obręcz anodowana to można jak lakierowana nie zalecam powyższych środków, zbyt agresywne.
ElDiablo Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Jakie nitro?? Ludzie opanujcie sie!!!!!!!!! Ręki opadają...... Z NITRO TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA!!!!!
dovectra Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 do naklejek na felgę? tylko nitro reszta za słaba zresztą zrób próbę jeśli coś nie tak, weź inne środki
czyzu6491 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 ja znam mało szkodliwy sposób dla lakieru a mianowicie nasączam obręcz olejem lnianym i zostawiam na noc. Rano szmatka do ręki i schodzi czasem troszke wolniej czasem szybciej ale zawsze schodzi
Slawomir90 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Benzyna ekstrakcyjna jest tania, i w dodatku nie za mocna, najlepiej byłoby pierwej ją przetestować, potem szukać czegoś mocniejszego. Ze swojej strony polecam szmatką z benzyną i szmatką z wodą na przemian jeżeli klej uporczywy.
prykpryk Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Podobno nawet WD-40 da rade ale to zależy jaki klej.
Tofi Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Nitro? Aceton? Ludzie opanujcie się. Benzyna do obręczy za słaba? ano za słaba, bo obręczy nie rozpuści, ale chodzi o zwykły klej akrylowy do naklejek. Benzyna ekstrakcyjna, albo czasem można spodkać pod nazwą rozpuszczalnik ekstrakcyjny. Wszystko inne jest przerostem formy nad treścią. W ostateczności może być nawet denaturat, ale jest on, tym konkretnym przypadku, słabszym rozpuszczalnikiem od benzyny. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Ja usuwając naklejki przetarłem szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną i po sprawie.
Kiciok Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Tak na przyszłość. Jeśli używacie nitro, benzyny, czy czegokolwiek innego, to nasączacie tym szmatkę, a nie polewacie te miejsce...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.