Ogór Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 witam wczoraj troszke poskakalem no i dizsiaj po jakims czasie nzd sie zaczelo :/ STRZELANIE glosne nawet strzelanie czyzby suport zakonczyl swoj zywot po 9 dniach ?? :| :| co mam zrobic moze sie cos odkrecilo albo cus ?? wiem ze jak odwrocilem rower do gory kolami to przy wp;nym pedalowaniu slychac taki dziwny dzwiek jak sie smar przesuwal ( cos takiego mowie ) dlatego prosze o pomoc bo nie mam zamiaru kupowac nowego suportu i nie wiem cy b mi uwzglednili na gwarancji i wymienili na nowy albo cos ?? :> dzuekuje za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verb Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 spróbuj go dokręcić może pomoże... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Niedawno sam miałem taki problem ;/. Jednak u mnie spowodowane było to tym że suport się odkręcał po przejechaniu paru kilometrów. Pojechałem do rowerowego koleś wyjał cały suport wszystko nasmarował skręciał pożądnie i jest dobrze...od czasu kiedy go odebrałem zrobiłem jakieś 100 km ...wcześniej po przejechaniu 10 był juz wykręcony.. takze chyba juz jest dobrze. Jeżeli tyko masz stuki bez zgrzytów to najprawdopodobniej jest niedokręcony. Jeżeli wystąpiło to po skokach jest również możliwość ze masz gwint uszkodzony i przy dużym nacisku suport wyskakuje. Jeżeli na suporcie to spokojnie wszystko wymienisz jeśli na ramie to są dwa wyjścia...albo dajesz taki środek na zerwane gwinty,,a jak to nie pomoże trzeba gwintować od nowa ramę. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Rozkręć.....przeczyść.......nasmaruj.......Jak nie pomoże to kup nowy..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Rozkręć.....przeczyść.......nasmaruj.......Jak nie pomoże to kup nowy..... lol tylko ze ten suport kupilem dokladnie 10 dni temu nie bede nowego kupowal jak cos to niech na gwarancji to zrobia :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Danniels Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 A może to korba strzela... Spróbuj zdjąć korby, dokładnie wyczyścić, nasmarować kwadrat/octalink i porządnie przykręcić. Jeśli to schrzaniony suport to próbując kręcić nim palcami (po zdjęciu korb) poczujesz coś (opór, luzy, nierówną pracę) - zorientujesz się, bo jest nowy i niezapuszczony, więc powinien lekko się obracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 pojechalem do rowerowego i dokrecili mi suport i juz nie strzela :excl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Naczytałem się o suportach i od wczoraj też coś mi się schrzaniło. Wcześniej zdarzyło mu się nieraz wydać metaliczny dźwięk, ale rzadko i cicho. Od wczoraj zaczął natomiast hałasować ciągle z rzadka ale dość przeraźliwie - jakiś taki jakby zgrzyt czy coś (niemal jak dźwięk którym docent Furman w Alternatywy 4 opisywał hałasy w rezerwuarze ). Luzów żadnych nie ma, poza niedogodnościami w sferze audio wszytko wydaje się być ok. Pewnie więc nie obejdzie się bez wizyty w serwisie i wymianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 A co powiecie na takie coś: Jadę sobie i po jakiś 10km przedni napęd zaczyna wydawać bardzo głośne dźwięki (jaki nigdy dotąd), ale, ale zaczyna padać deszcz. Jadę dalej i co słyszę? Po kilku kilometrach nic nie słyszę. A jak wydawał te dźwięki to myślałem, że już po nim i poległ, ale on się trzymał dalej po orzeźwiającej kąpieli w wiosennym deszczu Co to może z nim być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cann Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 ja ze swoim suportem tez mialem klopoty wkoncu go wymienilem i jest super, ale zanim wymienilem to zawsze w plecaku mialem wd-40 jak tylko zaczynal strzelac psikalem lekko z jednej strony lekko zdrugiej i na 100km byl spokuj :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exar Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 jak siegam pamieciął zawsze miałem problem ze strzelaniem w supporcie. W różnych modelach zawsze coś innego sie pieprzyło. Problemy sie skończyły po kupieniu korby ze zintegrowaną osią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Ja tam nie będę kupował nowego. Teraz przesmaruje lewą miskę tawotem, a jak strzelać będzie nadal to odtwarzacz MP3 na uszy i jedziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart44 Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 U mnie też strzela ale tylko po jeździe w mokrych warunkach, jak dobrze wyschnie przestaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.