Skocz do zawartości

[Rama] Która rama lepsza do amora

kw2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc! Mam pytanie która rama lepsza: MTB Kellys VIPER 60 czy Rama Sundance Hamilton. I jescze mam pytanie która z tych ram pasuje do amora xcm sr suntour v3 a jeśli obydwie pasują to polećcie tylk która lepsza.i chodzi czy ta rura sterowa od amora pasuje a nie ogólnie amor. 

Z góry dzięki.

Napisano

Wnioskuję że Twój amorek ma rurę sterową 1 cal rama kellys ma 1 1/8 odpada.

Ta druga rama ma średnicę raczej 1 cal. Jaką masz długość rury w swoim amortyzatorze?.

Napisano

Wnioskuję że Twój amorek ma rurę sterową 1 cal rama kellys ma 1 1/8 odpada.

Ta druga rama ma średnicę raczej 1 cal. Jaką masz długość rury w swoim amortyzatorze?.

nie o długość i nie chodzi bo jakby cos to wezme kilka podkładek i bedzie git.

A w ogóle to zastanawiam sie nad kupnem całego roweru no chyba ze sie nie opyla a jeśli tak to poleccie cos dobrego do 1000zł minimalnie więcej.

Napisano

ten odpada bo mój sąsiad ,kolega kupił tego samego wczoraj .  

MySlałem o czymś takim http://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/1808387?utm_source=adpilot&utm_medium=remarketing&utm_term=2215-1808387&utm_campaign=Sport%20Remarketing&utm_source=adpilot&utm_medium=retargeting&utm_campaign=adpilot-retargeting  ale na zdjęciu jest inny amortyzator niż w opisie i nie wiem z którym bym kupil powiedzcie czysie opyla.

Napisano

Full i tarczówki w takiej cenie to samobójstwo. To makrokesz. Czemu nie możesz wziąć kandsa 1300?

A tak poza tym to XCM v3 ma 1 1/8...

Napisano

Full i tarczówki w takiej cenie to samobójstwo. To makrokesz. Czemu nie możesz wziąć kandsa 1300?

A tak poza tym to XCM v3 ma 1 1/8...

bo mój kolega który mieszka kolomnie kupil taki sam a my razem codziennie jezdzimy gdzies to nie bedziemy na takich samych rowerach jezdzić

ale dlaczego samob€jstwo az taki zły czy co?

a teramy by pasowały pod mój amor http://allegro.pl/rama-mtb-accent-el-norte-17-stery-free-i3253450523.html    http://allegro.pl/rama-sundance-hamilton-41cm-od-bike-arena-i3248921583.html

Napisano

dobra to ja zostane przy kupnie ramy to polećcie cos fajnego pod hamulce v-brake max. 500zł. Pod amor xcm sr suntour v3.

Napisano

A na pozostałe części ile masz pieniędzy?

Pozostałe części wezme ze starego roweru bo wszystko z pół roku temu wymieniane 

Chcę na rower wydać jak najmniej bo mam 4600zł a na motor jescze zbieram.

Napisano

tylko ze ja chce górski rower

a ta rama MTB Kellys VIPER 60 podejdzie pod xcm sr suntour v3 bo kolega mówi ze tak

Napisano

Lepiej jeździć na makrokeszu niż na takim samym rowerze jak sąsiad? :D a ja myślałam, że jako kobieta powinnam mieć takie zastrzeżenia :D jednak wolałabym dobry rower niż jakiegoś marketowca :D 

Poza tym proszę, zwróć trochę uwagę jak piszesz, bo ciężko się to czyta, a chyba nie chcesz, żeby ktoś tutaj pomyślał, że masz jakieś braki w języku polskim.

Co do ramy to musi mieć mocowanie po vki i odpowiednią średnicę pod Twój amortyzator. Jeżeli chcesz przekładać stare części, to czasami warto sprawdzić inne średnice np. sztycę, mocowanie przedniej przerzutki itd. Z tym, że dwie pierwsze rzeczy w Twoim przypadku będą najważniejsze

Napisano

nie o długość i nie chodzi bo jakby cos to wezme kilka podkładek i bedzie git.

Akurat chodziło mi o odwrotny przypadek, jak by się okazało że masz za krótką rurę :sweat:  

Co do roweru to tak jak: jasinski214444 polecam Kandsa1300 sam takiego miałem w tej cenie na początek najlepszy wybór.

Napisano

Wystarczy przeczytać:

"Zaprojektowana tylko pod hamulce tarczowe"

Ale tam jest tez chyba miejsce na piwoty bo jak jest takie to na innej ramie tak pisało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...