Skocz do zawartości

[opony] 26x1,75 mtb

feru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem opon z wyborem na:

Schwalbe Land Cruiser 26 x 1,75  40zł  - jestem za tymi

Continental Tour Ride 26 x 1,75   43zł

lub

Continental Country Plus 26 x 1,75  ok 85zł

miał ktoś te opony, jakieś porównanie ?

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ja tylko dla bezpieczeństwa chciałbym przestrzec przed oponami Continental Tour Ride, przez które niedawno miałem wypadek, na szczęście w kasku i bez większych kontuzji choć 30 min nie pamiętam co się działo po upadku. Zainstalował mi je i polecał na każdą nawierzchnię serwis Gianata do używanego z powodzeniem od kilku lat świetnego roweru Giant X Sport 1 (28' x 1,75) ale okazało się, że nie nadają się ani na ścieżki rowerowe bo wpadają w łączenia między kostkami brukowymi ani na asfalt (są wolnejsze od opon z kostkowanym bieżnikiem np. Schwalbe Smart Sam) ani na bezdroża (na nich miałem upadek bo nie miały trzymania bocznego bieżnika na trawie) no chyba, że to podróbki bo firma uznana w przemyśle samochodowym.

Napisano

Raczej ty zmień dilera.

okazało się, że nie nadają się ani na ścieżki rowerowe bo wpadają w łączenia między kostkami brukowymi

Tu masz oponę,grubszą,która potrafi to samo.Są też dostępne w rozmiarze 26". 

Napisano

Ja tylko dla bezpieczeństwa chciałbym przestrzec przed oponami Continental Tour Ride, przez które niedawno miałem wypadek, na szczęście w kasku i bez większych kontuzji choć 30 min nie pamiętam co się działo po upadku. Zainstalował mi je i polecał na każdą nawierzchnię serwis Gianata do używanego z powodzeniem

Ja osobiście jeżdżę na Continentalach Race King 2.0 zwijane. I generalnie mogę je polecić. Swietnie trzymają się drogi, w błocie również dobrze "idą". NA asfalcie zachowują się  w miarę cicho.  Wcześniej miałem Kendy 1,95 i różnica jest diametralna. Wręcz niebo a ziemia. Także dziwie się, że taka rekomendacje dajesz. Twój przypadek, to może  jakiś feler tych opon, albo po prostu Twój błąd.

A tak w ogóle to opona 1,75 nie za wąska do mtb ? Jak wjedziesz w jakiś piasek, tudzież w błoto, to będzie ciężko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...