feru Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 Zastanawiam się nad zakupem opon z wyborem na: Schwalbe Land Cruiser 26 x 1,75 40zł - jestem za tymi Continental Tour Ride 26 x 1,75 43zł lub Continental Country Plus 26 x 1,75 ok 85zł miał ktoś te opony, jakieś porównanie ?
AVC Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Ja tylko dla bezpieczeństwa chciałbym przestrzec przed oponami Continental Tour Ride, przez które niedawno miałem wypadek, na szczęście w kasku i bez większych kontuzji choć 30 min nie pamiętam co się działo po upadku. Zainstalował mi je i polecał na każdą nawierzchnię serwis Gianata do używanego z powodzeniem od kilku lat świetnego roweru Giant X Sport 1 (28' x 1,75) ale okazało się, że nie nadają się ani na ścieżki rowerowe bo wpadają w łączenia między kostkami brukowymi ani na asfalt (są wolnejsze od opon z kostkowanym bieżnikiem np. Schwalbe Smart Sam) ani na bezdroża (na nich miałem upadek bo nie miały trzymania bocznego bieżnika na trawie) no chyba, że to podróbki bo firma uznana w przemyśle samochodowym.
wojtas7 Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 opona 1,75 wpada w laczenia kostek brukowych? stary zmien dilera.
nemo2009 Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Raczej ty zmień dilera. okazało się, że nie nadają się ani na ścieżki rowerowe bo wpadają w łączenia między kostkami brukowymi Tu masz oponę,grubszą,która potrafi to samo.Są też dostępne w rozmiarze 26".
moby1655 Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Ja tylko dla bezpieczeństwa chciałbym przestrzec przed oponami Continental Tour Ride, przez które niedawno miałem wypadek, na szczęście w kasku i bez większych kontuzji choć 30 min nie pamiętam co się działo po upadku. Zainstalował mi je i polecał na każdą nawierzchnię serwis Gianata do używanego z powodzeniem Ja osobiście jeżdżę na Continentalach Race King 2.0 zwijane. I generalnie mogę je polecić. Swietnie trzymają się drogi, w błocie również dobrze "idą". NA asfalcie zachowują się w miarę cicho. Wcześniej miałem Kendy 1,95 i różnica jest diametralna. Wręcz niebo a ziemia. Także dziwie się, że taka rekomendacje dajesz. Twój przypadek, to może jakiś feler tych opon, albo po prostu Twój błąd. A tak w ogóle to opona 1,75 nie za wąska do mtb ? Jak wjedziesz w jakiś piasek, tudzież w błoto, to będzie ciężko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.