monky Napisano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam.Kupłem 2 miesiące temu Cube Attentiona z 2012 i mam identyczny problem co kolega z tego postu:http://www.forumrowe...ie-lekko-rusza/Problem występuje od samego zakupu. Zrobiłem nim na razie jakieś 200km. Jestem kierowcą zabrałem go ze sobą żeby mieć zajęcie na weekendy w trasie i dopiero teraz wróciłem i moge się wybrać na przegląd do sklepu. Z tego co wyczytałem w tamtym poście to takie zachowanie nie jest normalne (jest to także mój pierwszy rower z tarczami).Więc teraz pytanie czy gwarancja obejmuje naprawę takiej wady? Co może być tego przyczyną? U mnie także problem występuje zarówno z przodu jak i z tyłu do tego gdy zablokuje tarcze to występują jakieś trzaski tak jakby coś przeskakiwało o jeden ząbek? Rower kupiłem w Matrasie po obniżce z 3000zł na 2500zł nie posiadał linki od blokady amorka i małe przerysowanie na ramie. Teraz się zastanawiam czy powodem także nie były te tarcze.. Ogólnie rower jak na moje potrzeby jest ok i jeździ się przyjemnie ale te trzaski są niepokojące. Sciągnałem nawet przednie koło i gdy mocno przytrzymam tarcze i poruszam kołem to przesuwa się ona właśnie względem piasty o ok 1-2mm.Z góry dziękuje za odp. i serdecznie pozdrawiam forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Czerwca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Link nie działa. Dokręcałeś tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Tarcza luzu mieć nie powinna, natomiast zupełnie normalny jest luz na klockach. Tym samym jeśli zaciśniemy klamkę i napieramy na rower, naprzemiennie na przód i tył to istotnie luz jest odczuwalny, a może mu towarzyszyć odgłos stukania.Wysyłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Na pierwszym przeglądzie wszystko Ci ogarną Jeżeli nie to rób awanturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monky Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 sorry za link nie wiem dlaczego sie wysypał tu poprowany: http://www.forumrowerowe.org/topic/123673-hamulce-tarczowe-blokada-tarczy-a-kolo-sie-lekko-rusza/ Tak jak pisałem wcześniej tarcza przemieszcza się na 100% względem piasty bo ściągnałem koło przednie z widelca i trzymając mocno tarcze ręką i ruszając kołem czuć i widać minimalny luz. Tylnego nie chce mi się ściągąć ale myślę, że problem będzie miał tą samą podstawe. Nie mam pojęcia jak to jest montowane czy na jakiś wieloklin czy tylko tarcza dokręcana jest do piasty? Dzisiaj po południu jadę na ten przegląd, także wieczorem dam znać co pan w "serwisie" wymyślił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.