Skocz do zawartości

[amortyzator] Zesztywniał-potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W swoim ktm mam amortyzator SR SUNTOUR CR 920. Problem polega na tym, że amor nie reaguje na jakikolwiek ruch, czy to oznacza, że mam go spisac na straty czy może da się coś z nim zrobić? Rower dostałam więc nie mam pojęcia co wcześniej się z nim działo.

photo5.jpgphoto5.jpgphoto6.jpg

Jeśli mam być szczery to obawiam się, że ten amortyzator mógł nigdy nie działać.

Ale gdybyś już chciała się z nim bawić to na początek można by go spryskać brunoxem. Chyba, że golenie są zardzewiałe to niema o czym gadać.

Jeżeli to nie pomoże do trzeba rozebrać, wyczyścić i nasmarować. Można się też bawić w wymianę sprężyn itd...

Coś nie lubią Cię te galerie :P

Przydał by się taki klucz http://allegro.pl/klucz-korka-widelca-amortyzator-sr-suntour-xcr-i3199404038.html, trzeba nim odkręcić górne korki i gotowe :) Chyba że od dołu są też śruby ale musisz sprawdzić.

Zamiast dedykowanego klucza możesz użyć np żaby, ale trzeba uważać bo te korki są plastikowe i lubią pękać. 

Pomijając temat wskrzeszania, moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest wymiana tego amorka na sztywny widelec. Jesteś kilogram do przodu a komfort ten sam.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...