kozakns Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Witam. Na wstępie dodam że jestem zupełnie nowy i świeży w temacie ok/ss. Trafił mi sie rower który po troszku mam zamiar przerobić na ss tylko mam zagwozdkę z tylnym kołem i zamontowaną w nim przerzutkę której chce się pozbyć (a przyznaje że jeszcze czegoś takiego nie widziałem) czy jest możliwe jej zlikwidowanie czy olać to i lepiej kupić całe nowe koło??
szybkilopez Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Nie ma sensu tego zaczepiać... albo jeździć tak jak jest albo kupić nowe koło.
kusak Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 możesz po prostu wyjąć lańcuszek z piasty i zdjąć manetkę i już masz ss. 5 minut roboty.
BikoBiko Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 W 5 minut to tego łańcuszka nie wyjmiesz, nie mówiąc o tym, że piasta bardzo cięzka, więc jaki jest sens ss z takiego koła?
kusak Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 wykręcenie łańcuszka z piasty trwa około 5 sekund. mycie rąk po tej czynności zajmuje więcej czasu niż ona sama. co z tego, że ciężkie? kolega pyta jak zrobić ss z tego koła, a nie "jak wydać pieniądze bez sensu". Jeśli przełożenie będzie zbyt lekkie/cięzkie, można zmienić zębatkę. Najtańsza piasta to koszt 30 zł + szprychy 36 zł + przeplatanie koła minimum 40 zł. Słaba ekonomia.
twojastara Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 wez to zostaw, bedziesz mial biegi na swiatla i na szybkie proste; to jest dobry system, planetarki sa bardzo modne wsrod swiadomych rowerzystow...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.