NorbertSL Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam, szukałem na forum i nie znalazłem informacji na temat kompatybilności adapterów innych producentów niż producenci zacisków hamulcowych. Dla przykładu, głowie się od jakiegoś czasu nad tym, czy kupić adapter Shimano PM 180mm na przód do okurzonej tarczy Hayes 180mm, która leży sobie od dawna w kartonie i czeka na moją interwencje. Dodam, że hamulce mam Tektro auriga pro ( Powierzchnia trąca oryginalnych tarcz 160mm to 30%, reszta to dziury i finezyjne wycięcia, przez co hamulce są słabsze... wiem, wiem nie tylko przez to Przy tej całej różnorodności producentów poszczególnych elementów układu hamulcowego, nagromadziły się we mnie wątpliwości i pytania na które nie zmam odpowiedzi Otóż czy adapter PM 180mm pasuje do każdego zacisku hamulca pod PM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 TAKAdapter dobierasz do wielkości tarczy oraz mocowania przy amortyzatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.