BajkowiecxD Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Siema Mam takie pytanie Po zmianie opon wszystko zlozyłem bylo niby wszystko ok przez jakies 30 minut Z powodu zepsucia pogody tylko je zalozylem i poszedłem do domku;) Jak przestalo lac patrzę a tu nie ma powietrza w tylnim kole Mówie ok zdarza się-moze coś wpadlo z ziemi albo gdzies dętke przyszczypało załozyłem drugą(uzywaną-juz wczesniej) napompowałem-sprawdziłem podwodą czy nie dziurawa i jeszcze sprawdziłem dokładnie czy nie jest nic wbite w nią i czy nie ma nic w obreczy zrobiłem to mega dokładnie-nic i znowu bylo wszystko ok ale znowu deszcz mówie spoko ide do domku(detka napomowana załozona i rower gotowy do jazdy) schodze za jakąs godzine do niego a tu znowu flak:( no i znowu zmiania poszedłem do brata po detke bo nie chciało mi się łatac dał mi nową kupioną w sportowym za 10zł no ale jakas tam byla:P jeździlem na niej jakies 2 tygodnie wszystko super ładnie teraz z wiązku z duzymi deszczami i wolnym nie jeździłem na rowerze w srode ostatni raz jechałem rower caly czas stal nawet nie ruszony w poniedziałek rano patrze znowu flak wyjmuję po szkole dętke a tu takie cos http://iv.pl/images/91110239133046000758.jpg co mogło byc przyczyną takiego rozcięcia/pękniecia? wyglada jak by to od linijki normalnie bylo zrobione nie jest to na szwie a ni niczym drut z opony nie wystaje co jest przczyna? ale sie rozpisałem xD licze na waszą pomoc i pozdrawiam;)
redbull1 Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 albo nie masz opaski na obręczy albo jest zbyt wąska ,miałem to samo ,przy większym ciśnieniu obręcz rozcinała mi dętkę
BajkowiecxD Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Napisano 4 Czerwca 2013 własnie opaska dobrze załozona cisnienie zawsze trzymam takie samo -3 bary
goldziu Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 może gdzieś dętke między opone i felge załozyleś i ciśnienie przycisnęło ? zmień miejsce przechowywania roweru
rybciasum Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 wystarczyło zakładać wszystkie dętki na zasadzie wentyl przy napisie i byś wiedział czy rozcięcie jest ciągle w tym samym miejscu - wadliwa opona / coś w oponie...
BajkowiecxD Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Napisano 4 Czerwca 2013 ale wczesniej nie bylo rozciec tylko dziurki(w roznych miejscach) goldziu nie mam takiej mozliwosci niestety chociaz moze bede do pokoju jakos wstawiał ale mi szkoda pokoju ;D
paweloko Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Mi to wygląda na samoistne pęknięcie na łączeniu, wada fabryczna.
farmer Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Ewidentnie pęka dętka gdy odstawiasz rower - rozwiązanie jeździć 24h na dobę albo rozważyć wariant bezdętkowy Może być jeszcze tak że opaska ma ostrą krawędź i ci przecina. Oponę sprawdzałeś ręką czy tylko wzrokowo? Ja miałem kiedyś wbity kolec akacji w taki sposób że dopiero ręka go wyczułem a jak patrzyłem to nic nie widziałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.