Skocz do zawartości

[osłabienie] po niedługiej przejażdżce

vanor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam problem z moim organizmem a mianowicie w niedziele wybralem sie w krotka "trase" ok. 35 km, w czasie ktoreo na ok. 20 km mialem półgodzinny postój. Po dalszym przejechaniu strasznie opadłem z sił. Kiedy przyjechałem do domu czułem sie jak zdjęty z krzyża :D teraz ponad 48h później nadal czuje ogolną utratę sił i osłabienie, szczególnie w nogach i przedramieniach.

Zastanawiam sie czy może jest to spowodowane nieprawidłową pozycja na rowerze, albo złym ustawieniem bloków spd. Była to pierwsza jazda na spd powyżej 20km, do tej pory dystanse do 50km nie robily na mnie wrazenia, jednak tutaj ewidentnie jest cos nie tak.

Prosze o jakies rady :)

Co do czasu to wlasnie proporcjonalnie z odczytow licznika i z endomondo wychodzi ze tempo bylo niemal identyczne :) co do trasy to byla w miare rowna, praktycznie zero wzniesien :)

Swoja droga slyszalem ze takie cos moze byc spowodowane zbytnim wystudzeniem miesni podczas postojow, ale ile w tym prawdy, nie wiem :)

Sorry za brak polskich znakow, pisze z fona :)

A o tym nie czytałem, nie pomyślałem, teraz już mi się wyjaśnia kilka spraw :D 

Zawsze po dłuższej przerwie, zejściu z siodła na więcej niż 15 min. potem jak by ciężej się jedzie. Może to jest przyczyna, ale z 2 strony, skąd ból nóg i przedramion ? 

U mnie coś takiego nie występuje, nawet po dłuższych przerwach. 

U mnie tez czegos takiego nie bylo, ale biore pod uwage, ze:

- przedramiona bolą z powodu zlej pozycji w czasie jazdy

- nogi i kolana bola z powodu przejscia na spd i jak na razie zlego ustawienia blokow

Ale jak na razie nikt nie potwierdzil moich przypuszczen ;)

Może napisz to co najważniejsze - ile przedtem jeździłeś i czy w ogóle?

Bo na wiosnę bawią mnie niesamowicie posty rowerzystów i biegaczy pt "Przejechałem/przebiegłem jakiś dystans i od dwóch dni bolą mnie mięśnie, pomocy!" Ludzie siadają na rower pierwszy raz po przespanej zimie, a później nie potrafią nawet rozpoznać, że mają zakwasy ;).

Co do jazdy to rowerem jezdze codziennie po co najmniej 15 km , jesli pozwala czas to i wiecej, bez wzgledu na pore roku, oprocz tego dojazdy do szkoly takze rowerem przez caly rok wiec nie ma mowy ze to przez jak by to nazwac "zastanie" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...