kitof26 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam Wszystkich Ostatnio zakupiłem piaste dt swiss 370 na szybkozamykacz. Problem jest taki że potrzebuje do nich szprych i na pewno będą to Dt swiss champion tylko nie wiem jaką długość bo w kołach aż tak głęboko nie siedzę i nie wiem jak się mierzy i co, Piasta to przód Dt swiss 370 i obręcze alexrims 559X17m. z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/23158-szprychy-kalkulatory-dlugosci-szprych/ Suwmiarka i trzeba mierzyć ewentualnie poszukiwać dokładnych wymiarów piasty i obręczy, a potem liczyć. Zabawa trochę to jest nie ma co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Na stronie www.alexrims.com znajdujesz swoją obręcz. Spisujesz sobie ERD. Potem na stonie dt swiss wprowadzasz w kalkulatorze ERD, wybierasz piastę, szprychy, nyple, ile szprych, ile krzyży a na koniec klikasz "calculate" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.