Skocz do zawartości

[GP WLKP] Złotów/Krzywa Wieś 16-06-2013

Lezza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fakt, informację są zerowe na necie... mam nadzieje, że się to zmieni jakoś na dniach, bo w ciemno jechać nie będę... 

Pojawiły się informację konkretne na http://bikecrossmaraton.pl/

Hmmm niby w niedzielę by objazd trasy, ale nigdzie nie ma informacji z tego wydarzenia.

Napisano

Szkoda że Gogol złośliwie pokonfliktował dwie najlepsze trasy z terminami Powerade MTB ;). Już drugi rok nie mogę jechać, a reszta jest nudna i mi się specjalnie nie chce.

Napisano

Czy już coś wiadomo w sprawie godzin startu? Wciąż brakuje dokładnych informacji, a nie chciałbym pocałować klamki ;)

Przecież godziny startu są na stronie bikecrossmaraton.pl, nie rozumiem Twojego pytania. 

Wracając do maratonu, ja pasuje. Bardzo kiepsko z noclegiem w okolicy, a chciałem przyjechać w sobotę już żeby trochę pokręcić przed startem. Nie lubię jechać rano samochodem na szybkiego, szybkie składanie później i start, wolę nocleg. Szkoda że tak słabo z noclegiem, bo miałem chype. 

Napisano

Stary, ja z Oborników naganiałem do Murowanej rowerem rano żeby dojechać :) także jak chcę to mogę. Po prostu nie cierpię rano startować po przyjeździe od razu. Taką mam naturę, że muszę na luzie wstać, zjeść, odpocząć ;P

Napisano

Można tutaj przenocować (niedaleko Leśn. Kiełpin):

http://img543.imageshack.us/img543/808/f8qr.jpg

Dach nad głową jest, woda w strumyku jest, palenisko i zapas drzewa jest, ptaszki śpiewają, zaledwie 7km od linii startu/mety - czego więcej wymagać :-). Przebiega tędy "północna" część całej trasy, więc można przy okazji zrobić mały trening przed startem :-)

Napisano

Start Mega 11.00, start Mini 11.30.

Fakt, wioska mała, za to tereny doskonałe. Jeśli ktoś lubi spać w lesie, to ten jest tuż obok wsi. W Złotowie (11 km) są 3 hotele.

Objazdy oficjalne odbyły się dwa. Rozumiem, że niektórzy oczekują krótkiego opisu trasy. Zatem w skrócie: pierwsze 8 km to jakby XC - dużo podjazdów, zjazdów, singli. Las iglasty, podłoże trawiasto - piaszczyste. Następnie wypoczynek, bo około 5 km po polach, więc będzie szybko i łatwo. Następnie wjeżdżamy w tzw. Szwajcarię Kiełpińską, czyli zaczyna się właściwa zabawa - podjazdy i zjazdy, krótkie i długie, dość ciemno, las gęsty liściasty i wilgotny, momentami spore błoto. Ponadto dziki, jelenie, zające i inne takie co skaczą i fruwają... Tak będzie pewnie ok 19 km, później wyjeżdżamy w malownicze pola i omijamy Grodno, skąd w pewnym momencie, przy stadninie mamy ładną panoramę okolicy, potem jeszcze trochę lasu z dwoma podjazdami, zjazd przez wysokie trawy i zaczyna długi, ale łagodny podjazd po bruku do Krzywej Wsi. Meta dla Mini, a kolejna runda opisana wyżej dla Mega.

Jakby co, pytania można zadawać na FB. Wyszukajcie: Krajna maraton MTB

I tutaj co nieco: http://xc-mtb.info/art684.html

Zapraszam i pozdrawiam.

Napisano

Rozumiem, że niektórzy oczekują krótkiego opisu trasy

Dokładnie tak:)

Dzieki za opis. Jak by gdzies był  ślad gps objazdu to by było prawie eksluzywnie...

Napisano

jak będziecie wiedzieli/widzieli jakieś galerie wrzućcie proszę linka :) Trasa fajna, Gogol MTB jak na razie mnie nie zawiódł :) Tylko po co te sektory :down:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...