robakus Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Witam!Jestem tu nowy,więc na wstępie proszę o wyrozumiałość Jeżdźe na oponkach maxxis 1.9( brak innych oznaczen),przemieszczam się po asfalcie i betonie,nie jeżdźe w teren,wydaje mi sie ze moje opony średnio sie nadaja na asfalt,sprzedawca w sklepie polecił mi Kendy na asfalt i teraz moje pytanie czy zostac na maxxisach czy założyć Kendy?Czy bedzie odczuwalna różnica??Pozdrawiam
marcinek1992 Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Ja posiadam kende khan w rozmiarze 700x45c czyli 28x1,75 z wkładką antyprzebiciową i szczerze polecam. Na asfalcie są prawie nie słyszalne lekki szum jedynie. Od 1500km nie złapałem żadnej gumy tak więc z mojej strony polecam. Wersja drutowa.
mmiksa Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Ja dzisiaj skusiłem się na khany 1,75. Zobaczymy jak będą się sprawowały po asfalcie bo obecnie jeżdzę Schwalbe typowymi MTB...
mmiksa Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Dzisiaj zmieniłem opony na Kenda Khan 1,75. Poprzednio miałem Schwalbe black jack 2,1. Pierwsze wrażenia mniejsze opory toczenia. I rower jakby odświeżony. Zobaczymy jak będą się sprawowały w dalszych jazdach.
siwy645 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Jeżdżę na Kenda Khan 26 x 1,75 i szczerze na asfalt + szutrowe ścieżki polecam wcześniej miałem typowe opony w teren Kenda Nevegal oraz Kenda Blue Groove z takimi kupiłem rower. Opory toczenia niskie, przyczepność na deszczu dobra a i jazda po ubitych leśnych ścieżkach im nie straszna. Wg mnie to bardzo uniwersalna opona z głownym nastawieniem na asfalt. 700km zrobione i wygląd prawie jak nowe - biały napis z boku zrobił się beżowy.
robakus Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Napisano 11 Czerwca 2013 Kendy juz w domu,jutro ida na felgi i zobaczymy co i jak:)dzieki wszystkim!
robakus Napisano 11 Lipca 2013 Autor Napisano 11 Lipca 2013 Pierwsze 500 km zrobione na Kendach i szczerze polecam,sa szybsze,poprostu idealne na asfalt:) Podejrzewam ze 1.5 byly by jeszcze lepsze,ale rower super smiesznie by wygladal:P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.