Skocz do zawartości

[Opony] Maxxis 1.9 czy Kenda Khan 1.5 K935?

robakus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!Jestem tu nowy,więc na wstępie proszę o wyrozumiałość:)

Jeżdźe na oponkach maxxis 1.9( brak innych oznaczen),przemieszczam się po asfalcie i betonie,nie jeżdźe w teren,wydaje mi sie ze moje opony średnio sie nadaja na asfalt,sprzedawca w sklepie polecił mi Kendy na asfalt i teraz moje pytanie czy zostac na maxxisach czy założyć Kendy?Czy bedzie odczuwalna różnica??Pozdrawiam

Napisano

Ja posiadam kende khan w rozmiarze 700x45c czyli 28x1,75 z wkładką antyprzebiciową i szczerze polecam. Na asfalcie są prawie nie słyszalne lekki szum jedynie. Od 1500km nie złapałem żadnej gumy tak więc z mojej strony polecam. Wersja drutowa.

Napisano

Ja dzisiaj skusiłem się na khany 1,75. Zobaczymy jak będą się sprawowały po asfalcie bo obecnie jeżdzę Schwalbe typowymi MTB...

Napisano

Dzisiaj zmieniłem opony na Kenda Khan 1,75. Poprzednio miałem Schwalbe black jack 2,1. Pierwsze wrażenia mniejsze opory toczenia. I rower jakby odświeżony. Zobaczymy jak będą się sprawowały w dalszych jazdach.

Napisano

Jeżdżę na Kenda Khan 26 x 1,75 i szczerze na asfalt + szutrowe ścieżki polecam wcześniej miałem typowe opony w teren Kenda Nevegal oraz Kenda Blue Groove z takimi kupiłem rower. Opory toczenia niskie, przyczepność na deszczu dobra a i jazda po ubitych leśnych ścieżkach im nie straszna. Wg mnie to bardzo uniwersalna opona z głownym nastawieniem na asfalt. 700km zrobione i wygląd prawie jak nowe -  biały napis z boku zrobił się beżowy.

• 5 tygodni później...
Napisano

Pierwsze 500 km zrobione na Kendach i szczerze polecam,sa szybsze,poprostu idealne na asfalt:) Podejrzewam ze 1.5 byly by jeszcze lepsze,ale rower super smiesznie by wygladal:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...