Skocz do zawartości

[pompka] Jaką pompke na wycieczke ?

luklis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozglądam sie za pomką do roweru, ale takiej wiekosci zeby dała sie przypiac do ramy albo zmiesciła do plecaka. Czy macie cos godnego polecania ? Byłem zdecydowany na BETO ale odradzaja.

Napisano

a czemu odradzają Beto? Mój ojciec jak kupował szosową Meridę w krakowskim sklepie to Beto dorzucili mu w gratisie. Ja w swoim sklepie mam Beto i klienci, którzy zdecydowali się na zakup nie narzekają.

Czym pompka zasłużyła sobie na bycie odradzaną? :-p

pozdrawiam.

Napisano

Mam pompkę Topeak Mini Dual. W zestawie jest mocowanie do ramy, pompka działa sprawnie, jedyny mankament, na jaki niestety nie zwróciłem uwagi przy zakupie, to brak manometru.

Napisano

Nie podam gdzie to  " Witam. Chciałbym Wam odradzić, zakup mini pompki Beto CMP-007.

Dziś, użyłem jej raptem chyba czwarty czy piąty raz, i ... w połowie pompowania, ta dźwigienka od zacisku wentyla została mi w rękach.
Plastik (a raczej plastelina), i chyba nie do naprawienia. A bez funkcjonującego zacisku, pompka nadaje się do bicia niegrzecznych dzieci.
W desperacji da się napompować, zatykając palcem... " pisało

Napisano

Ja mam pompkę Accenta T-lite. Używam jej już prawie 2 lata tylko się z niej napisy pościerały. Głownie wykorzystywana w trasie, lub do napompowania piłek dla dzieciaków. Jeśli chodzi o pompkę z manometrem to lepiej stacjonarną.

Napisano

dwie pompki topeaka za kwote bliskiej 100 zl odmowily posluszenstwa na maratonie, oraz kiedys zmarnowalem 2 h na napompowanie kola.

Znajomy polecil mi pompke beto za 15 zl i dziala swietnie.

Skoro ja jej ze swoim niszczycielskim talentem nie polamalelem to nie wiem jak tobie sie udalo

Ja odradzam topeaka a polecam beto.

Napisano

Merida Max Air jesli chodzi o bardziej budzetowa lub jesli chcesz cos bardziej trwalego i niezawodnego to CB. Tu jednak cena jest dosc wysoka.

Napisano

Ja od siebie polecę pompkę PRO mini Performance. Amelinowa obudowa, możliwość montażu do ramy, przystosowana do każdego rodzaju wentyla i przystępna cena. Używam od 3 sezonów i działa jak na początku :)

Napisano

Miałem Lezyne ale mi ukradli, kupiłem w Decathlonie ich produkt za 11 zł i spisuje się znakomicie, pompuje błyskawicznie i do jakości nie mam zastrzeżeń :)

Napisano

Ja mam Topeak Race Rocket HP i również spisuje się ok. Tak średnio się tylko wkręca w wentyle presta Continental, Schwalbe bez problemu.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Zamierzam kupic sobie kompaktową pompke (max. 26-27cm.) z manometrem na wentyl samochodowy co polecacie ? Ma być solidna w granicach cenowych do 100zł ale moze być i tańsza

Napisano

Mam pompkę Beto, działała sporo czasu, tzn jak jej używałem od świąt. Gdy zacząłem jej częściej używać (ah te łapanie gumy) to pekł plastik co stabilizuje dźwigienkę. Działać działa, ale napompować ciężko. Nie kupię jej 2 raz.

• Mod Team
Napisano

Pompki Beto są ok. Mam już dłuższy czas 2szt (plastikową i alu) i działają poprawnie. Na rower zabieram jednak pompkę Blackburn Airstik SL. Jest malutka. Mieści się w dłoni. Przy góralu trzeba się namachać, ale w szosie jest już lżej i można dobić sporo ciśnienia.

Napisano

A ja mam właśnie BETO do 3 rodzajów wentyli już ponad 2 lata i bardzo sobie chwalę. Używam jej nie tylko na wycieczkach, ale cały czas.

Napisano

Beto jak każda inna firma może mieć jakieś mniej lub bardziej wadliwe egzemplarze. Osobiście jednak polecam model CLD-012. Najstarszą i w dodatku całkowicie przypadkowo nabytą pompką jaką posiadam jest KELLYS KP-204 za jakieś kilkanaście zł (występuje pod wieloma innymi markami). Miała być na chwile a służy już kilka lat. Najbardziej "wypasioną" pompką w mojej kolekcji(z pompek mini :) ) jest Blackburn Mammoth 2stage która pompuje najlepiej za to użytkuje się nią najmniej wygodnie. 

Po wymianie gumki na nową najczęściej użytkuję właśnie taniego Kellysa KP-204 :) 

Konkluzja ? Nie warto kupować drogich wypasionych mini pompek ;)

Napisano

Mam na jazdy pompke Zefal Air Profil XL. Trochę wystaje z kieszonki na plecach, ale jest mała i bardzo lekka, a co najważniejsze potrafi nabić niemal do 8 barów. Używam tylko zaworów presty, ale podobno radzi sobie też z innymi.

Mam ją od niemal dwóch lat i mogę polecić.

W domu korzystam z pompki stacjonarnej - jest wygodniejsza, bo mniej się trzeba nadmuchać:)

Pozdr

http://www.sklep.wygodnyrower.pl/start/details/700/56/akcesoria-i-czesci-rowerowe/pompki/pompka-zefal-air-profil-xl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...