RafalxM Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Hej, tak jak w temacie - możecie mi podać propozycje możliwie najtańszej bujanej ramy pod koła 29" ? Ew jaki amortyzator do takiej ramy pasuje, też najtańszy sensowny (zakładam że ramy są sprzedawane bez). Mam pomysł żeby spróbować jak się jeździ na takim fullu - zupełnie rekreacyjnie, ale chcę to zrobić możliwie najmniejszym kosztem, resztę maneli bym przełożył z HT. nie musi być nowa, ważne żeby była dobrze działająca i tania , ale też żeby nie miała tendencji technologicznych do jakiś bocznych luzów - chodzi mi bardziej o wyeliminowanie jakiś słabych rozwiązań z góry skazanych na niepowodzenie (a których mogę się tylko domyślać, mam nadzieję że coś podpowiecie)
dofik Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 http://allegro.pl/rama-29-centurion-numinis-ultimate-3-nowa-18-i3289376420.htm Najtańsza na allegro i jedna z nie licznych na allegro ram amortyzowanych 29er, I tak przy okazji ma ktoś jakieś opinie o tej ramie?
nabial Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 poszukaj o zawieszeniu meridy z rowerow 26", ktore juz na 1 rzut oka wyglada podobnie, bedzie latwiej
artoor Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Centuriona trudno będzie przebić cenowo. Jak na duży format tania była rama Voodoo Canzo 29, która rok temu kosztowała coś ok. 3000z.
pim Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 http://allegro.pl/rama-bulls-full-29er-29-i-damper-z-blokada-i3302295284.html
RafalxM Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 no tak... to jednak w tym roku pomysł pozostanie tylko pomysłem ten Bulls z allegro mógłby być dobrym pomysłem na testy ze względu na cenę , z tym że to 21" , na HT jeżdzę na ramie 19" przy 176cm wzrostu i jest na styk - czy przy fullach można mierzyć ramy podobnie?
RafalxM Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Napisano 5 Czerwca 2013 ok, a jak z konstrukcjami? są jakieś znaczące różnice między rzeczonymi na aukcji 'czterozawiasowymi' a innymi? na coś specjalnego zwracać uwagę?
Rekomendowane odpowiedzi