Waler Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Witam, Planuje zakup kolarzowki, do wyobru mam kellys urc 5.0 (pelna 105 kola) vs giant composite 1 (pelna ultegra) Kellys w cenie 6tys , giant bedzie mnie kosztowac 6,400. Rozumiem oczwiscie roznice miedzy osprzetem ze bez apelacyjnie wygrywa tutaj giant, jednak mam problem z dostepnoscia ramy bo nie idzie takiej dostac(mowa o M). Gdybysmy mieli porownywac rame kellysa a rame gianta to ktora jest bardziej zaawansowana technicznie i czy odczuje duza roznice? Czy warto czekac na dostepnosc ramy gianta? Szosa ma mi sluzyc do treningow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Wydaje mi sie, ze rowerki sa porownywalne jesli chodzi o klase materialow z jakiej wykonana jest rama. Jesli chodzi o mnie to bardziej postawilbym na Gianta, firma ma wieksze doswiadczenie w produkcji szos typowo wyscigowych, przynajmniej widac rowerki w wyscigach klasy Pro Tour i World Tour, Kellysa szczerze mowiac nie widzialem. Przemawia za Giantem takze wyzsza grupa osprzetu, natomiast cala linia ram TCR to linia przygotowana pod rowerki strikto wyscigowe, czyli agresywne katy oraz stosunkowo niska waga ram. Natomiast dowiedz sie dokladniej przed zakupem, jak jest z gwarancja na ramy karbonowe, to wazna sprawa, bo producenci roznie do tego podchodza, bo moze warto zdecydowac sie na marke, gdzie ma sie wieczysta gwarancje na rame lub przynajmniej kilkuletnia. Z doswiadczenia wiem, ze Meridanp nie robi problemow, takze Cannondale jest ok. Sam natomiast mam Gianta, ale nie wiem jak jest w ich przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waler Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Przymierzalem sie dzis do gianta advanced 2 - tam jest dla mnie strikto wyscigowa geometria, na composite 1 az tak nie leze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Pierwsze odczucia, szczegolnie jak sie nie ma doswiadczenia z rowerem typowo szosowym, moga byc bardzo zludne. Advanced jest dlugi, to fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Jakies postepy w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Jesli ktos jest przed zakupem roweru, a mowa byla o Giancie to moj wyglada tak. Rower wazy 7kg, grupa Sram Red, kolka American Classic Aero 3, kierownica Most Pinarello. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 czarusblitz, to trza sie kiedys zgadac na TCR-owa rundke Swoja droga,jak sie spisuja kola American Classic i jaki masz rozmiar swojego TCR-a? Ps. Utnij tego grzyba. Chyba, ze nadal eksperymentujesz z pozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Nie ma problemu, chetnie sie zgadam na rundke lub na jakims wyscigu, bo jezdze po tych amatorskich. Napisz skad jestes, bo ja ze slaska. Kola sprawuja sie bardzo dobrze, sa bardzo sztywne, choc w przyszlym roku planuje zakup karbonowych ze stozkiem 80-90mm. Co do grzyba to owszem zetne, ale poki co zastanawiam sie, czy kiere dac jeszcze nizej o podkladke. Jest jeszcze troche do pozmieniania i odchudzenia. Giant ogolnie sprawuje sie dobrze, jest sztywny, lekki, ale marzy mi sie Bianchi lub Pinarello. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Chcesz miec bardziej trendy nazwe na rowerze? Ja przed zakupem swojego testowalem Speca Venge, Scotta Foil 10 i Meride Reacto. Giant wygral jednoglosnie. Jakos lepiej mi sie na nim jedzie. Z wloskich mam sentyment do Colnago, taki bardziej osobisty niz technicznie uzasadniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ale malutka ta ramka. Apropo ram, to chyba jedynie przy Wilierze Zero 7 wlosi pokazali, ze mozna zrobic ciekawa, nowoczesna rame. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Ja mam wzrost 175 wiec dla mnie jest idealna, z tego co pamietam rozmiar 52. Kiera jest zintegrowana z mostkiem 90mm, wczesniej byl mostek 120 i byl za dlugi dla mnie, bylem za bardzo wyciagniety na rowerze. Teraz jest idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.