Skocz do zawartości

[stojak serwisowy] test Eufab 16414

mmiksa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj dostałem stojak firmy Eufab. Kupiony na allegro za ok 170zł. Opiszę pierwsze wrażenia. Jak tylko przetestuję z rowerem (nie wiem kiedy będę przy nim majstrował) to dopiszę spostrzeżenia.  Po pierwsze wydaje się być stabilny i można naprawdę wysoko na nim pracować. Jednak mocowania (to na zdjęciu) troszkę lipne. Przy mocniejszym skręceniu gwint poszedł w jednym. Wymieniłem więc na motylki i wydają się być mocniejsze.

http://imageshack.us/a/img17/7008/wp000498y.jpg

http://imageshack.us/a/img259/34/wp000496v.jpg

Napisano

Toż to samo, co stojaki z Lidla, różnią się kolorem zacisków i z tego co widzę blokada szczęki łapiącej ramę tu jest metalowa, a nie plastikowa. Na 99% wyjechało to z tej samej fabryki w Chinach.

Napisano

Widziałem ten Lidlowski w necie i rzeczywiście wyglądają podobnie. Niestety Lidl nie przewiduje w najbliższym czasie sprzedaż takich stojaków więc się skusiłem na ten na allegro. Z rabatami wyszedł mnie 155 (lidlowski był po 130) więc ok...

Napisano

Dzisiaj mogłem przetestować stojak. Zmieniałem opony i ogólna konserwacja. Stojak stabilny - wiadomo, że to niższa półka, więc nie jest super ale stabilny. Ocena to powiedzmy patrząc na cene, jakość wykonania 6/10 :thumbsup:

Napisano

170 złt? Ja rozumiem, że to ładnie wygląda i jest szał, ale za tyle bym nie kupił, mam na strychu masę profili itp. więc może sam "złoże" coś podobnego.

Napisano

Z upustami wyszło mnie 155zł. Szału nie ma bo to tani stojak serwisowy. Ale ładnie się prezentuje w pokoju (tzn. nie rzuca się tak bardzo w oczy i można go złożyć i mało miejsca zajmuje) :laugh:

Napisano

Z upustami wyszło mnie 155zł. Szału nie ma bo to tani stojak serwisowy. Ale ładnie się prezentuje w pokoju (tzn. nie rzuca się tak bardzo w oczy i można go złożyć i mało miejsca zajmuje) :laugh:

Też kupiłem ten stojak za 173zł z przesyłką.Jestem z niego zadowolony Moim zdaniem jest mega stabilny. A jeśli chodzi o ten chwyt to kolego nie widze u Ciebie takiej sprężyny nie dostałeś jej ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...