Skocz do zawartości

[rower] Ktory wybrac? KONA Caldera 05' czy 06'?

goly33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ktory wybrac? KONA Caldera 05' czy 06'?? Roznia sie amortyzatorem i rama, amor 06 to Marzocchi MZ-2

a 05 Marzocchi EXP PRO, i rama jest nieco inna, przynajmniej z wygladu jakby cienka. 05 moge miec za 3000 a na 06 musialbym wydac 3800.

Napisano

Różnią się amorem i ... korbą. W calderze 05 jest lepsza - RaceFace Ride. Miałem podobny dylemat co ty przy wyborze. Kona niestety z roku na rok obniza standard osprzetu w swoich modelach - nie wiem dlaczego - chyba niższe ceny mają zachęcić klienta do zakupu. Wybrałem model 05 i ... REWELACJA sprzęcior. Kocham go! :)

• 3 lata później...
Napisano

Siema,

znalazłem aukcję na ebay'u,rower Kona Caldera.Link, cena wydaje się być dobra jak na razie.Napisane jest że rower jest 3-4 letni, gość jest z mojego miasta i jutro lub pojutrze jadę go obejrzeć.Chciałem się zapytać czy wogóle warto się interesować jeśli cena będzie w miarę dobra.Na co powinienem zwrócić uwagę testując go,amor,przerzutki i co jeszcze?Rower jest ponoć 3-4 letni,tzn 2005 lub 2006.Znalazłem w necie specyfikację z obu roków:

2005,

2006.

Będę wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu który to i doradzeniu czy warto.

Pozdrawiam

Napisano

Odświeżę trochę bo do końca aukcji coraz mniej czasu,a odpowiedzi zero.Na co jeszcze zwrócić uwagę testując go?Jutro ruszam do tego gościa zobaczyć co i jak,przy okazji zapytam ile chce od ręki,do ilu opłacało by się dać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...