goly33 Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Ktory wybrac? KONA Caldera 05' czy 06'?? Roznia sie amortyzatorem i rama, amor 06 to Marzocchi MZ-2 a 05 Marzocchi EXP PRO, i rama jest nieco inna, przynajmniej z wygladu jakby cienka. 05 moge miec za 3000 a na 06 musialbym wydac 3800.
diablik Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 Różnią się amorem i ... korbą. W calderze 05 jest lepsza - RaceFace Ride. Miałem podobny dylemat co ty przy wyborze. Kona niestety z roku na rok obniza standard osprzetu w swoich modelach - nie wiem dlaczego - chyba niższe ceny mają zachęcić klienta do zakupu. Wybrałem model 05 i ... REWELACJA sprzęcior. Kocham go!
jawor121 Napisano 24 Maja 2009 Napisano 24 Maja 2009 Siema, znalazłem aukcję na ebay'u,rower Kona Caldera.Link, cena wydaje się być dobra jak na razie.Napisane jest że rower jest 3-4 letni, gość jest z mojego miasta i jutro lub pojutrze jadę go obejrzeć.Chciałem się zapytać czy wogóle warto się interesować jeśli cena będzie w miarę dobra.Na co powinienem zwrócić uwagę testując go,amor,przerzutki i co jeszcze?Rower jest ponoć 3-4 letni,tzn 2005 lub 2006.Znalazłem w necie specyfikację z obu roków: 2005, 2006. Będę wdzięczny za pomoc w rozpoznaniu który to i doradzeniu czy warto. Pozdrawiam
jawor121 Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 Odświeżę trochę bo do końca aukcji coraz mniej czasu,a odpowiedzi zero.Na co jeszcze zwrócić uwagę testując go?Jutro ruszam do tego gościa zobaczyć co i jak,przy okazji zapytam ile chce od ręki,do ilu opłacało by się dać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.