issley Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Witam Serdecznie,Zastanawiam sie nad kupnem roweru i po przetrzepaniu allegro znalazlem wg. mnie dosyc ciekawa i interesujaca oferte.http://allegro.pl/okazja-focus-long-lahe-slx-magura-hs11-55cm-i3273183369.html Co sadzicie o tej klasy rowerze w tej cenie? Edit. Korozja na korbie wyglada niepokojaco
artex232 Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Ząbki korby są jeszcze w dobrym stanie, a ten nalot rdzy to pewnie od wody która się tam zbierała i nikt jej nie ścierał, nie powinna przeszkadzać w użytkowaniu. Ogólnie myślę że rower jest wart swojej ceny. Tylko te v-brake-i hydrauliczne są trochę kijowe, miałem z nimi styczność w kilku rowerach.
paszczaq Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Tylko te v-brake-i hydrauliczne są trochę kijowe, miałem z nimi styczność w kilku rowerach. Jeśli twierdzisz że Magury HS-11 są kijowe to nie wiem...dobrze ustawione i nie zapowietrzone to dawne marzenie bajkerów. Zresztą seria HS nadal ląduje w rowerach trekingowych/turystycznych. Sam jeździłem na HS-22 i jeśli chodzi o obręczowe hamulce biją wszystko na głowę (siła/modulacja) grunt to dobrać odpowiednie klocki.
artex232 Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 No tak klocki są również ważne ale nie wiem czy akurat w 4-5 rowerach były słabe, chociaż jest to możliwe. Nie były zapowietrzone, a ustawienie też było dobre.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.