SuWeK Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 http://allegro.pl/item101264345_nowy_ham_t...ore_gratis.html kontra shimano deore v-brake (2006) co jest lepsze (na przednie kolo) wady i zalety pozdramiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 10 Maja 2006 Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Co jest lepsze to ja się nie wypowiadam, V'ek Deore to na oczy nie widziałem... Natomiast co do tego Nexave to miałem okazję przetestować. Generalnie jest to przyzwoity hamulec mechaniczny - siła hamowania duża (jak na tarczę 160), modulacja niezła (jak wiadomo w dużym stopniu zależy od klamki). Zbudawany jest tak samo jak słynne Avidy BB, można spodziewać się długiego, bezawaryjnego działania. Wady - duża masa (zacisk 280g, tarcza 170g), zacisk jest stosunkowo duży i mocno wystaje na zewnątrz widelca. Jak to komuś nie przeszkadza - za te pieniądze można się skusić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.