Skocz do zawartości

[Łańcuch+wolnobieg] Przeskakiwanie pedałów

marlotnik

Rekomendowane odpowiedzi

post-165493-0-11906300-1370184305_thumb.jpgpost-165493-0-10687600-1370184323_thumb.jpgpost-165493-0-11906300-1370184305_thumb.jpgWitam

Jeśli temat się powtarza to przepraszam, szukałem ale nie znalazłem.

Dwa dni temu skończyłem czyszczenie roweru. Tydzień czasu zeszło mi rozłożenie go na czynniki pierwsze i złożenie w całość. Łącznie z rozkręceniem wolnobiegu i czyszczeniem kulek, demontażem pedałów, czyszczeniem łańcucha. Mój problem polega na tym że podczas jazdy rowerem kiedy wrzucam na 5,6 bieg kręcąc korbą przeskakują mi pedały o kilka małych centymetrów. Przed czyszczeniem roweru wcześniej też tak było ale nie tak często jak teraz. Od 1 do 4 wszystko jest idealnie mogę szybko jechać łańcuch płynnie chodzi (wcześniej był za lużny więc go skróciłem o 2 ogniwa), wolnobieg też lekko się kręci. Ale nie wiem dlaczego tak się dzieje, że podczas jazdy tylko na biegach 5,6 przednia korba od pedałów przeskakuje mi o parę centymetrów. Poniżej załączam kilka zdjęć wolnobiegu, łańcucha, oraz przedniej korby. Mam nadzieję, że ktoś miał podobny problem i pomoże mi go rozwiązać. Rower ma ponad 15 lat, ale nie był dużo używany. Nie wiem jak wyjdą zdjęcia bo limit to 200kb, mam nadzieje że dobrze.Dodam, że u mnie nie ma regulacji odległości wózka od wolno biegu. Jednynie mogę napiąć łańcuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...