Skocz do zawartości

[koła] rozmiar możliwość zamiany

Monaxo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich Forumowiczów!

Pytanie pewnie bardzo laickie, ale i ja raczej początkująca ;-) Czy jeśli kupię rower raczej trekkingowy, tj. mam na myśli koła o rozmiarze 28 cali, to w razie czego mogę do niego włożyć koła 26 cali? Będzie wszystko pasowało bez problemu? (i czy na szerokość też powinno być ok?)

Miałam kiedyś rower z oponami 26 cali (Treka 830); niestety komuś wpadł w oko :( i ja się rozglądam za nowym i nie jestem jeszcze do końca przekonana co wybrać, więc chciałabym wiedzieć czy mam jakąś możliwość manewru po zakupie :)

Pozdrawiam,

Monaxo

Teoretycznie będzie pasować ale pod jednym warunkiem że rower musi byc na tarczach.. bo inaczej mocowanie hamulcow będzie na innej wysokości.. dodatkowo dochodzi kwestia wysokosci nad ziemią suportu..

gdzie przy teoretycznym zmienieniu kół 28 na 26cali.. moze byc on juz zbyt nisko..

Proponuję dobrze się zastanowic do czego potrzebujesz rowerek i wybrac ablo cross/treking na 28 albo jakiegos gorala na 26cali kołach..

Witam Wszystkich Forumowiczów!

Pytanie pewnie bardzo laickie, ale i ja raczej początkująca ;-) Czy jeśli kupię rower raczej trekkingowy, tj. mam na myśli koła o rozmiarze 28 cali, to w razie czego mogę do niego włożyć koła 26 cali? Będzie wszystko pasowało bez problemu? (i czy na szerokość też powinno być ok?)

Miałam kiedyś rower z oponami 26 cali (Treka 830); niestety komuś wpadł w oko :) i ja się rozglądam za nowym i nie jestem jeszcze do końca przekonana co wybrać, więc chciałabym wiedzieć czy mam jakąś możliwość manewru po zakupie :(

Pozdrawiam,

Monaxo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...