Skocz do zawartości

[przejażdżka]- dzisiaj o 12.00 poznań na spontana

Irina3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, trochę przysnąłem od niedzieli:) trasa niedzielna była bardzo urozmaicona, praktycznie każdy teren i warunki atmosferyczne nas spotkały o tej porze roku i na naszej wielkopolskiej ziemi :) trasę przejechaliśmy taką jaką chcieliśmy a nawet więcej i dlatego było tak ciekawie, spontanicznie :)

Biedna wiewiórka, " +++ NIECH JEJ ZIEMIA LEKKĄ BĘDZIE +++".

Oby więcej takich wycieczek i oczywiście w większym gronie ludzi :)

Napisano

Proponuję przejechać się pojutrze (czwartek) na pętlę Morasko. Nie jest to może długa wycieczka, ale finał wymagający. Miałem "przyjemność" poznać dzisiaj niektóre ścieżki, jadąc za grupą XC Morasko. Muszę przyznać, że niektóre podjazdy bezlitośnie obnażyły mój brak umiejętności (pomimo kilkukrotnych prób ich pokonania). Zachęcony porażką planuję tam wrócić. Jeśli ktoś ma ochotę dołączyć, to zapraszam. Uprzedzam jednocześnie, że potrzebna będzie doza cierpliwości, gdyż mam w zwyczaju spędzić trochę czasu w jednym miejscu podejmując próby pokonania przeszkody :P

Napisano

W dniu 3.07.2013 o 08:40, Groszkin napisał:

Ile to kilometrów?

Góra Morasko (pętla Morasko) jest położona ok.1km od pętli tramwajowej/autobusowej na os. Sobieskiego (Piątkowo), więc bardzo blisko :) Ciężko określić ile ma cała pętla morasko kilometrów bo tam można śmigać różnymi ścieżkami, ale za dużo nie ma za to jest duża frajda. Tak blisko Poznania a takie zarąbiste trasy :)

Może się skusze i ok. 19 będę na morasku, ale nie wiem czy dam rade bo 10dni miałem przerwy przez chorobę.

Napisano

Trasy są krótsze, ale znacznie bardziej wymagające niż te maratonowe. Gwarantuje, że się zmęczycie. Godz 17 jest dość ryzykowna, gdyż nie wiem, której kończę praktyki. Możemy jednak umawiać się tutaj, na bieżąco, o ile będziecie sprawdzać posty. Postaram się wyrobić, ale słowa nie daję :)

Na górze Morasko ścieżek jest bardzo dużo, jeszcze wszystkich nie sprawdziłem. Weryfikują panowanie nad rowerem. Sam wyłożyłem się kilka razy na zakręcie ;) są to jednak wywrotki niegroźne, jeśli jechać z głową. 

Myślę, że poluzowanie mocowania w spd na pierwszy raz może się okazać przydatne :)

A nachylenie zjazdów mogę opisać tak: nie sposób wejść na rower, nie lecąc przez kierownice, jeśli się zeskoczy z pedałów. 

Napisano

Są różnego rodzaju podjazdów, od zaawansowanych technicznie (strome i wąskie) po średnio zaawansowane (średnie nachylenie i długie) znajdą się też dla początkujących podjazdy :) jak nie pojedziesz i zobaczysz  na własne oczy to tak naprawdę nie będziesz miał opinii na ten teren. Ja byłem 3 razy i stwierdziłem że geometria ramy nie pozwala mi na niektóre podjazdy i brak doświadczenia :) JAK TO MÓWIĄ, TRENING CZYNI MISTRZA :)

Napisano

Witam, widzę że fajny wypad dziś robicie;]

Sam mieszkam na piątkowie, a na morasku tylko kilka ścieżek zwiedziłem.

Mam prośbę jeśli macie w planach powtórkę w weekend począwszy od piątku godz. 18 to bym prosił o info chętnie się podłącze na taki wypad.

pozdrawiam Damian

Napisano

Doszedłem do podobnego stwierdzenia: za krótki rower.. albo walczę z podrywającym się kołem, albo kopie w piasku. Mimo to mam zamiar spróbować kolejny raz, bo ostatnio miałem jakoś malo sily w nogach :P nie wiem jak z weekendem, dam znać. W razie czego, co wtorek odbywają sie treningi grupy xc morasko. Spotkania o 19 na petli. Z tego co wiem, wstep wolny

Damian, wypad nie dziś, tylko jutro ;)

Napisano

Ja oddałem rower do serwisu i w sobotę odbieram także w niedziele tez chętnie pojadę. Proponuje godzinę 9!!

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Napisano
  W dniu 4.07.2013 o 06:52, Groszkin napisał:

Ja oddałem rower do serwisu i w sobotę odbieram także w niedziele tez chętnie pojadę. Proponuje godzinę 9!!

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Mój też w serwisie. Mieli go na wczoraj zrobić i coś ani widu, ani słychu. Mam nadzieję, że do soboty ogarną, ponieważ w niedzielę też chcę jechać gdzieś dalej :) :)

Napisano

Oj coś czuję że jadę dzisiaj :D 

Jeszcze żeby się upewnić Godz. 17 na moście rocha tak ? 

Ja bym proponował spotkanie, na ratajach koło wypożyczalni rowerów miejskich, łatwiej będzie się odnaleźć 

Napisano

Może być 17 ;) gdybym miał się nie wyrobić, to napiszę. Nie ma takiej możliwości, żeby nie odnaleźć się na moście Rocha. Poza tym to pod drodze na Morasko, a na Rataje musiałbym się niejako cofać :P Ostatnio się pogubiłem na tej trasie i grupa mi odjechała. Komary prawie mnie zjadły

Dodam jeszcze, ze wymienilismy sie numerami, Marcint96 wiec w razie czego do Ciebie zadzwonie

Napisano

AAAAA TAK ! Pamiętam :D

Mi to w sumie nie robi różnicy, bo dojeżdżam z nowego miasta, więc mogę dojechać praktycznie wszędzie :P

To będę o 17 na moście rocha, jak by co będę pisał/dzwonił. 

PS. Zapraszam jak najwięcej ludu, im nas więcej tym weselej będzie :)

Napisano

Oo :] Piszę się na jakiś kolejny wypadzik :D;) Informujcie na bieżąco - kiedy jakiś wypad o której i gdzie to może uda mi się z Wami pojeździć. Bo ja z okolic Poznania i nie zawsze godziny, które podajecie pasują - praca dojazdy itp. :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.