Skocz do zawartości

[Łańcuch] Co mogło spowidowac pęknięcie ogniw?

zefir15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przekosy z pewnością nie spowodowałyby czegoś takiego. Wada materiału jak najbardziej. Łańcuch do kosza lub reklamacji.

Napisano

Coś z tym łańcuchem jest faktycznie nie tak. Widać, że na rantach jest zjechany, co po 10 razy większym przebiegu nie powinno mieć miejsca.... Nie wiadomo co to za łańcuch, ale na pewno to właśnie jego wina. Kup coś "normalnego" a będzie ok...

Napisano

Łańcuch za 23 funciaki czyli nie byle co. Wada materiału albo masz bardzo ciężką nogę.

Niby tak, ale nie możliwe aby wada materiały była widoczna na tylu ogniwach. Zobacz jak wyglądają inne ogniwa (i nie mówię tylko o tych nadpękniętych!).... Łańcuch kosztuje faktycznie koło 100 zł, ale jest chyba mało popularny....

zefir15 - czy łańcuch był fabrycznie założony? masz napęd 10-rzędowy, tak?
Napisano

Można dostać za 17 funtów. Produkcja - Taiwan. Ale i tak miałeś pecha. Ogólnie łańcuchy tego producenta dostępne są w Polsce głównie dla motocyklistów, którzy nie są zbyt zadowoleni z ich jakości. Dlatego proponuję reklamację a poźniej... Campagnolo.

Napisano

No nie wiem, obu to była jak powiedział arroyo i mklos1 wada materiału, choć mam jakieś mieszane odczucia co do tego....

Trochę poczytałem, i niestety uważam że łańcuchy YBN nie cieszą się dobrą sławą... chyba nic nie wymyślisz, kup jakiś dobry łańcuch, np.: shimano ultegra cn-6701 powinien być dobry i obserwuj. Po już 100 km powinieneś zobaczyć jakby się coś złego działo. Ale raczej nie ma co ci tak chlastać łańcucha.... zmień łańcuch będzie ok!

Napisano

To jak w końcu jest z tym Yabanem? http://emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=9976 ,ktoś robił test i wyszedł całkiem spoko. W tamtym roku kupiłem najtańszego srama, zrobiłem już prawie 3 klocki wyciągnął się i go słychać, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem. W sumie to muszę powiedzieć, że jeszcze żaden łańcuch mi nie pękł, a nie należę do ludzi którzy szanują tą część roweru :)

Napisano

Ile ważysz? Niektóre łańcuchy nie lubią ciężkich rowerzystów.

Tak zachowują się np nowe dura ace i ultegry z wycinanymi ogniwami.

Napisano

Witam, tez mi to wyglada na wade materialowa, ale w serwisie powiedzieli ze lancuch nie podlega gwarancji! Mowilem, ze tylko 200 km zrobione na nim, ale nic nie dalo. Odpowiedz byla taka, ze czasami lancuchy strzelaja po kilku km jazdy...

Dali (odplatnie) nowy lancuszek Sram PC 1051. Dzisiaj go zalozylem, podregulowalem tylna zmieniaczke . Zrobilem 40 km asfalt/lekki teren i na razie jest ok, chyba cichszy od starego.

Rower to goral 29 cali (wazy prawie 15 kg) a ja waze ok 95 kg.

E: Te same lancuchy YBN wstawiaja do rowerkow Charge sporo drozszych, w wyzszych specyfikacjach. Ale czy ktos sie skarzyl czy nie to juz nie wiem.

Napisano

Tak jak pisałem, widziałem trochę popękanych podobnie łańcuchów dura ace i ultegra, oczywiście są bardziej ażurowe niż ten, ale może problem jest ten sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...