dianka Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 http://skiteam.pl/rowery/4866-rower-cube-632001-curve-pro-.html http://skiteam.pl/rowery/4865-rower-cube-632000-curve-pro-.html co sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILC Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 @Dianka Ten Cube straszny przeciętniak, nie dałbym za niego więcej jak 1500zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dianka Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 LAZARO ELITARY V3 chyba bedzie najlepszym wyborem:) wzrost 170 rama 17? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordBrt Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Pewnie że było pisane. Bierz lazaro Dlaczego tak akurat? skłanialem sie szczerze mowiac ku Maestro no ale prosze jakieś argumenty dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dianka Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 czy polecacie w ogóle jakąś meride? http://www.rowerymerida.pl/kategoria176/cross-700c-rowery-turystyczne-merida.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) skłanialem sie szczerze mowiac ku Maestro no ale prosze jakieś argumenty dlaczego. Raz, że jest tańszy a dwa, ma klasę wyżej korbę, reszta szpeju to samo Edytowane 17 Maja 2015 przez rodszyld69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) czy polecacie w ogóle jakąś meride? No pewnie - zwłaszcza takie co dają radę w Dolinie Chochołowskiej i okolicach :) .... tyle że podobno około 1000 pln ci brakuje ... Edytowane 17 Maja 2015 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewczynabohuna Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 pomożecie w wyborze? kompletnie nie wiem co kupic, a zostałam bez roweru. Dotąd jeździłam na nieprodukowanym już Kellys Axis yellow 2011 , jednak zmuszona jestem z pewnych powodów do kupna nowego roweru. Mam wytypowane 2 rowery:KELLYS CLEA 20 DARK LIME 2014 oraz KELLYS CLEA 30 SUNRISE 2014, ale zupełnie nie wiem, czym się kierować, by zakupić odpowiedni rower. Dodam, że robię rowerowo około 150-200 km tygodniowo i jeżdże głownie po ulicach, rzadziej po lasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W tej kwocie http://allegro.pl/2015-queen-of-the-road-lazaro-integral-alivio-i5341896573.html?source=mlt jest "simply the best" oba kellysy są z wolnobiegiem 3x7, tu masz najświeższe alivio 3x9.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Howard1991 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Dokładnie. Bierz to co Ci napisał Pablo ja kupiłem go swojej dziewczynie i jest przezadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostrzak Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witam, również szukam Crossa do 1800. Mam na oku takie oto 2 Kellys'y: http://www.kellysbike.com/PL/duel/41304/41298#.VVfM1v7Vyg0 . Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć skąd różnica w cenie 200 zł i czy warto dołożyć do 50tki ? Rowery mają prawie identyczny osprzęt, więc za same manetki taka dopłata? Jeśli polecacie jakiś inny lepszy model z tej półki to proszę o informacje, ale prawdopodobnie wybiorę któryś z tych 2, bo moge je przetestować, a z internetu to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Rowery mają prawie identyczny osprzęt, więc za same manetki taka dopłata? manetki, korba, przerzutka tylna, mostek , sztyca , kierownica. Czy warto dopłacać, według mnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordBrt Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Dzieki za odpowiedz. Chyba zdecyduje sie na tego Lazaro, powiedzcie jeszcze jedno czy zakup przez internet jest bezpieczny, nie mam niestrty blisko mnie mozliwosci zakupu osobistego, poleci ktos pewny sklep z tym modelem na allegro? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Howard1991 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Bezpieczny. Ja dziewczynie zamówiłem go właśnie na allegro. Napisałem tylko aby dobrze wyregulowali przerzutka. Rowerek perfekcyjnie zapakowany. Zamówiony we wtorek, w czwartek juz był. Moja dziewczyna ma 164cm wzrostu wybrałem 17 rame.Nie zastanawiaj się nawet tu masz link http://allegro.pl/2015-queen-of-the-road-lazaro-integral-alivio-i5341896573.html Edytowane 18 Maja 2015 przez Howard1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Nie ma się czego bać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordBrt Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Dzięki wszystkim za pomoc, zakupiłem właśnie go w kolorze czarny mat i czekam na przesyłkę. Proszę mi powiedzieć, czy jest możliwosć zakupienia i zamontowania bocznych rogów do tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Rzadko kiedy się nie da - najwyżej trzeba przesunąć graty na kierownicy bliżej środka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostrzak Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Ok, to jeszcze spytam czy jakby ten Kellys Cliff 30 kosztował tyle ile Lazaro Integral V3 to polecilibyscie Kellysa czy Lazaro? Który ma lepszy amortyzator i ogólnie czy bylaby jakas zauwazalna roznica w jezdzie czy raczej podobne rowery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 czy bylaby jakas zauwazalna roznica w jezdzie czy raczej podobne rowery? Krótko i brutalnie: Lazaro tego Kellysa po prostu miażdży, inna półka w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Warto dołożyć do klifa 50... trochę ponegocjować ze sprzedawcą ;-) Co do miażdżenia... to lekka przesada. Różnica w osprzęcie jest, ale rama w lazaro jest długa jak pociąg, geometria spierniczona, ale przewracać się nie będziesz. Jak lubisz wyciągniętą pozycję jak na rowerze XC to Lazaro jest dla ciebie. Ja zawszę radzę wybrać lepszą ramę, kosztem osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 rama w lazaro jest długa jak pociąg (...) Ja zawszę radzę wybrać lepszą ramę, kosztem osprzętuPrecyzując: długa jak w rowerach MTB. Owszem, w crossie mogłaby być krótsza, ale żeby od razu pisać, że Kellys ma lepsza ramę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Encor Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Cześć, Przymierzam się do zakupu 2 rowerów crossowych - dla siebie i żony. Łączny budżet to 2500 - 2800 zł (ale jak się da to mniej). Przejrzałem forum w miarę starannie i wygląda na to, że wszyscy polecają Lazaro Integral, więc mój wybór w zasadzie został dokonany. Dla siebie wybrałem Integral V3 - rower ma mi służyć do codziennego dojazdu do pracy i okazyjnych wycieczek rodzinnych (czasem po lesie). Dla żony pomyslałem o Integralu V2 - ona nie będzie z niego korzystała na co dzień bo do pracy dojeżdża samochodem, więc dla niej pozostają wycieczki rodzinne. I prawie już zrobiłem zakupy, ale wpadł mi w oko na Allegro taki rower: http://allegro.pl/rower-cross-scud-atlantic-28-alivio-amortyzator-i5304106643.html Widzę drobne różnice w oznaczeniach modeli poszczególnych podzespołów i nie wiem, które lepsze... I teraz mam 3 pytania: 1) czy dla siebie pozostać przy Integralu V3, czy też ten Atlantic byłby lepszy? 2) czy dla żony brac Integrala V2 czy da się tu jeszcze sensownie coś oszczędzić, nie spadając oczywiście do poziomu makrokesza? mam wątpliwości czy nawet ten V2 nie jest dla niej na wyrost, ale z drugiej strony boję się brać czegoś na Tourneyu 3) do tej pory jeździłem na sztywnym widelcu i zastanawiam się czy w ogóle pójście w amortyzowany ma sens - ale nie wiem czy są w ogóle jakieś crossy bez amorków, które warto brać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Howard1991 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Śmiało bierz te lazaro i się nawet nie zastanawiaj. Jest to polski rower. Masz na terenie kraju sporo serwisów a do tego scuda żadnego. Dużo osób jeździ lazaro i go poleca, a o scudzie nikt nie mówi. Ja swojej lasce też kupiłem lazaro tylko ze v3 bo ma lepsze przerzutki od v2 i jest bardzo zadowolona. Nie szukaj już aż tak bardzo oszczędności bo tanie mieso to psy jedzą i potem będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Dużo osób jeździ lazaro i go poleca, a o scudzie nikt nie mówi Scud, to klon Lazaro. Pochodzi od tego samego producenta Widzę drobne różnice w oznaczeniach modeli poszczególnych podzespołów i nie wiem, które lepsze... Ten Scud to mniej więcej poziom zeszłorocznego Lazaro v3. Możesz spokojnie brać, o ile nie przeszkadzają Ci różnice (najważniejsze to: napęd 3x8 o troszkę twardszych przełożeniach zamiast 3x9 i mechaniczna blokada skoku zamiast hydraulicznej). Mimo wszystko polecałbym zakup 2x v3 z 2015 r., ale jeśli potrzebujecie rowerów do okazjonalnej jazdy, to i v2 wystarczy. Ale niżej nie schodź, bo v2 to już naprawdę minimum przyzwoitości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cree Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Czy ten lazaro http://allegro.pl/2015-queen-of-the-road-lazaro-integral-alivio-i5341896573.html?source=mlt dla dziewczyny 158 cm nie bedzie za wielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi