heross Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Co byście wybrali..tego amulet czy evado 5.0 2015r? Amulet 1600 evado 2200.. mam mega problem czy jest sens dopłacać jak tańszy ma nawet lepszy osprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Co byście wybrali..tego amulet czy evado 5.0 2015r? Amulet 1600 evado 2200.. Atutem Amuleta jest tańsza cena, osprzęt można by powiedzieć jest na podobnym poziomie. amulet ma manetki Deore 3x9 a Kross nowe Alivio 3x9 tutaj dałbym znak równości. Amortyzator NEX u obydwóch. Tylna przerzutka SLX kontra Deore plus dla Amuleta. Korba XCR v Acera dałbym znak równości. Hamulce Tektro HDC 300 v Shimano BR-M396 tutaj plus według mnie dla Krossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Szukam o tym amulecie w necie i niema Zaduzo info...opinie wcale. ..tyle że to jest model z 2013r. Czy to nie jest tak ze swiezsze alivio i deore w evado będzie lepszy niz osprzęt starszy w tym amulet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Czy to nie jest tak ze swiezsze alivio i deore w evado będzie lepszy niz osprzęt starszy w tym amulet? nowe alivio jest na poziomie starszej Deorki, więc kultura pracy będzie na podobnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 roszyld69 a ty co byś wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Gdybym miał wybierać pomiędzy Evado a Amuletem to wybrałby tego drugiego :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Alivio zawsze będzie alivio... i nie jest na poziomie deore... liczba biegów o niczym nie świadczy. Poziom i jakość wykonania Deore nawet tego z przed 5 lat jest lepsze od Alivio 2015. Jak masz szanse na Deore z 2013 i alivio z 2015 to zdecydowanie starsze Deore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Czyli wszystko wskazuje na amulet. .tylko ze szkoda ze nie da się obejrzeć tego na żywo. Cały czas się waham.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepus Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Też się waham czy nie kupić tego AMULET. Jutro jeszcze mają przedzwonić do mnie z sklepu rowerowego bo dzisiaj u nich byłem kiedy będą mieli dostawę bo mieli tylko 19 cali a ja potrzebuję 17. Proponowali Meride CROSSWAY 20-V za 1600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Ja po ciężkich przemyśleniach dziś zakupiłem amuleta..mam nadzieje ze się nie zawiodę. Wstawię fotki jak dojdzie bo nigdzie niema takich realistycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Wstawię fotki jak dojdzie bo nigdzie niema takich realistycznych. Opisz również swoje wrażenia dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepus Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 O to jak dojdzie to wstaw zdjęcia. Ciekawi mnie czy szło by do tego AMULETA z ramą 17'' wstawić błotniki pełne. Jak kupię rower będę chciał nim też dojeżdżać co pracy a do tego przydały by się błotniki i bagażnik a z tych zdjęć co są na stronie nie widać mocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 na zdjęciu nie widać, ale raczej w 99 % powinno być.... jak nie ma to na upartego i tak dasz radę zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeanKo Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 W związku z rozmową powyżej zacząłem szukać jakiegoś Amuleta dla siebie i w crossowkach nic nie znalazłem ale w mtb jest http://www.mall.pl/rowery-mtb/amulet-flash-29?param1=19 I teraz się zastanawiam evado 4.0-5.0 czy może te mtb, jeśli chodzi o podzespoły, który wypada lepiej? Jak ten mtb to może więcej zacznę jeździć w terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 I teraz się zastanawiam evado 4.0-5.0 czy może te mtb Jak ten mtb to może więcej zacznę jeździć w terenie Jak się zastanawiasz Kross czy mtb to praktycznie nie masz dokładnie pojęcia gdzie będziesz jeździł. Jak nie miałeś parcia na jazdę w cięższym terenie, to kupno roweru mtb nic tutaj raczej nie zmieni. który wypada lepiej? I teraz się zastanawiam evado 4.0-5.0 Evado 5.0 jest lepiej wyposażone. Ten Amulet Flash nawet jest dobrze wyposażony, oczywiście jeżeli to co piszą w specyfikacji jest prawdą. Porównywanie tego mtb według osprzetu do crossa nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) I jak z tym amuletem? https://www.mall.pl/rowery-trekkingowe/amulet-route-500?v=647921001 Gdzies wyzej czytalem, ze ktos kupil. Bardzo prosze o podzielenie sie z nami wrazeniami . Warto go kupic za taka cene? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez PiotrM5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Kupiłem. Jeszcze niemialem okazji testować gdyż dopiero rusze jak się ociepli. Oglądałem i testowalem evado 5.0 2015r bo to był mój faworyt .ale Śmiało mogę powiedzieć że amulet niczym mu nie ustępuje super wygląd i wykonanie bardzo solidne dobry osprzęt i przede wszystkim dużo zostaje w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A wszystko sie zgadza z opisem i ze zdjeciami? ktory dokladnie route 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Tak dokładnie wszystko się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 ten dokladnie: https://www.mall.pl/rowery-trekkingowe/amulet-route-500?v=647921001 ? A jak sie ma ten Bulls: http://allegro.pl/wyprzedaz-z-2900-zl-na-1800-zl-nowy-bulls-17-i5013211404.html do tego Amuleta: https://www.mall.pl/rowery-trekkingowe/amulet-route-500?v=647921001 który polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) i co z tym AMULET Route 500 ? Warto? A jak sie ma ten Bulls: http://allegro.pl/wy...5013211404.html do tego Amuleta: https://www.mall.pl/...500?v=647921001 który polecacie? Edytowane 26 Stycznia 2015 przez PiotrM5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixxar Napisano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 A może ktoś się orientuje, kto w PL realizuje naprawy gwarancyjne rowerów Amulet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHEVIT Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Kupiłem. Jeszcze niemialem okazji testować gdyż dopiero rusze jak się ociepli. Oglądałem i testowalem evado 5.0 2015r bo to był mój faworyt .ale Śmiało mogę powiedzieć że amulet niczym mu nie ustępuje super wygląd i wykonanie bardzo solidne dobry osprzęt i przede wszystkim dużo zostaje w kieszeni. Przylaczam sie do pytania o rower Amulet route 500.Panienka jestes czy moze na syberii mieszkasz?Nie zauwazylem bysmy mieli obecnie minusowe temperatury i snieg.W lato bedzie ci za goraco.Taki z ciebie heros,ze......... Napisalem do mall.pl maila odnosnie zasad gwarancji na terenie Polski i mi jeszcze nie odpisali. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez PHEVIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Napisz chociaz jak własnie wyglada gwaracja, czy opis zgadza sie z tym co do Ciebie dotarło itp. Prosimy bardzo. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez PiotrM5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heross Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Niektórzy mają ine zajęcia,treningi,prace niż jazda teraz rowerem.nie mam na to czasu Wiendz Więc nie wiesz to nie cwaniakuj. Rower jak rower mała przejażdżkę zrobiłem i wszystko ok.rower tylko będzie mi potrzebny do pracy 20km za jedną droga chce to potraktować jak areoby Planuje jeździć jak się ociepli gdyż mieszkam na wypizdziejewie i jeszcze na głowę nie dostałem żeby już dralowac na nocki rowerem. Kupiłem teraz bo okazja dobra cena. Rower zgodny z opisem. Powtarzam jeśli ktoś widział evado 5.o 2015r to jak najbardziej jakość wykonania na tym samym poziomie.Wiendz Więc jeśli ktoś się zastanawia to niema nad czym bo za te kasę nic lepszego nie znajdziecie. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Puklus Dwa błędy w jednym wyrazie, nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi