PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 No właśnie. Niestety widzę, że mało jest już rowerów w dobrej cenie. A na wiosnę pewnie ceny wzrosną o minimum 20%. Będę coś szukał. Może coś używanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 W tym budżecie zapewne kupisz sensowną używkę, ale w takim przypadku wskazane jest aby osobiście zrobić przegląd roweru. Więc trzeba się mniej więcej znać na tym bo zazwyczaj rower używany nie ma gwarancji. Przed decyzją o zakupie używki polecam jednak aby najpierw postarać się o zakup nowego roweru z dobrym rabatem. Jak pisałem wcześniej niektórzy potrafią "wywalczyć" nawet 25% upustu ale to trzeba rozmawiać ze sprzedawcą albo pisać maile i dzwonić ws. rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Tak właśnie zrobię. Będę walczył o dobrą cenę. Tylko żeby było o co walczyć. Rometów nie ma za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorweskiZomowiec Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Witam Juz taka pora roku, gdzie cena rowerów dość spada. Postanowiłem kupic ten rower, bo moj stary górał powinien dawno powinien być na złomie. Przeznaczyć chce na crossowy rower 1500+/-. Wahałem się nad kupnem Kross Evado 3.0, ale czytam, że od wersji 4.0 zaczynają się robić to sensowne rowery. Czy ten rower byłby odpowiedni? http://allegro.pl/nastepca-king-of-the-road-lazaro-senatore-v3-cross-i4747368789.html Szukam roweru na tereny miejskie, oraz na obite ścieżki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Na miasto i drogo szutrowe Lazaro w zupełności wystarczy, ale musisz przed zakupem wziąć pod uwagę że ma dość długą ramę.Tu masz geo tego crossa http://www.forumrowerowe.org/topic/171630-ramy-rozmiary-ram-i-geometria-roznych-producentow-i-modeli-rowerow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorweskiZomowiec Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedz! Jeżeli Lazaro wystarczy, to go biorę. Co do wielkości ramy dla mnie, to nie jestem pewien jaką właśnie brać... Możesz poradzić jaka wielkość wybrać? wzrost 182, długość nóg 84, waga 63-64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Zdecydowanie 19" przekrok ramy wynosi 82 cm, więc masz 2 cm luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 a Kross Evado 5.0 model 2014? co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Jeśli jest w dobrej cenie to zdecydowanie warto go kupić. Pytaj sie sprzedawcę ile rabatu możesz na niego dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 A Caledon, ale DB? Nie zauważyłem go. Myślę, że tu rabat da się wywalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Raczej Caledona już nie uświadczysz, chyba że trafiłeś na jakieś ostatnie sztuki. Ja bym próbował z Evado 5.0 może byś dostał dobry upust lub z 4.0 tez dobry rower. Bądź z tym Orkanem http://rower-sport.pl/pl_PL/p/ROMET-ORKAN-5.0-M-2014-/2165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 A jakbym uświadczył i to taniej, to brać pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Jak trafisz taniej to warto a jeśli w cenie 1999 zł to Orkan zdecydowanie przebija tego Northeca. Jeszcze jest kwestia ile taniej, proponuję też spytac sie o rabat na Rometa wtedy będziesz miał moźliwość porównania który lepiej się opłaca. Może byc tak że na Orkana dostaniesz dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Ok, jutro się przekonam. Dziękuję. Zadziwiające jest to, że rowerów jest bardzo dużo, a jak szukamy coś konkretnego, to mamy do wyboru 2-3... Edytowane 2 Listopada 2014 przez PiotrM5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Po rozmowach: różnica między Orkanem 5.0 a Caledonem DB 300-350 zł. Romet oczywiście droższy. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Ja zdecydowanie wybrałbym Orkana, napęd 3x9, korba ze sztywną osią, klasę wyżej manetki, tylna przerzutka deore, lepsza kaseta. Za to wszystko warto doplacić 3-3,5 stówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 No tak. Budżet dużo przekroczony . Pierwotnie miałem wydać 1500 zł za rower na jeden sezon, ale myślę, że ten Orkan może być planowany na dłużej, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Na pewno Orkan będzie dość długo rowerem w miarę nowoczesnym. Jest dobrze wyposażony więc o modernizacji nie musisz przy nim myśleć, tylko cieszyć się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duron23 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Chce kupic nowy rower crossowy mam na uwadze 2 modele ktory mam wybrac.Co sadzicie o Sabotage najbardziej mi sie podoba czy lepiej wybrac Kands maestro.Prosze o fachowo wypowiedz. http://www.sabotage-bikes.de/Fahrrad/Cross-40/55842 http://allegro.pl/super-szybki-cross-kands-maestro-28-alivio-2014-i4725227988.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 I bardzo dobrze że Ci się podoba bo osprzetowo jest lepszy. Napęd 3x9, hydrauliczne hamulce, klase wyżej tylna przerzutka. Z resztą nie mogę porównać bo link do tego Kandsa nie działa - alledrogo ma przerwę. Ale i tak zdecydowanie ten Sabotage jest lepszy od maestro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Za cenę sabotage kupiłbyś 3 kandsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Może dostał ba Sabotage cenę podobną do Kandsa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duron23 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Panowie tego sabotage moge miec w cenie kandsa nieznam tych firm.sugeruje sie wygladem i osprzetem.jeszcze podoba mi sie romet orkan 3.0 co o nim myslicie.jezdze glownie sciezki rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Sabotage jest zdecydowanie lepiej wyposażony, od Orkana. Ten rower w cenie Kandsa to okazja oczywiście jesli jest nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Panowie tego sabotage moge miec w cenie kandsa nieznam tych firm.sugeruje sie wygladem i osprzetem.jeszcze podoba mi sie romet orkan 3.0 co o nim myslicie.jezdze glownie sciezki rowerowe. Ja też jestem zainteresowany w tej cenie . Jest szansa załatwić druga sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi