rodszyld69 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Już po negocjacji ceny czy przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Przed negocjacją, ale chyba już wiele nie da się zbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ale spróbować powalczyć o upust cenowy zawsze warto. Jak nie będą skłonni do obniżki mozesz powalczyc o jakieś gratisy np: pompka, błotniki, sakwa podsiodłowa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Ale generalnie cena obu rowerów za to jaki maja osprzęt jest ok? Ciekawe jak ramy, może tu są jakieś różnice, o których trudno mówić z samych zdjęć. Która rama wydaje się porządniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Co do ram to według opinii roweru Transroweru czyli kandsy, maestro, spartacusy itp nie maja najlepszego malowania a ich ramy są dość długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 O to ważna informacja. Malowanie można przeżyć, ale długa rama może być średnio wygodna. A znasz jakieś opinie o ramach Northteca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Na stronie producenta jest podana geometria co do malowania ciężko mi cokolwiek powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Northteca geometria jest, ale Spartacusa coś nie mogę znaleźć.??? A co polecasz, oprócz tych rowerów, w podobnej cenie lub trochę więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) Jest jeszcze ten Eurobike lub Romet Orkan droższy ale z hamulcami hydraulicznymi. Następnie ten Unibike http://www.dobrerowery.pl/unibike-crossfire-disc-m-2014? lub Kross Evado 4.0 http://www.dobrerowery.pl/kross-evado-4-0-2014? Edytowane 31 Października 2014 przez rodszyld69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 To są jednak wyraźnie droższe rowery. Zostaje mi Northtec, Spartacus i Eurobike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) Northtec Caledon czy Spartacus 4.0 Disc Który z tych rowerów polecacie i dlaczego? Budżet to do 1500 zł. Jazda głównie po mieście, trochę po polnych czy leśnych drogach. Ważne, żeby był szybki. lub Medano Vanity VT.3 (ciut więcej kosztuje, ale proszę o opinie) Mam do opchnięcia dwu-miesięczne Medano Wymienisz korbę na coś lepszego i jeszcze zostanie z budżetu Szybki.. jest szybki. Po polnych da radę. To co mi się w nim nie podoba to założona korba - straszna tandeta. Mam ~181cm i się jeździło na nim w pozycji pochylonej/wyciągniętej. Na pewno się go lżej prowadzi niż Cube Nature Pro. Po przesiadce czułem się jak bym z samochodu na czołg przeszedł Edytowane 31 Października 2014 przez sephiroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 A rozmiar ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) 20". Mostek chyba jest 110. Jeśli jesteś niższy zapomnij Edytowane 31 Października 2014 przez sephiroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 To dla mnie znacznie za duży. A przy okazji, dlaczego sprzedajesz? Jak Ci się jeździło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) Sprzedaję ponieważ kupiłem Nature Pro. Nature Pro sprzedaję bo idę w przełaj/szosę Trochę tak "sportowo" się jeździło. Poza korbą nie mam zastrzeżeń. Nadaje się do miasta. Szybki start ze świateł i lecisz dalej. Po krawężnikach nim nie poskaczesz. Vanity występuje jeszcze w ramie 18". Wygląda całkiem dobrze. Wstawiłem biały koszyk na bidon Ibera IB-BC5 i od razu +10 do lansu Edytowane 31 Października 2014 przez sephiroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Pytanie, czy można do końca wierzyć producentom co do wagi? Nie można. Każdy waży, jak mu pasuje. Giant dla odmiany stwierdził, że nie ma to sensu i przestał wagę podawać. Przeczytaj sobie wyjaśnienie na ich stronie, bo mądrze napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Właśnie też mi się tak wydaje. Nie wierzę w o tyle niższą wagę Spartacusa od Northteca, bo i z czego może to wynikać? Shiryu, a Ty jaki rower polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Jeśli bierzesz pod uwagę Medano (cena katalogowa 1800 zł), to Orkana 4.0 też powinieneś, bo choć cena katalogowa jest wysoka, to bardzo wielu osobom tu na forum udało się go wyrwać za ok 1600 zł. I byłby zdecydowanie najlepszą opcją. Z pozostałych... Zależy. Jeśli planujesz regularnie jeździć, to w końcu pewnie najdzie Cię ochota na modyfikacje. Wtedy najlepszą opcją jest Spartacus. Tarcze mechaniczne dużo łatwiej wymienić na hydrauliczne niż v-brake. Łatwiej też znaleźć amortyzator pod tarcze niż pod v-ki (seryjnie masz bardziej atrapę niż prawdziwy amor :/). Jeśli grzebać w rowerze nie zamierzasz, to Medano, potem Spartacus a Northtec na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Dziękuję. Raczej nic nie będę modyfikował. Ten rower ma być na następny sezon, potem chcę kupić coś znacznie lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sephiroot Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) rower ma być na następny sezon, potem chcę kupić coś znacznie lepszego Też tak myślałem. Teraz mam 2 na sprzedaż. Idź od razu w specjalizację: albo MTB albo szosa. Chyba że chcesz mieć jeszcze jakiś do gnębienia np. do roboty itd. Raczej nic nie będę modyfikował. Będziesz Edytowane 31 Października 2014 przez sephiroot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 (edytowane) Stare rowery wywożę na wioskę, tam się zawsze przydają. Nie, tego nie mam zamiaru modyfikować, bo będzie mi on potrzebny głównie do jazdy z dzieciakami po alejkach i parku. Ale też sporo krawężników, a czasami polna droga, stąd cross. A mnie ciągnie do szosy . Ok, przekonaliście mnie: budżet zwiększam do 1800 zł, czyli przy posezonowych zniżkach w zasięgu są rowery powyżej 2000 zł w cenach katalogowych. Najwyżej zostanie na dłużej jako rower na wycieczki . Edytowane 31 Października 2014 przez PiotrM5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 To już masz sensowny budżet, ja bym najpierw spróbował z Orkanem 5.0 może uda Ci się wynegocjować cenę mieszczącą się w Twoim budżecie. Możesz też spróbować też z Evado 4,0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrM5 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Dlaczego Evado 4? Dlaczego Romet? Na Evado 3.0 nawet wczoraj jeździłem. Fajny rowerek wizualnie, fajnie się tez jeździ. Rometa 5.0 nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Dlaczego Evado 4? Dlaczego Romet? Po prostu mają najlepszy stosunek jakości do ceny w tym przedziale cenowym. Przy czym Romet lepszy. Evado zaczyna się robić sensowne właśnie dopiero od modelu 4.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Dlaczego Evado 4? Dlaczego Romet? Jeżeli na te rowery aktualnie jest przecena to nie znajdziesz konkurenta dla nich. Około miesiąca temu na jednej z aukcji allegro można było kupić Orkana 5.0 poniżej 2 tys. Rowery te rozeszły się jak "ciepłe bułeczki", zostały tylko Romety z damskimi ramami. Sporo kupujących specjalnie czeka na koniec sezonu aby kupić jak najlepiej wyposażony rower w jak najniższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi