prozbicki Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 hmm a dla zupelnie poczatkujacego kross level b1? bo tak mysle czy z czasem nie bede jezdzil po odrobine trudniejszym terenie niz lesne drogi.. moge miec go w cenie 1400zl wiec tyle co kands maestro... ale co sadzicie jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Osprzętowo wygląda on znacznie gorzej niż Kands/Lazaro itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prozbicki Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 tylko czy kands da rade w cięższym terenie? jednak b1 to juz MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Czy ja wiem czy MTB. Po prostu rower z grubszymi oponami. Gdybyś włożył do Kandsa grubsze opony (np 1.9-2.0) tez można go wówczas nazwać MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkosz Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witajcie, mam dylemat, planuje rower za maksymalnie 1200 zł, rozumiem że na ten moment najrozsądniej będzie kupić ten model? http://allegro.pl/mocny-cross-2016-lazaro-integral-v2-men-2-x-acera-i6699297747.html Czy macie inne propozycje, jeżeli tak to jakie i dlaczego, dziękuje ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Tak, za 1200 na ten czas nie ma nic lepszego (chyba że używka Żeby był lepszy to musiałbyś dołożyć do tego: http://allegro.pl/rower-kands-maestro-28-alivio-blokada-skoku-wys24h-i6714192026.html To i tak dobra oferta za tego Kandsa bo inne oferty tego modelu na allegro to 1450zł Ale jeśli max 1200 to Lazaro i też powinieneś być zadowolony biorąc pod uwagę jego cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak1986 Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Panie i Panowie znalazłem kilka rowerów i chciałbym, abyście mi doradzili który z nich będzie odpowiedni dla mojej dziewczyny. Wybór padł na https://www.expertbike.pl/unibike-crossfire-lds-grafitowosrebrny-2016-p-1007.html ale myślałem jeszcze nad kilkoma innymi: http://www.markowerowery.pl/rower-creon-tampa-cross-2016-3572.html http://www.markowerowery.pl/rower-giant-liv-rove-4-2017-1534.html#/rozmiar_ramy-m http://www.markowerowery.pl/rower-kellys-clea-30-2016-1026.html http://www.markowerowery.pl/rower-unibike-flash-lds-2016-1297.html http://www.markowerowery.pl/rower-kellys-clea-50-2016-1027.html Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Czy w kwocie do 1500-1600 zl dobrym wyborem będzie rower Kands czy Kross Evado 2.0 ? Szukam crossa najlepiej 29 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Ten żart nie był śmieszny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jaki żart pytam poważnie. Facio w sklepie zachwalał właśnie te Evado ja się na rowerach nie znam zbyt dobrze dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 A czytałeś już tu COKOLWIEK na taki temat lub zbliżony ? ? ? Pora najwyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondzioR Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) witam, szybkie pytanko do bardziej doświadczonych użytkowników:ak na tle polecanych wyżej LAZARO INTEGRAL V2 i KANDS MAESTRO 28 wypada Kross Evade 5.0? wiem ze to inny przedział cenowy, ale chciałbym wiedzieć czy warto zainwestować w używanego krossa? Edytowane 3 Marca 2017 przez KondzioR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju911 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Od Lazaro V2 sporo lepszy, od Kandsa Maestro niewiele - osprzęt stoi na podobnym poziomie. Ale Kross ma hamulce hydrauliczne (jeśli ich w ogóle potrzebujesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marca 2017 Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) Witam, Ponownie zwracam się z prośbą o modele rowerów, którymi powinienem się interesować. Mam środki i trochę czasu na wybór roweru. Wzrost: 195cm Waga: 94kg Długość nóg: 95cm Szukam roweru uniwersalnego, który da radę na asfalcie i na szutrze. Często jeżdżę po polnych drogach z dołkami, a większość asfaltu, po którym się poruszam jest starej daty i posiada masę kamyków, które znacznie przyczyniają się do spadku prędkości. Generalnie, moje trasy wyglądają tak: -kilka kilometrów polnych dróg -jazda po idealnie gładkiej drodze -jazda po drodze Made in PRL -jazda po polnej drodze z cegłami, porozrzucanymi kamykami Mój numer 1 to Lazaro Integral, ale trochę czasu minęło i ciężej dostać ten rower niż kiedyś... W moim obecnym starym rowerze za 700zł bolą mnie kolana i gdy schodzę z niego po 30km to chodzę w dziwny sposób, tak jakby kolana i jego okolice za mocno pracowały, dlatego rzuciłem ten rower w kąt, bo czułem, że robię sobie krzywdę. Cena do 1500zł oraz prosiłbym o gadżety, które warto dokupić do swojego pierwszego droższego roweru. Nie mam w swojej okolicy żadnego typowego sklepu z rowerami, niestety wszystko już zamknięte... dlatego będę musiał wybrać się do Decathlonu i przymierzyć jakąś ramę. Edytowane 11 Marca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_dkl Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Hej Też prosiłem o doradzanie roweru i Integral daje radę w tej kategorii cenowej (wśród nowych sprzętów oczywiście). Rower bez trudu dostaniesz lazaro-bike.pl. Na dniach ma przyjść partia oznaczona jako 2017 - różniąca się jedynie grafikami. Polecono mi, abym dzwonił w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkosz Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Cześć Eis, Zatem tak, od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Lazaro V2 Integral. Co Ci mogę doradzić na początek to to, byś idealnie się pomierzył i dobrał odpowiedni rozmiar ramy, ale z twoim wzrostem 21 cali pewnie będzie dobrym wyborem. Ja mam jakieś 192 cm, i gdy pierwszy raz siadłem na Integrala po przesiadce ze śmiesznie małego górala wydawało mi się, że siedzę jak na harleyu Nie siedziałem na innych rowerach, ale rama wraz z mostkiem jest długa, jeżeli będziesz chciał mogę Ci zmierzyć długość mostka (ale zdaje mi się, że jest 140mm), możesz ewentualnie przybliżyć siodełko na maksa, ale wtedy zaburzasz optymalną sylwetkę (tak mi się zdaję). Ja będę planował wymianę mostka na krótszy o 2-3cm, wtedy mam idealną sylwetkę, bo w tym momencie ręce mam zbyt wyprostowane co sprzyja drętwieniu i bólem przy większych wertepach a lubię wjechać i przejechać kawałek laskiem Jeżeli będziesz miał jakieś pytania, czy bym Ci pomierzył dokładnie i podał interesujące ciebie wymiary to pisz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Dzięki za informacje. Może w sobotę udam się na przymiarki. Byle jaki rower na ramie 21" i kołach 28 wystarczy do sprawdzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkosz Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Wydaje mi się, że może to być za mało, ale na twój wzrost 21' będzie na pewno ok, chyba, że masz śmiesznie krótkie nogi Ramy od różnych producentów różnią się miedzy sobą chociaż mają te same cale, to wymiary inne. Co nie szkodzi na przeszkodzie pomierzyć rower na który się będziesz przysiadał by mniej więcej mieć odczucie jak to będzie w Lazaro. Polecam przelecieć po internecie i poczytać jaki rozmiar wybrali inni i przy jakim wzroście, większość od 190+ w górę raczej wybrała 21, niema się raczej nad czym zastanawiać jak nie chcesz jeździć z podkulonymi nogami. Ale jeżeli się mylę w tym co piszę to niech inni mnie poprawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkOsiK89 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Panowie ogólnie zastanawiam się nad MTB i mam założony temat niżej ale co mnie zastanawia to kwestia tego, że będę jeździł głownie po mieście i bardzo rzadko po jakiś polnych drogach. Czy to dobry wybór żeby kupować sobie MTB? Podczas drogi do pracy mam 3 długie podjazdy;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeffs Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Witam, trochę zapoznałem się z tematem. Poszukuję roweru do jazdy głównie w mieście, ścieżki rowerowy, parki. Sporadycznie wyjazdy w teren, ew. utwardzone drogi leśne. Z tego co widzę to polecany jest przede wszystkim kands i lazaro na osprzęcie alivio. Czy różnią się one wytrzymałością ramy jeżeli chodzi o wagę. Póki co ważę ok. 120 kg, a rower ma pomóc mi zrzuć nadprogramowe kilogramy. Czy któryś z tych modeli będzie wyróżniający się w moim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkosz Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Skosik, MTB to rowery na trudniejsze tereny, właśnie leśne. Do jazdy na co dzień wybrałbym Crossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkOsiK89 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 rozumiem ale właśnie chodzi o to jakiego do 1800 zł czytałem czytałem i dalej mam miszmasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Wydaje mi się, że może to być za mało, ale na twój wzrost 21' będzie na pewno ok, chyba, że masz śmiesznie krótkie nogi Ramy od różnych producentów różnią się miedzy sobą chociaż mają te same cale, to wymiary inne. Co nie szkodzi na przeszkodzie pomierzyć rower na który się będziesz przysiadał by mniej więcej mieć odczucie jak to będzie w Lazaro. Polecam przelecieć po internecie i poczytać jaki rozmiar wybrali inni i przy jakim wzroście, większość od 190+ w górę raczej wybrała 21, niema się raczej nad czym zastanawiać jak nie chcesz jeździć z podkulonymi nogami. Ale jeżeli się mylę w tym co piszę to niech inni mnie poprawią. Nogi właśnie mam o wiele dłuższe niż zwykle ma się przy moim wzroście. Którym modelem powinienem się interesować? Wolałbym jednak wydać około 1500zł, bo niedługo szykują mi się spore wydatki i to jest raczej ostatni z tych większych w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perkosz Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Jeżeli celujesz w Lazaro, to brałbym tego Inegrala v3 na Alivio, równe 1499zł. Ja też na ten sezon kupiłem taki rower (integral v2) by nie wydawać dużych pieniędzy, a złapałem bakcyla i ten sezon przejeżdżę spokojnie. Jak się nakręcę bardziej to za rok zaopatrzę się w coś mocniejszego, lepszego. Jestem z tych co nie lubią wydawać dużych pieniędzy by potem rower leżał w kącie. A za rok można sprzedać i dołożyć do lepszej maszynki. Ale to wiadomo, twój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkOsiK89 Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 no panowie ten integral v3 prezentuje się nieźle a jakieś alternatywy do 1800 pln ? http://allegro.pl/2016-lazaro-elitary-v3-hydraulika-blokada-alivio-i6749093066.html co powiecie o tym? Inegral V3 różni się od tego Elitary V3 manetkami i hamulcami warto dopłacić 350 zł za te tarcze i manetki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi