rsvk Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 @brt0555moze GHOST Square Cross Base AL W - 1999zł: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-damski-ghost-square-cross-base-al-w-pd35779/ W moim przypadku po zapoznaniu się opiniami na pepper oraz forum, wybór padł właśnie na ten model,. Jest to 1x10. Jutro kurier powinien go dostarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 @rsvk Patrzyłem właśnie na tego Ghosta ale rozmiar ramy jest za duży, tak to byłby super. Obecnie żona ma trekkinga 19 cali z "miejską" kierownicą i nie lubi tak jeździć, woli bardziej crossowe ułożenie, myślę też czy nie pokombinować z samą kierownicą. Na razie faworytem jest riverside ale jak widzę te bolączki w wątkach i wożenie do serwisu co parę miesięcy to wolę kupić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 ~40-50 zł i kierownicę wymienisz .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2023 @Pablo59 ale geometrii nie zmienię i ramy nie zmniejszę No i na samej kierownicy się nie skończy bo to Romet Gazela - ma taką kierownicę: nawet jak wymienię na inną to i tak pozostanie pozycja "siedząca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 16 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2023 12 godzin temu, brt0555 napisał: Obecnie żona ma trekkinga 19 cali z "miejską" kierownicą i nie lubi tak jeździć, woli bardziej crossowe ułożenie, myślę też czy nie pokombinować z samą kierownicą. ale geometrii nie zmienię i ramy nie zmniejszę To chcesz zmniejszać czy zwiększać ?? Dla mnie przynajmniej pozycja crossowa to ta bardziej aerodynamiczna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konari Napisano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2023 Cześć, duża różnica jest pomiędzy orkan 4 a 4 lite ? Opłaca się w tej cenie ? Mam 194 cm wzrostu i 104 kg wagi. Szukam roweru krosowego do 2 tyś. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-romet-orkan-4-m-lite-pd35835/?v_Id=201428&gclid=CjwKCAjwoqGnBhAcEiwAwK-OkQJTS9hsCeQRRSML__Rz9YTc38k5_0y_XvuTxLZvYtoxa6gvUCK69RoCi78QAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 (edytowane) czy w tym budżecie na sztywnym widelcu tylko mi się sensowne Lazaro Aero V3 wydaje. jazda rekreacyjna kręcone z 500km rocznie, max do 1000 ale mała szansa. W dobrej promocji dołożyłbym pewnie do Trek dual sport 2 gen 4 i zmienił amor na sztywny widelec ale nie wiem czy jest sens się tak bawić. sztywny widelec i opona 35-40 to główne wymogi których szukam. do 3k ewentualnie mogę zwiększyć budżet jeśli będzie to warte. strasznie ciężko o rower na sztywnym widelcu i szerszej oponie Edytowane 11 Września 2023 przez Cr453r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 (edytowane) do 3k zobacz coś z fitnesów Marin - Kentfield, Larkspur, Stinson, Presidio, Fairfax. Oczywiście najlepiej do "na sztywnym widelcu i szerszej oponie " pasuję Muirwoods, ale on jest drożej. Może jakaś promocją lub używka. Aero ma jeszcze bliżniaka Spartacus Road Pro. Edytowane 11 Września 2023 przez remover Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 11 Września 2023 Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Spartacus to bardziej szosa i opona max 32 a mi jednak zależy na większej. Mariny te nie miejskie też wydają się dobre osprzętowo do ceny ale jakoś do wyglądu tej ramy się przekonać nie mogę. Musiałbym na żywo gdzieś znaleźć do obejrzenia i przejechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 W dniu 25.08.2023 o 22:32, Konari napisał: Opłaca się w tej cenie ? Mam 194 cm wzrostu i 104 kg wagi. Szukam roweru krosowego do 2 tyś. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-romet-orkan-4-m-lite-pd35835/?v_Id=201428&gclid=CjwKCAjwoqGnBhAcEiwAwK-OkQJTS9hsCeQRRSML__Rz9YTc38k5_0y_XvuTxLZvYtoxa6gvUCK69RoCi78QAvD_BwE Ten z linku się opłaca tylko tam nie rozmiaru dla Ciebie. 20 godzin temu, Cr453r napisał: W dobrej promocji dołożyłbym pewnie do Trek dual sport 2 gen 4 i zmienił amor na sztywny widelec ale nie wiem czy jest sens się tak bawić. Jak są fundusze i umiejętności to oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xgrzehoox Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 W dniu 11.09.2023 o 14:14, Cr453r napisał: czy w tym budżecie na sztywnym widelcu Specialized Sirrus x2.0 - opona tam standardowo Pathfinder Sport, 700x42mm całkiem fajna. Pytanie czy go dostaniesz w swoim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cr453r Napisano 12 Września 2023 Udostępnij Napisano 12 Września 2023 Też interesującą propozycja ale naped 1x8 podejrzewam że by mnie zabił przy podjazdach a między sirrus 1 a lazaro, lazaro mi chyba bardziej pasuje osprzętowo i wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter766 Napisano 17 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2023 czesc! 😊 patrzac na twoje opcje, mysle, ze Kross Evado 2.0 jest spoko. ma dobry stosunek jakosci do ceny. Unibike Flash Gts tez jest fajny, ale troche moze byc drozszy. Romet Orkan 2.0 to tez opcja, choc nieco mniej popularna. Merida 40v to solidny wybor, ale moze byc ciut drozszy. ogolnie, polecam Kross Evado 2.0, jesli chcesz cos w dobrym budzecie. Evado 2.0 to fajna opcja, bo ma lekki i wytrzymały aluminiowy ram, co ułatwia jazdę. Unibike Flash Gts też ma stylowy design, ale zastanów się, czy zależy ci na wyglądzie czy funkcjonalności. Romet Orkan 2.0 może być dobrym wyborem dla tych, którzy szukają czegoś mniej popularnego, ale równie solidnego. Merida 40v, choć może być nieco droższa, ma reputację solidnych rowerów, z których warto korzystać. Sprawdź także opinie innych osób, żeby dowiedzieć się, jakie są ich doświadczenia z danymi modelami. Ostateczny wybór zależy od twoich osobistych preferencji i tego, jak planujesz używać roweru. Rower to fajny środek transportu i aktywności fizycznej, więc miej fun z zakupem! 🚵♂️🛒powodzenia z zakupem! 🚴♂️✨ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LastThought Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Witam szukam roweru crossowego do max 1600zł. Mężczyzna wzrost 172 cm waga 55 kg. Jest jakiś godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 A 205 stron tego wątku było niewystarczające czy nie chciało się czytać i liczysz, że ktoś Ci poda odpowiedź na tacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LastThought Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 W takim razie zamknijmy temat bo 205 stron jest, po co go trzymać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Drugi wpis na forum i już wątki chcesz zamykać, super zaczynasz. I oczywiście nadal nie przeczytałeś choć z pięciu ostatnich stron, żeby mieć jakiś wstępny pogląd na rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LastThought Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Ja tylko podążałem twoją logiką. Przeczytalem, ale skoro jesteś doświadczony to chyba powinieneś wiedzieć, że w ciągu paru miesięcy czy lat rzeczy się mogą pozmieniać. Nigdzie nie miałem jasno napisane jaki jest najlepszy pode mnie, także się zapytałem, inaczej chyba bym tego nie robił? A skoro już mam mieć jakiś wstępny pogląd na rynek to znalazłem taki już wcześniej - https://allegro.pl/oferta/lazaro-elitary-tx-shimano-mocny-cross-tarcze-28-13790162805 - ale chce też uzyskać zdanie od kogoś innego. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez LastThought Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2023 Prawda jest taka, że nikt Ci nie poleci roweru w tym budżecie bo rowery te zawsze będą poskładane z tanich i często przypadkowych komponentów. Ramy będą ciężkie, amortyzatory to atrapy, itp., itd. Tak jak ten linkowany przez Ciebie Lazaro - ciężki, stalowy, niedziałający amortyzator, już lepiej mieć sztywny widelec, kiepsko hamujące mechaniczne tarczówki gdzie najtańsze hydrauliczne kosztują w detalu około 200 zł, już lepiej mieć v-brake. Oczywiście jeździć tym się da, jak ukradną to nie taka szkoda (chociaż złodziej musiałby być naprawdę zdesperowany żeby coś takiego ukraść). Zależy też do czego potrzebujesz ten rower 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Już lepszy byłby ten: LAZARO AERO V1 FITNES GRAVEL 28 SOLIDNY MĘSKI - AERO V1 MĘSKI 17 CZARNY - 13371657339 - Allegro.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 O czymś takim co proponuje kolega @marvelo pisałem - sztywny widelec, hamulce v-brake lepsze niż mechaniczne tarcze, opony o szerokości 40-42 mm dla minimum amortyzacji. Jak możesz dołożyć 200 zł możesz znaleźć coś z hydraulicznymi hamulcami, np. coś w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/rower-cross-fitness-28-kands-pure-roz-m-czarny-14419634018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LastThought Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Dzięki za pomoc w takim razie, na stronie lazaro znalazłem jeszcze o 50zł tańszy ten Aero v1. Prawdopodobnie zdecyduje się na ten, ale jeżeli warto dołożyć około te 250zł do tego co ty zaproponowałeś to jeszcze się nad tym zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Kwestia indywidualna, a raczej Twojego, że tak to określę "snobstwa" - do sprawnego przemieszczania się ten Lazaro wystarczy ale jak chcesz robić większe wrażenie na dzielni to hydrauliczne tarczówki wskazane 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomundo Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Również rozważam tańszy rower crossowy. Głównie wycieczki po DDR-ach/ ścieżki leśne utwardzone. Trasy w granicach 50-75km raz w tygodniu. Chciałbym by rower był tani w ewentualnych naprawach. Rozważam: lazaro aero V3 GHOST Square Cross Base AL Kands Pure Rozumiem, że to wybór między kompromisami, ale czy np. warto brać GHOST-a z amortyzatorem czy w tej cenie raczej kierować się w stronę sztywniaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2023 Tak jak pisałem wcześniej, tanie sprężynowe amortyzatory nie działają poprawnie, są atrapami amortyzatorów i niepotrzebnie zawyżają ciężar roweru bo są ciężkie. Jak już chce się mieć amortyzator to tylko powietrzny, a ten dają di trochę droższych rowerów, tak ze 3 razy droższych. Już lepiej mieć sztywny widelec, najlepiej karbonowy lub stalowy. W tym Ghost-cie jest też napęd 1x10, fakt jest prostszy w obsłudze i serwisie od 2x czy 3x ale też mniej uniwersalny bo będzie miał ogromne "dziury" między biegami. Napęd 3x, który jest w Lazaro i Kandsie będzie bardziej uniwersalny, z szerszym zakresem, i chociaż większość posiadaczy jeździ na codzień tylko na środkowym blacie to mają jakby co w zapasie ten duży blat, żeby pojechać szybciej czy dokręcić z górki i mały blat jak pod tą górkę trzeba wjechać. Niemniej jednak napędy 1x mają swoich gorących zwolenników. Napęd 3x w Lazaro i Kandsie jest naprawdę bardzo tani w naprawie czy nawet wymianie. Hamulce oczywiście lepsze są tarczowe bo hamują w każdych warunkach a szczękowe tracą siłę hamowania w deszczu i zapychają się w błocie. Tak więc wybrałbym Kandsa lub coś w tym stylu: sztywny widelec, hydrauliczne hamulce, napęd raczej 2x lub 3x, jeśli 1x to musisz być świadomym jego ograniczeń i wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi