remover Napisano 6 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 A co tam się martwić z taczowkami? Sila hamowania tanich tarczowek z riverside będzie podobna do tanich vbrake z rometa. Ale za to w riverside będziesz miał latwe przejście na hydraulikę jezeli zajdzie taka potrzeba. PS Decatlonowska marka to jest rebrandowany Microshift. Niszowy producent, ale w decatlonowskich roweruch działa bez narzekań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 59 minut temu, Sziqu napisał: jakieś opinie co do Rometa Orkan 2d Tylko zwróć uwagę czy jest na kasecie, bo coś różne wersje krążą w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziqu Napisano 6 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 54 minuty temu, remover napisał: A co tam się martwić z taczowkami? Sila hamowania tanich tarczowek z riverside będzie podobna do tanich vbrake z rometa. Ale za to w riverside będziesz miał latwe przejście na hydraulikę jezeli zajdzie taka potrzeba. PS Decatlonowska marka to jest rebrandowany Microshift. Niszowy producent, ale w decatlonowskich roweruch działa bez narzekań. mam złe doświadczenia z tanimi, marketowymi tarczówkami na linke, wiecznie coś trze, piszczy itd. uważam, że poczciwy v-brake >> tania tarczówka. Rower jest dla siostry, czyt. kupić i zapomnieć, więc jakieś up-grade'y raczej się nie pojawią, przynamniej dopóki nie popsuje się na amen. Niemniej - dzięki za opinie i cenne info o Microshifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Witam Wszystkich, potrzebuję porady w wyborze roweru. Cena +/- 2000zł. Wzrost 185cm, przekrok 85cm, waga 75kg. 85% jazdy po asfalcie, reszta to ubite drogi/ścieżki leśnie, drogi kamieniste, szutrowe. Rower do jazdy na co dzień, dwa razy w miesiącu w weekendy 80-100km. Głównie Beskid Niski, teren pagórkowaty. Rower z możliwością zamontowania bagażnika pod sakwy. Myślę o tym modelu: https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-x-force-v4-męski_pid=390 tylko nie wiem czy to dobry amortyzator i czy byłby koniecznie potrzebny? Jeśli macie jakieś inne propozycje to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 W rowerach za 2000 nie bywa dobrych amortyzatorów. Dobre czyli powietrzne zaczynaja się powyżej 4000. Ale generalnie ten xforce to dobry wybór w tym budżecie i mniej więcej odpowiada opisanemu zastosowaniu. Tylko nie wiem czy na mocno pagórkowaty teren trekingowy napęd nnie będzie za twardy. Może jakaś korba 44-34-24 a nawet 42-32-22 była by bardziej na miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 A rower ze sztywnym widelcem i ewentualnie wymiana korby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Na 85% asfaltu sztywny widelec - jak najbardziej. Masz Lazaro Aero V1/V3, Kands Speedfight, w decathlonie też Elops 500 dlugodystansowy, jeżeli chcesz mieć od razu ze wszystkim - oświetlenie, błotniki, bagażnik. Też z Deca ale z amorem wart uwagi Riverside 700 (masz tam od razu w sklepie możliwość zwiększenia napędu po przez mniejszą zębatkę korby). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Dziękuję za pomoc. A jeśli chodzi o ramę 19? 21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 A Lazaro Aero V3 i wymiana korby na 44-34-24 jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Aero v3 też jest ok. Jeden z nielicznych tanich fitnessów. Ale z wymianą korby bym się nie speszył, to była tylko sugestja, może dla ciebie jak jest z fabryki będzie ok. Jak masz dużo pary w nogach to będziesz jezdzil nonstop 48-11 i mówił że zbyt miękko jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Właśnie podobnie myślę, do tej pory dawałem radę na gorszym rowerze i osprzęcie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 5 godzin temu, alicante napisał: A Lazaro Aero V3 i wymiana korby na 44-34-24 jest sens? Jeszcze dość ciekawa propozycja z Deca - Elops Speed 900. Tylko ze ten ma rzeczywiście twardy napęd 44\11-32. No i w sklepie internetowym niedostępny, zostały pojedyncze sztuki w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 (edytowane) Zobaczę na niego, kusi mnie jednak Lazaro x-force 4 i aero V3. Prawie 2 kg różnicy, ale x-force jest na deore. x-force 19' na chwilę obecną nie ma. Zastanawiam się też rozmiarem ramy. Wzrost 185cm, przekrok 86cm, waga 75kg Edytowane 14 Lipca 2022 przez alicante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alicante Napisano 14 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Poczytam o tych rowerach z Decathlona. Nigdy się nimi nie interesowałem. Min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 15 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 13 godzin temu, alicante napisał: Zobaczę na niego, kusi mnie jednak Lazaro x-force 4 i aero V3. Prawie 2 kg różnicy, ale x-force jest na deore. x-force 19' na chwilę obecną nie ma. Zastanawiam się też rozmiarem ramy. Wzrost 185cm, przekrok 86cm, waga 75kg No pewnie jak sam widzisz na obrazkach przy przekroku 86 możesz mieć ramę 21. Wzrost też niby odpowiada. Ale ja bym też napisałem sprzedawce, może powie coś sensownego. Lub tu ktoś z forumowiczów ma Kands/Lazaro/Spartacus na tym modelu ramy i w tym rozmiarze i się podzieli wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dvorak Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) Witam. Przedział cenowy do 2000 złotych. Waga 105kg Wzrost 183cm. Przeznaczenie do jazdy głownie po mieście(70%) a reszta po lesie ale dosyć plaski teren(30%). Kupuje bo Chciałbym schudnąć. Budżet to jakoś 2000 złotych. Dziękuję za pomoc z góry. Edytowane 20 Lipca 2022 przez bogus Dodatkowe informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 20 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 Rama 19" - i czytaj ten wątek od końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oWiec Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat roweru Kands Canavarro? Mieści się w tym budżecie, ale czy jest wart tej ceny? Czy lepiej dołożyć do Lazaro x-force? Dzięki z góry i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 (edytowane) To jeszcze na składowisku pozostały extralong ramy poprzedniej generacji ?? Wygląda na zubożoną wersje kandsa crs 1200 ... Ogólna bieda za to z hydraulikami - ja jednak bym dokładał do x-force. Edytowane 22 Lipca 2022 przez Pablo59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nizoral Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Witam, w temacie rowerowym jestem świeżynka, chciałabym uzupełnić trening biegowy jazdą rowerem, dlatego proszę o polecenie roweru crossowego tak do 2000 zł, wzrost 168. Przeszukując strony polecają głównie rowery Kross, Romet lub Indiana. Który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1strzunio Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Są różne szkoły, jedni polecają Kross, Romet lub Indiana drugi obóz jest za Decatholnem i serią Riverside 500 / 700, która ma bardziej nowoczesne podejście do tematu (napęd 1x, tarczowe hamulce itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nizoral Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Czyli rozumiem zerknąć też w Decathlonie. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grado Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Cześć, Po dłuższych poszukiwaniach ... nowe na razie odpuściłem. Jak będzie trzeba to wydam te 3500 ale niechętnie Mam 185 wzrostu i w przekroku jakos 83-84, waga 100kg. Jeżdżę mało, głównie ścieżki w małym mieście i szutry wokół miasta, trochę ścieżek w lesie. Do tej pory myślałem że muszę mieć amortyzator, nawet taki tani, czyli wg większości niedziałający, i tu mnie kolega namawia na zakup poniższych Stevensów, a co Wy myślicie ? Prawie kupiłem https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-elitary-v3-męski_pid=420 ale ... ale ... ale ... Pewnie jakbym miał dostać podobny rocznik, podobny osprzęt z amorkiem, to pewnie i bym dopłacił. Opłaca się czy szukać innych ? 2019 rok: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-crossowy-trekking-stevens-7x-lite-tour-3x10-xt-tarcze-CID767-IDNr1Eu.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7 2017 rok: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-trekingowy-crossowy-stevens-7x-r-58-l-shimano-slx-deore-lx-3x10-CID767-IDQa2nN.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=4 Poproszę o opinie Pozdrawiam, grado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charlie1986 Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Kup sobie coś z unibika np flash GTS lub dołóż i weź vipera Polska firma z podwyższona dmc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Z opisu Stevensy wygląda ciekawie. Cenowo też. Tylko rozmiar 58 obu. Jeżeli to jest długość rury podsiodlowej, to jest 23 cali. To nie jest na 185 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi