charlie1986 Napisano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Dokładnie, wszystko co najtańsze byleby było i przypominało rower, przyjemności z pedałowania na tym nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picasso1995 Napisano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2022 Cześć, co na chwilę obecną polecacie w okolicach 1500 zł? Widzę, że na forum przewija się Riverside 500, ale trudno go dostać. Jest coś podobnego jakościowo w tym budżecie? Całkiem dobrze wygląda Vellberg Explorer 1.2 - myślicie, że warto się nim interesować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Vellberg dopiero od wersji 3.2 w górę wart jest zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 Rower na wolnobiegu nie może dobrze wyglądać. Za 1600 masz wlasciwie tylko Kands 1100 na kasecie. Lub od biedy Kands 900, tam 21 bieg, ale kaseta jednak z tylu. A co nie tak z riwersidrm 500? O ile widzę spokojnie jest do zamowienia w deca, poza rozmiarem xl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picasso1995 Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 No właśnie problem w tym, że mam 187 cm wzrostu i L może być za mały 😕 Czyli nie ma za dużo alternatyw w tym budżecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2022 Nie ma, a przynajmniej takich, które można polecić. L`ka w Riverside 500 jest niby do 189 cm. Przymierz się, a jak nie masz w pobliżu to zamów do domu, przymierz i zawsze możesz oddać bez straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pantax Napisano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Wracam z kolejnym pytaniem, czy jest znacząca różnica w jakości pomiędzy polecanym tutaj Riverside 500, a Romet Orkan 2m? Po obejrzeniu bardziej mi się podoba ten Orkan, ale jakoś nie widziałem, żeby był tutaj często polecany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Riverside jest brzydki jak cholera i ma fajny napęd 1x9, ale on jest 36:11-36 więc bardziej jest na plaskie. Orcan nieco ładniejszy i ma 3x8 z nieco szerszym zakresem przełożeń, co może się przydać w bardziej pagórkowatym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathad Napisano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 Witam serdecznie, poszukuję roweru crossowego niskobudżetowego z dużo ramą (wzrost powyżej 190cm) Póki co udało mi się znaleźć: Tabou flow 2.0 2021 (cena: 1850zł) https://www.tabou.pl/cross/flow-2-0-2021 Nie wiem co sądzić o tej firmie, nie spotkałem się z nią póki co, opinii w internecie nie mogę znaleźć. Bardzo dziękuję za wszelkie opinie, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charlie1986 Napisano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 Ile ważysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathad Napisano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 100kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Duuużo lepszą i droższą opcją dla Ciebie byłby https://www.unibike.pl/flashgts.html - mocna rama i koła, hydrauliczne hamulce, lepszy napęd. Pytanie czy dołożysz? Jest tańszy Prime, ale na stronie tylko do 21 cali. Co do firmy Tabou - podobnie jak Indiana i Northec. Dobry stosunek cena/osprzęt. Nie słyszałem o wpadkach. Edytowane 21 Czerwca 2022 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathad Napisano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 (edytowane) Dziękuję, oglądałem ten model Unibike'a. Chciałem zamknąć budżet w 2 tys. Nie jest ze mnie jakiś zapalony rowerzysta, na co dzień rower byłby używany jako środek transportu do pracy. Przy weekendach jakieś krótkie wycieczki w okolicach 50km. Teren po, którym się poruszam to głównie niziny (raczej asfalt), małe górki i rzadko drogi pisakowe. Martwi mnie właśnie trochę ten napęd: 46/30. Aktualnie korzystam z Meridy 5-V (2009) z napędem: 48/38/28. Nigdy nie miałem styczności z dwoma blatami z przodu, nie wiem czy przestawienie się nie będzie kłopotliwe? Edytowane 21 Czerwca 2022 przez Mathad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 Obstawiam, że z tyłu masz wolnobieg, więc miękkich przełożeń z pewnością Ci nie ubędzie, a twardych jest aż nadto. Jeżeli możesz dołożyć to dołóż do Flash, a jeżeli nie to Prime i Tabou również są dobrymi opcjami. Jeżeli nie jeździsz w terenie to popatrz również na Lazaro Aero V3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 Dla dużego faceta niezła opcja może być też taka: https://sklep.rowery.pl/rower-kands-speedfight-claris-2021 (budżet do naciągnięcia albo może gdzieś znajdziesz taniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 Bardzo ciekawy rower w tej cenie. Ciekawe jak szeroka opona wejdzie na tył. Szkoda, że te marki nie udostępniają geometrii, szczególnie przy takich rowerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathad Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 (edytowane) Rzeczywiście oferta ciekawa, jak myślicie czy rama 22'' (56cm) będzie wystarczająca dla osób powyżej 190cm? Aktualnie mam 52cm - jeździć można, ale wygoda podczas jazdy duża gorsza niż przy 58cm. PS. W moim przypadku pozostanę jednak przy crossie, myślę, że podczas jazdy w mieście odczuję brak amortyzatora. Edytowane 22 Czerwca 2022 przez Mathad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathad Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 (edytowane) A co Panowie myślą o takim porównaniu?: Kands STV 900 Altus 2022 vs. Tabou Flow 2.0 2021 https://sklep.rowery.pl/rower-kands-stv-stv-900-meski-Altus-2022 https://www.tabou.pl/cross/flow-2-0-2021 Można znaleźć Kands'a kilka stówek tańszego od Tabou, np. tu: https://allegro.pl/oferta/kands-28-stv-900-altus-grafit-czarny-mat-rama-21-11854587467 Edytowane 22 Czerwca 2022 przez Mathad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2022 Kands ma rame 21. Na powyzej 190 to jest malo. Szukasz niskobudzetowo, to zajrzyj do Decatlonu. Masz tam Elops dlugodystansowy 500 lub Elops Speed 900, Riverside 500. Wszystkie maja XL, decatlon twierdzi ze to do 195. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Choro98 Napisano 3 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 Cześć, Szukam crossa do ~4100 zł. Jakie modele polecacie? SPrawdzałem Roam Disc 2, gdyż w sumie mało modeli jest dostępnych... Waga 78kg Wzrost 179cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charlie1986 Napisano 3 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 Unibike viper GTS 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 Czy ktoś to posprzata? Skąd 4000 w tym temacie ?????? Jaki sens tu pisac skoro czytanie sprawia problemy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Choro98 Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 2 godziny temu, Pablo59 napisał: Czy ktoś to posprzata? Skąd 4000 w tym temacie ?????? Jaki sens tu pisac skoro czytanie sprawia problemy ... Otworzyłem temat, który został zamknięty z powodu, że znajduje się podobny wątek. Znalazłem sprzed paru miesięcy podobny, ale szukałem coś aktualnego. Zamiast pisać taki post, powinien Pan po prostu moją wypowiedź zgłosić i już tym zajmie się moderacja. Jeżeli gdzieś przeoczyłem informację na podobny temat to przepraszam, ale po prostu nie znalazłem. 9 godzin temu, charlie1986 napisał: Unibike viper GTS 2022 Kurczę lokalnie nie ma tego modelu u mnie z ramą 19" : / Wysłałem zapytanie czy coś takiego będą mieli w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 4 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2022 13 godzin temu, Choro98 napisał: Kurczę lokalnie nie ma tego modelu u mnie z ramą 19" : / Wysłałem zapytanie czy coś takiego będą mieli w najbliższym czasie. Nieco za późno się obudziłeś. Bo kłopoty z dostępnością rowerów są już od dłuższego czasu, a teraz pośrodku sezonu tym bardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziqu Napisano 6 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Panowie i Panie, jakieś opinie co do Rometa Orkan 2d w stosunku do ulebienca w tym wątku - Riverside 500? W Riverside jeden blat z przodu na plus, ale za to martwią mnie tarczowki. Romet na shimanochach a Riverside na jakimś decathlonowskim brandzie, coś jeszcze do wzięcia pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi