keltu Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Aha i jeśli chcesz coś lekkiego to jednak Integrala bym odrzucił bo wagowo będzie oscylować w okolicach 15 kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadrine Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Tak o tym Integralu 3 tez myslalam, bo go duzo osob poleca na forach. Z tym ze ja sie nie znam wogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Jeszcze jedna uwaga - kilka razy przewinęła się marka Lazarro . Warto przeczytać ten temat https://www.forumrowerowe.org/topic/255129-bębenek-zużycie-ząbków-wewnątrz/ Ktoś po 3 miesiącach jazdy zajechał bębenek . Niestety niska cena nie bierze się z niczego . Oszczędzają na częściach których ,,nie widać " Czyli ja bym tego nie kupił . Edytowane 28 Grudnia 2021 przez WaGiant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadrine Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Czyli Riverside/ Marina zostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Myślę że nie tylko . Jeśli jednak chcesz typowego crossa , czyli rower z amortyzatorem ( godząc się na to że będzie cięższy , wolniejszy ale za wygodniejszy od fitnesa ) to teoretycznie oferta jest bogata . Romet z pierwszego postu jest ok , poza tym warto przejrzeć ofertę firm Krossa , Unibike , Kellys . A co do Riversida i Marina to rowery tych firm mają dobre opinie . Zachęcam też do wizyt w sklepach stacjonarnych . Dopasowanie rozmiaru , wygodna pozycja jest dużo ważniejsza w jeździe niż klasa przerzutek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadrine Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Tak , jednak podjade do Lodzi i przymierze tego Riversidea. Unibike kiedys mialam -vision, ale bardzo zle mi sie jezdzilo i go sprzedalam.Teraz widzialam ze ceny maja tez niezle. bardzo wszystkim dziekuje. Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Kadrine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 W dniu 27.12.2021 o 15:52, Kadrine napisał: chcialabym rower na asfalt tylko Dalej obstaję przy rowerze bez uginacza, bo jaki by nie był to coś zawsze przy nim trzeba zrobić. Jeżeli nie podoba się Lazaro to może faktycznie coś z Marin. A jeżeli już konieczny jest ten uginacz tylko na asfalty to Riverside 900 jest bardzo fajną propozycją. 21 minut temu, WaGiant napisał: Ktoś po 3 miesiącach jazdy zajechał bębenek . Niestety niska cena nie bierze się z niczego . Oszczędzają na częściach których ,,nie widać " Czyli ja bym tego nie kupił . Od autora tamtego tematu: 3 godziny temu, pablo945 napisał: Panowie, nastąpił nieoczekiwany zwrot wydarzeń, zadzwoniłem do lazaro i powiedzieli że to usterka fabryczna, w chwili obecnej jestem 5 osobą która w tym roku im to zgłosiła, wysłali do mnie kuriera, po całe koło, mają wymienić bodajże piastę z bębenkiem natomiast jeśli chodzi o ten zapis w karcie gwarancji to powiedzieli że rower nadal jest na gwarancji. więc ja nie wysuwałbym pochopnych wniosków. Nie mówię, że nie oszczędzają, ale nie oni jedyni i nie tylko z ich rowerami są problemy 😀. Tak na marginesie - firma Marin też ostatnio miała jakąś wpadkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadrine Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 (edytowane) 😄Uginacz w rowerze to bedzie in plus Edytowane 28 Grudnia 2021 przez Kadrine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habete Napisano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Szukam Crossa do jazdy po mieście i okolicach. Waga 100, wzrost 193. na razie dumam nad kands STV 700 lub 900 albo storm cross areo 1.0 Chyba, że polecieć coś innego, jestem zielony w te klocki, a po godzinach buszowania na forum mam jeden wielki mętlik. Z góry dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Buszowałeś mało skutecznie, skoro: - do swojej masy wybrałeś rowery w większości z wolnobiegiem. (wyjątek - kands stv 900) - rowery wybrane mają największą ramę 21" , co przy wzroście 193 raczej dobrze nie wróży. Pora na rundę numer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habete Napisano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Dzięki Pablo. Runda druga. https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-kross-evado-3-0-2021?utm_product_id=75530&gclid=CjwKCAiAzrWOBhBjEiwAq85QZz4h_aJ4Zsz7mDnxZlcYc5PkPDj1xlP0-9STSPHLH0LEYa5Q5T0nahoC5T0QAvD_BwE Co powiesz o tym? Albo może coś zaproponujesz od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Akurat kands 900 jest na starej przydlugiej ramie i na 193 może być ok. Natomiast w przypadku innych producentów, a właściwie innych ram trzeba szukac 22-23 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 30 minut temu, Habete napisał: https://sprint-rowery.pl/rower-crossowy-kross-evado-3-0-2021?utm_product_id=75530&gclid=CjwKCAiAzrWOBhBjEiwAq85QZz4h_aJ4Zsz7mDnxZlcYc5PkPDj1xlP0-9STSPHLH0LEYa5Q5T0nahoC5T0QAvD_BwE A jeżeli myślisz o tym konkretnym sklepie to wg danych na stronie nie mają XL` ki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal81 Napisano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 Hej, potrzebuje nowego roweru trekkingowego. Aktualnie jeżdżę jakąś starą baracuda, większość asfalt ale trochę szutru z kamieniami się trafia. Rower nie do zajechania. Nawet myślałem żeby kupić drugi taki. Ale może czas na coś nowego. Pytanie czy taki Kross Track 2 będzie równie niezawodny? RAMA Rama: ALUMINIUM Rozmiary: M, L Widelec: SF14-M3010 KOŁA Rozmiar koła: 28” Opony: Rubena V84 Gripper Obręcze: Kross (Aluminium, podwójna ścianka) Przednia piasta: DH-C3000-3N-NT Tylna piasta: GL-B01R NAPĘD Tylna przerzutka: Acera RD-M360-L Przednia przerzutka: Shimano Tourney FD-TX51 Manetki: Shimano ST-EF500 Korbowód: SR CW10-XR178N-PB 48/38/28T Kaseta: FP-B902/2N HAMULCE Hamulce: Kross V-brake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash96 Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Witam, szukam roweru crossowego do kwoty 2000 zł znalazłem kilka propozycji: -kelyys cliff 10 -kands crs1200 unibike prime GTS odradzono mi w sklepie Krossa evado 2.0 i rometa orkana 1m lub 2m Proszę o jakaś poradę bo niedługo wiosna i fajnie byłoby już coś kupić a wybór jest ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 A wcześniej w wątku to mało informacji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raf2002 Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 W dniu 15.10.2013 o 15:01, Piehursson napisał: @@Drakmor, Waga Maestro w rzeczywistości nie ma wiele wspólnego z 13,6 podawanym w opisie. Takie jest przynajmniej moje subiektywne odczucie jeśli chodzi o rozmiar 19". Na moje oko bliżej mu 14.5-15 kg. Niestety nie mam wagi bagażowej żeby to potwierdzić. Ktoś jednak rozbierał na części pierwsze Lazaro Integrala V3 i po zważeniu wszystkiego wyszło mu właśnie ~14.5 kg. Poza tym jak już wyżej wspomniano często waga katalogowa podawana jest dla najmniejszego rozmiaru i w dodatku bez pedałów a te też czasami mogą swoje ważyć. Jeśli chodzi o Twoją wagę to nie ma ona nic do rzeczy. Ważniejszym czynnikiem - jeśli patrzeć poprzez pryzmat poruszonej przez Ciebie kwestii - jest Twój wzrost. Ale o tym przekonać możesz się tylko wsiadając na rower i robiąc nim przejażdżkę ale nie w koło komina bo na tej podstawie też nie można jakichś sensowniejszych wniosków wysnuć. Jeśli chodzi o wypowiedź kolegi @@brazylijczyk, to nie ma sensu nawet tego komentować bo w całym wpisie bzdura goni bzdurę. A jeśli już kolega @@Rades, przywołuje jako przykład mój rower to pragnę nadmienić, że zdjęcia w profilu są już zdezaktualizowane i wygląd znowu dość mocno ewoluował Reasumując de gustibus non est disputandum. Jedynym sensownym wyznacznikiem jak wspominają koledzy jest porównanie osprzętu i relacji ww. do ceny. Jeśli chodzi o Evado 3.0 to ten rower na tym osprzęcie wyjściowo powinien kosztować mniej niż 1500 zł więc nawet cena po obniżce nie jest żadną okazją. Mam bardzo podobne odczucia co kolega - waga 13, 6 to jakaś ściema. Maestro to w użytkowaniu jeden z cieższych zestawów na jakich miałem okazję jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Prawie 8,5 roku i to już nie jest odczucie tylko fakt 😀. Weź Ty sobie zważ crossy Unibike - się zdziwisz i nie wiem co będzie cięższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian9510 Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Witam.Rozglądam się za rowerem UŻYWANYM.Konkretnie chodzi o crossówke. Mój wzrost to 190cm,waga 90kg.Jeździł będę raczej po drogach asfaltowych,trasy do 60km.W oko wpadły mi te 2,proszę o opinię który najlepiej wybrać lub ewentualnie inne propozycje w tej cenie.Poniżej linki rowerów które mam na oku.Pozdrawiam. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-crossowy-kettler-light-rider-60-cm-23-5-28-deore-3x8-CID767-IDNm6mG.html https://www.olx.pl/d/oferta/rower-crossowy-romet-arkus-safari-disc-CID767-IDOovyp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 I jeden i drugi nie pasują rozmiarem. Ketler jest na 2 m wzrostu, a Romet odwrotnie - zbyt mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian9510 Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Hmm..ketlerem jeździłem i był Ok rozmiarowo.a coś innego w tej cenie polecicie?wiem że są wcześniej rozne rowery wymienione ale może coś innego do "oferty" weszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz00 Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Pytanko dla upewnienia się, Wzrost 190cm, waga 82kg, przekrok 89 1) Spartacus CROSS 3.1 rama 21 (tutaj tarcze) https://allegro.pl/oferta/rower-28-spartacus-cross-3-1-disc-acera-hydraulika-9733245850 2) Spartacus CROSS 3.0 rama 21 https://allegro.pl/oferta/rower-28-spartacus-cross-3-0-shimano-acera-nowosc-11913477970 3) Lazaro ELITARY Alivio V3 / 21 https://allegro.pl/oferta/wypasiony-cross-28-lazaro-elitary-v3-alivio-meski-11813148963?fromVariant=11812861165 Który wybrać? Ogólnie jestem bardzo za opcją 1(raczej bym tego chciał wziąć), podoba mi się styl ramy, hamulce tarczowe chyba na plus(?) no i kolorki granatowe też na plus Hydraulika powinna być chyba ok? Jazda raczej tylko weekendowo, ale tylko w okolicy miasta czyli ok 30-40km. Czasem gdzieś w mieście podjechać z punktu A do B - miasto Kraków Za tydzien/dwa planuje zakup Edytowane 27 Marca 2022 przez mariusz00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Elitary ma lepsze wyposażenie, ale stary model ramy o nie typowej geometrii. Chociaż 21'' na 190 powinno być OK. Ale jak 3.1 bardziej się podoba, to bierz. Też dobry wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz00 Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Ok fajnie, dzięki. W jakiś "pakiet startowy" do takiego roweru warto się zaopatrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 W praniu się okaże. Nie widzę potrzeby wyrzucania kasy z góry na bezużyteczne dodatki. Nie będziesz jeździł w deszcz - nie potrzebujesz błotników, nie będziesz jeździł wieczorem - nie potrzebujesz oświetlenia. Bez nawigacji - zaoszczędzisz na uchwycie do telefonu. Dętka lub express zestaw do naprawy, łyżki do opon, minipompka, torebka podsiodlowa lub na rame, gdzie to wszystko wejdzie plus banan\kanapka i telefon. Uchwyt na bidon - tak. Zabezpeczenie - jak zamierzasz zostawiać rower. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi